Modern Housewife

Modern Housewife

Brombær-hindbær Smoothie

Drikkende nydelserPosted by Julie / modernhousewife Fri, July 28, 2017 10:30:37

Kalenderen siger slut juli, men det er vist ikke meget sommer vi har set i år... Vejret hjælper i hvert fald ikke, så man må jo selv skabe 'sommerferie stemningen', hvilket jeg bedst gør med sommer-inspireret lækkerier ;-) Det weekend lige om hjørnet og solen skinner lige nu, så derfor er det vel på sin plads at dele en lækker opskrift på en læskende sommer smoothie! Jeg er i hvert fald fan, især i øjeblikket, hvor jeg er ved ta sætte sidste punktum på mit speciale som afleveres på mandag :-O, så der er ikke meget weekend her, til gengæld hedder det B A R S E L for mit vedkommende fr anæste uge, når det er overstået - OM jeg glæder mig? Det kan ikke beskrives ;-) Til dem som faktisk har weekend - NYD DEN lige lidt for mig <3

BROMBÆR-HINDBÆR SMOOTHIE
(2 personer)

2 dl mælk
1/2 dl hyldeblomstsaft, koncentreret
80g brombær, frost
40g hindbær, frost


- Kom alle ingredienser i en foodprocesser/mini-hakker/blender eller i en skål og stavblendt, indtil smoothien har en lind konsistens
- Hæld i glas og servér med det samme, så smoothiene en kolde


  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post276

Chokolade pavlova med creme og bær

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Tue, July 18, 2017 13:32:27

Den danske sommer er jo lidt en joker når det kommer til sommervejret og jeg vil sige, at jeg på nuværende tidspunkt ikke er synderligt begejstret... Well, lige nu gør det såmænd heller ikke noget eftersom at jeg sidder lænket fast til mit specialekontor og et speciale som skal afleveres om blot to uger, så for min skyld må det lækre sommervejr gerne vente lidt endnu og begynde i august, hvor jeg vinker farvel til computerskærmen og hej til en ægte barsel - behøver at jeg nævne hvor meget jeg glæder mig?!?! ;-) Om ikke andet, så skal det knap så solrige sommervejr da ikke være en hemsko for lækre sommeropskrifter, så derfor får I hermed en ægte sommerdessert som kan laves både til hverdag og til fest, i portionsanretninger (som billederne her) eller som én stor kage - its all about your choice! Pavlova er mega nemt at lave og pyntningen handler bare om din fantasi - alt er muligt - så go ahead og servér denne til næste sommerfest i solen eller til eftermiddagskaffen i ly for regnen ;-)

CHOKOLADE PAVLOVA MED CREME OG BÆR
(4 mindre kager eller en stor til ca 6 personer)

Pavlova
100g æggehvider
200g sukker
1 tsk majsstivelse
100g mørk chokolade

Creme
3 dl fløde
1 tsk sukker
1 vaniljestang

Pynt
Hindbær, friske
Jordbær, friske
Revet hvid chokolade

- Pavlova: Pisk sukker og æggehvider i 15 minutter, så guffen bliver fluffy og shiny
- Smelt chokoladen og vend forsigtigt i guffen (i roligt tempo, så dens fluffy-hed ikke falder)
- Doser chokolade-guffen på en bageplade efter ønsket størrelse og gør dem ca 2-3 cm høje (husk, merengs vokser ikke/flyder ikke ud, så den størrelse du i diameteren laver, er som udgangspunkt også slutresultatet/størrelsen ved servering)
- Bag i forvarmet ovn på 120 grader i ca en times tid (husk at holde øje så den ikke brænder på)
- Køl af på rist med det samme
- Inden servering laves cremen: pisk fløden til flødeskum sammen med sukker og kornene fra vaniljen
- Pynt kagerne med flødeskum og de friske bær
- Servér gerne med det samme og ellers kan kagen godt holde sig på køl




  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post275

Sommerdrøm • Hasselnødder, chokolade og bær

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Thu, June 22, 2017 08:16:26

I mandags havde jeg fødselsdag, yay! 28 år og det var slet ikke så slemt som jeg havde troet ;-) Især fordi at dagen startede med morgenforkælelse med yndlingslækkerier fra Lagkagehuset og fine gaver fra min søde mand, så kom min veninde forbi ved frokosttid med de lækreste chokolader (godt for både mor go baby :-P) og om aftenen kom familien + svigerne til middag - og kage naturligvis! Og så var vejret jo helt tip-top med det varmeste vejr i 2017 endnu, så jeg kunne ikk bede om en bedre dag!
Som sagt blev der naturlgivis serveret kage i mandags og udover en af favoritterne som jeg vidste at gæsterne forventede, nemlig min Oreo Cheesecake (som kan findes under 'andre kager der smager'), lavede jeg også denne nye ven. Et bekendskab som I den grad blev velmødt og velspist - og den er jeg ret overbevist om bliver en af favoritterne fremover, da den simpelthen var et hit! Det er bare en vaske ægte sommerkage, som selvfølgelig kan spises året rundt - enjoy ;-)


HASSELNØDDEBUND TOPPET MED CHOKO-MOUSSE, BÆR OG CHOKOLADE OVERLOAD
(ca 10 personer)

Hasselnøddebund:
7,5 past. æggehvider
300g sukker
300g hasselnøddekerner/hasselnøddemel

Chokolademousse:
1/2 l fløde
200g mørk chokolade

Pynt:
Bær
Chokolader


- Start dagen i forvejen med at lave chokolademoussen:
- Kom fløde og chokolade i en gryde og varm det op, så chokolade smeltes deri (husk at røre godt rundt undervejs)
- Køl lidt af og dæk til med husholdningsfilm således, at det dækker overfladen og op ad siderne på skålen
- Stil på køl natten over
- Bunden kan bages både dagen før eller på dagen og gøres således:
- Kom æggehvider og sukker i en gryde og pisk med køkkenmaskine eller håndmixer i 15 minutter til de bliver stive og skinnende (og har samme konsitens som guffet i en flødebolle)
- Imens hakkes hasselnødderne i en minihakker så der både er finere hasselnøddemel samt lidt grovere stykker (færdigkøbt hasselnøddemel kan også bruges)
- Kom det i guffen og vend det forsigtigt sammen til en jævn "creme"/dej
- Kom bagepapir i bunden af en springform og smør den op ad siderne med fedtstof
- Hæld guf/nødde massen i og bag kagen i forvarmet ovn på 200 grader i ca 25 minutter (det er vigtigt at den bages helt igennem)
- Køl af i ca 10 minutter i sprinformen før bunden vendes ud på en bagerist og køles helt færdigt af der
- Pynt kagen:
- Sæt bunden på et fad og tag chokolademoussen ud af køleskabet
- Tag husholdningsfilmen af og pisk moussen med en håndmixer så den bliver stiv - som en rigtig mousse (lige nu er den lettere flydende som en creme)
- Dosér chokolademoussen på bunden så den er lettere tilfældig (ingen lige linjer her ;-))
- Pynt nu som ønsket med en masse forskellige bær og chokolader, jo mere jo bedre og jo mere wow-effekt får man - enjoy ;-)

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post274

Klassiske chokolade scones

BagværkPosted by Julie / modernhousewife Thu, June 01, 2017 14:02:53

Der er intet bedre end eftermiddags kaf' og 'noget med chokolade', hvis du spørger mig! Så igår, fik jeg impulsivt en veninde på besøg til eftermiddags kaf' og så skulle der selvfølgelig noget til - noget som var sødt, lidt mættende (dér sent på eftermiddagen begynder min mave i hvert fald at brokke sig lidt, og tænker ikke at det kun er graviditeten hehe) og noget som er nemt at bikse sammen. Og derfor faldt valget altså på scones - hvilket ingen herhjemme fortrød ;-) De blev simpelthen så lækre og perfekte - lettere sprøde udenpå og lækre bløde indeni. Den eneste kritik jeg fik var fra min chokoladeelskende mand, da han kom hjem, da han mente at der var alt for lidt chokolade i... Altså, der er jeg uenig, men heldigvis kan man helt selv vælge når man bager disse - jeg mener de er lige som de skal være! Enjoy ;-)

SCONES MED CHOKOLADE
(ca 16 stk)

520g hvedemel
3 tsk bagepulver
1 tsk salt
100g sukker
170g smør
2,5-3 dl mælk
130g mørk chokolade


- Forvarm ovnen på 220 grader
- Kom alle de tørre ingredienser i en stor skål og rør det sammen
- Smuldr al smøren deri og begynd at ælte (med fingrene)
- Kom dejkroge på din elmixer og pisk videre med den - imens tilsættes mælken lidt ad gangen indtil dejen er sammenhængende og lettere klæg
- Hak chokoladen grovt, kom det i dejen og pisk indtil chokoladen er fast i dejen
- Drøs et bord med mel og kom dejen derud
- Ælt det meget kort med hænderne, så dejen er helt samlet (det er meget vigtigt at dejen ikke æltes for meget ude på bordet, da det gør dejen tær ved bagning!)
- Del dejen i 16 scones, placér dem på bagepladen og bag i ca 10-12 minutter
- Køl at på rist og servér lune

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post273

Blåbær cupcakes med hvid chokolade

CupcakesPosted by Julie / modernhousewife Wed, April 05, 2017 08:21:05


Foråret nærmer sig med hastige skridt og jeg er mere end bare klar til sol, bare tæer i stiletterne, solbriller i håret og rosa nuancer! Derudover nærmer sommeren sig også med skræmmende (men ikke mindst fantastiske) hastige skridt da det betyder at der kun er 4,5 måned til at vi skal møde vores lille babypige <3 Ny info her på bloggen, men hvis I følger med på Instagram @modernhousewife.dk og facebook-siden (find direkte link ude til højre), så har jeg vist min lille, fine bule frem. Behøver jeg at skrive, at vi derhjemme glæder os utrolig meget til at 2 bliver til 3? Apropros, og nu vi er ved baby-snakken, så har jeg også været til et hav af babyshowers det sidste 1,5 års tid og i lørdags var jeg til endnu et. I lørdags hos en veninde som også skal have en lille pige, så den skulle naturligvis have gas - men på den afdæmpet måde, da hun ikke er den helt store fan af lyserødt og prinsesse tema (hvorimod jeg ELSKER det, hvis nogen skulle være i tvivl ;-)). Ikke mindst, kreerede jeg disse utroligt fine og nemme cupcakes, som ikke kræver den store forberedelse og er overskueligt ift. pynt, men alligevel giver det en wow-effekt. Så værsgo' her er både en super lækker og smuk opskrift på blåbær/hvid chokolade cupcakes <3

BLÅBÆR CUPCAKES
(14 stk)

190g mel
150g sukker
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk vaniljepulver
3 æg
130g smør
1,5 dl neutral yoghurt
150g frosne blåbær
50g hvid chokolade


HVID CHOKOLADE FROSTING
(til 14 cupcakes)

150g semi-bløt smør
225g flormelis
1/2 dl vand
100g hvid chokolade
Lille farvepasta

PYNT
1 tyllepose
1 stjernetyl M1
Div. pynting efter øsnker


- Start med cupcakes: Kom alle ingredienser (pånær blåbær og hvid chokolade) i en skål på én gang og mix enten i en køkken/røremaksine eller med en elektronisk håndmixer (så bliver dejen bare mest homogen).
- Hak den hvide chokolade og vend det, samt de frosne blåbær i dejen.
- Tænd ovn på 180 grader varmluft.
- Dosér dejen i muffinsforme og bag i ca 20 minutter (tjek med en gaffel og justér bagetiden alt afhængig af din ovn).
- Køl af på rist og imens kan frostingen laves:
- Kom smør, flormelis og vand i en skål og pisk det homogent enten ved hjælp af køkken/røremaskine eller håndmixer.
- Smelt den hvide chokolade og tilsæt den til frostingen.
- Pisk frostingen med den hvide chokolade til den bliver homogen, luftig og lækker.
- Kom lille farvepasta i frostingen indtil du opnår den ønsket farvenuance (start med lidt ad gangen da farvepasta er langt mere koncentreret end fx frugtfarve).
- Når cupcakesne er afkølet/klar til pynting kommes frostingen i en tyllepose med en stor tylle M1 (kan fås i fx specialkøbmanden.dk).
- Pynt nu cupcakesne med frostingen som ønsket. Jeg lavede en rose-swirl som giver et fint og feminint touch.
- Dekorér derefter frostingen som ønsket. Jeg gjorde det helt simpelt, med et drys af lilla glimmer, lilla tørret violer og sølvkugler, men det er simpelthen kun fantasien der sætter grænsen ;-)



  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post272

Sliders - mini burgerboller

BagværkPosted by Julie / modernhousewife Tue, February 07, 2017 13:29:02

I lørdags skulle min kære mand holde herrefødselsdag her på hans sidste fødselsdag i 20'erne, og derfor skulle det lige være med manér. Menuen var mit foreslag og det faldt i god jord - American theme; sliders, pomfritter 'to-go' og dyppelse i lange baner. Og det var uden tvivl et hit! Det er første gang at jeg hoppede i køkkenet og kreerede disse sliders eller nærmere, mini burgerboller, men det er bestemt ikke sidste gang. De er mega nemme at lave og de passer perfekt til formålet. Man kan naturligvis også lave dem til store burgerboller, men jeg synes det har sin charme at lave det i små størrelser - på den måde kan man smage forskellige slags. I lørdags var der tre forskellige versioner; almindelige ham/cheese burger, chili-spiced hambruger og kyllinge/club sandwich burger.
Der har jo netop også været SuperBowl og der passer disse basser bestemt også ind! Så jeg vil bestemt anbefale at man hopper i køkkenet og serverer disse til den næste fest - det ser imponerende og indbydende ud, og er uden tvivl et hit uden lige. Enjoy ;-)

SLIDERS
(14-16 mini burgerboller)

35g smør
2 dl mælk
25g gær
1 tsk salt
150g rugmel
250g hvedemel


Pynt/pensling:
1 æg
Sesamfrø


- Smelt smør i en lille gryde og tilsæt mælken, opvarm indtil det er lunt
- Hæld den lune mælk/smør blanding i en skål og tilsæt salt
- Smuldrer gæren deri og rør godt rundt med en ske til al gæren er opløst
- Kom rugmel og hvedemel deri - dog kom lidt ad gangen i, så ma sikrer sig at dejen ikke bliver for tør
- Ælt dejen godt i ca 5-10 minutter - jeg vil foretrække en elpisker med dejkroge eller en køkkenmaskine, da dejen æltes godt således
- Når dejen er smidig og glat sættes den til hævning et lunt sted med et viskestykke over i ca en times tid
- Når dejen er færdighævet, hæles dejen ud på et meldrysset bord
- Del dejen i 16 lige store stykker og tril som runde boller
- Placér på en bageplade og tryk let på bollerne, så de bliver en anelse flade (de hæver godt)
- Kom et viskestykke over bollerne og lad hæve ca en halv time mere
- Pisk æg og pensl bollerne når de er færdighævet, og drys med sesamfrø
- Tænd ovnen på 200 grader og bag bollerne i ca 10 minutter
- Lad dem afkøle af på rist
- Flæk de afkølet miniburgerne og fyld dem efter ønske




  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post271

Slangt kransekagetårn

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Fri, December 30, 2016 10:04:43

Så nærmer årets sidste aften sig med hastige skridt og dermed festlighederne som skal gøre end ende på året 2016. Jeg synes at nytårsaften er en super hyggelig aften hvor man har en god undskyldning for lige at give den lidt ekstra gas over det hele, fordi, det gør man bare ;-) I år skal den holdes med to vennepar og det bliver uden tvivl en djelig aften. Blinis og bobler til dronningens nytårstale, tre-retters menu i løbet af aftenen og snacks samt drinks ad libitum hele natten - det kan kun blive godt. Og så ej at forglemme, kransekagen! Igen i år får jeg lov til at stå for -og medbringe denne, og sidste år kreerede jeg dette yderst fine og meget lækre tårn, som i den grad var et hit! I år er vi ikke nær så mange, så det bliver selvsamme opskrift som her, men bare i mindre stykker (for ellers ved jeg godt hvem der ville ende med at fortære det hele - mig...) ;-)
Et sådan tårn lyder måske lidt vildt, men det er det altså ikke og slet ikke hvis I følger opskriften nøje, så gør det! Hop ud i det og imponer dine gæster! ;-)
HAPPY NEW YEAR ALLE SAMMEN <3

KRANSEKAGE
(1 højt, slankt tårn med 14 ringe/inkl top)

Kransekage:
850g marcipan
300g sukker
80g past. Æggehvider
Evt. nougat

Glasur:
1 bæger past. Æggehvider
250g flormelis

Andet:
Mørk chokolade
1 tylpose (til pyntning med glasur)

- Del marcipanen i mindre stykker og kom i en skål.
- Rør sukker og æggehvider sammen i en skål. Sæt den i vandbad og rør rundt, indtil sukkeret er opløst helt. Sørg for, at vandet ikke er mere en 55 grader.
- Når al sukkeret er opløst, hældes sukkermassen langsomt i skålen med marcipan under piskning med håndmixer.
- Mix indtil kransekagemassen er homogen.
- Lad kransekagen stå på kål i skålen, tildækket, i nogle timer eller natten over (jeg lavede min masse aftenen inden nytårsdag, så den var klar til jeg kunne gå i gang med at lave ringe mm. næste morgen).
- Tag massen ud fra køl og tril nu nogle lange stænger (som ca. er 2,5 cm i diameter).
- Afmål dem og skær dem ud i stænger på 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32 samt en kugle til toppen.
- Saml stængerne til ringe og udjævn samlingerne, så ringene ikke går op under bagningen.
- Placér alle ringe på bagepapirsbeklædte bageplader – spred dem gerne lidt (selvom de ikke vokser under bagningen)
- Forvarm ovnen på 190 grader og bag dem i ovnen i ca. 8 minutter. Husk dog at holde øje under afbagningen da de endelig ikke må blive for brændte – heller ikke i bunden! Derfor får I lige dette tip: sæt en ekstra bageplade under den plade du har inde i ovnen, på den måde sikre du dig, at kransekagen ikke bliver alt for brændt i bunden, hvilket ellers oftest sker.
- Køl alle ringene helt af på en bagerist. Det er vigtigt at de er helt afkølet, da de skal kunne holde formen og højden, når tårnet samles samt glasuren kan smelte/løbe hvis ringene er lune når det påføres.
- Imens laves glasuren:
- Kom æggehvide og flormelis i en skål og pisk sammen med en gaffel til en homogen glasur
- Kom i en tyllepose og klip et lille hul til dosering
- Dosér nu glassuren på ringene efter ønske. Jeg lavede små, fine guirlander på min kransekage, men det er jo kun fantasien er sætter grænsen!
- Lad glassuren størkne helt, og imens smeltes chokoladen
- Når chokoladen er smeltet og glassuren er størknet, skal tårnet samles
- Start med at placere den nederste ring på det fad du ønsker at servere kransekagen på
- Hav nu de resterende ringe klar, så de ligger i den korrekte rækkefølge, så man ikke kommer til at tage den forkerte undervejs
- Nu skal den næst-nederst ring pensles med chokolade i bunden og placeres derefter, med det samme, ovenpå ringen på fadet
- Således gøres det med hver eneste ring.
- Et tip vil være: GIV DIG GOD TID! Så bliver resultatet meget flottere! Ellers kan man hurtigt ende med at have trykket den fine glasur flad/udtværet og have chokolade over det hele, hvilket hverken er kønt eller praktisk smart ;-)
- Slut kransekagetårnet af med, at placere kuglen på toppen og evt. drys med glitter og flag når klokken nærmer sig 00!
- Opbevar ellers tårnet et sted hvor der er tørt men ikke for varmt, indtil det skal serveres til boblerne.





  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post270

Baileys dadelkugler

Søde Sundere alternativerPosted by Julie / modernhousewife Fri, December 23, 2016 13:39:08

Som I ved, hvis I har fulgt med herinde, så er jeg ret glad for Baileys. Både at drikke og spise, altså i lækkerier... Så derfor tænkte jeg, hvordan kan jeg gøre det julet? Og således blev disse yderst lækre dadelkugler med baileys-smag og mandler, født. Super nemme og lave og rigtig gode til at supplere alle julens søde sager, jeg synes i hvert fald daddelkugler er et hit i den søde juletid, og især juleaften. Så I kan lige nå det inden i morgen og medbringe til familien, de vil blive overrasket ;-) Rigtig god jul <3

BAILEYS DADELKUGLER
(16 kuger)

165g dadler, uden sten
1/4 dl Baileys
70g grovt madelmel
10g kakaopulver + ekstra til pynt (jeg brugte nesquick)

- Kom dadler og Baileys i en foodprocessor og blend til en lind masse
- Kom Kakaoppulver ved og blend igen
- Kom massen i en ny skål, kom det grove mandelmel ved og rør godt rundt med en ske, så mandlerne fordeles korrekt (kan også gøres i foodprocessoren, men det kan godt være lidt problematisk, jeg plejer dog selv at gøre det sådan)
- Sæt massen på køl i ca 30 minutter
- Rul nu mundrette kugler og vend i kakaopulver
- Opbevar på køl, så kuglerne ikke bliver bløde




  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post269

Gulerods Cupcakes Juleedition

CupcakesPosted by Julie / modernhousewife Thu, December 01, 2016 10:12:28

Så er det endelig 1. december, yay. Er jeg den eneste julefreak out there? Jeg er vild med jul og elsker det. Som i ELSKER det virkelig. Der er lige skruet lidt ekstra op for hyggen, kvalitetstid, positivitet og kærlighed. Og ikke mindst, de søde sager! What not to like ;-) Jeg har i mange år kreeret julelækkerier, gerne de klassiske med et twist. Og jeg har også en hel del ideer til hvad der skal kreeres i år. Men her den 1. december, så bliver det en ægte klassiker, dog ikke bare til jul, men en helårsklassiker. Ved godt at jeg i titlen har noteret 'juleedition', men det er det som sådan ikke. Dens smag er præcis som den plejer. Men, når det så er sagt, så synes jeg jo at gulerodskage smager og dufter utrolig dejligt af netop JUL. Så derfor synes jeg bestemt at den er passende sådan en højhellig, dejlig 1. december ;-) Så hvis I gerne vil skabe den bedste julestemning i hjemmet, så er det her altså en yderst nem og ikke særlig tidskrævende måde at få hele hjemmet til at dufte helt fantastisk julet. Og, så skal jeg hilse at sige fra dem der har smagt, at den smager helt fantastisk :-) :-) Enjoy og RIGTIG GLÆDELIG JUL <3

GULERODS CUPCAKES
(40 cupcakes)

550g brun farin
3 dl olie
8 æg
550g mel
2 tsk vaniljesukker
3 tsk bagepulver
½ tsk salt
2 tsk natron
6 tsk kanel
2 tsk kardemomme
800g revet gulerødder
2-3 dl rosiner
200g hk valnødder

- Læg rosiner, hk valnødder og revet gulerødder til siden i første omgang
- Kom de resterende ingredienser i en skål og rør det godt sammen (gerne med en elpisker eller køkkenmaskine)
- Kom nu rosiner, hk valnødder og revet gulerødder ved og rør godt, så det hele bliver en homogen dej
- Kop dejen i cupcakesforme
- Forvarm ovn på 180 grader varmluft og bag i ca 15-18 min (kig til dem efter 15 og lav gaffeltesten for at tjekke om de er færdigbagt)
-Køl af på rist og imens laves creme cheese frostingen:

CREME CHEESE FROSTING
(40 cupcakes - dog ikke så tykt et lag)

600g creme cheese natural
300g smør (stuetemperatur)
150g flormelis

- Kom det hele i en skål og rør det sammen til en homogen creme
- Når cupcakesne er helt kolde og creme samles de:

SAML CUPCAKES

Div. spiseligt glimmer, pynt mm.
Wilton M1 stjernetyller
Tyllepose

- Gør en tyllepose klar, hvis det skal være ligesom mine, så er det Wilton M1 stjernetyller der bruges
- Kom cremen i tylposen og dosér små swirls på hver cupcake
- Nu pyntes de bare som man lyster, det er kun fantasien der sætter grænser
- Opbevar på køl/kold og servér stuetemperaret


  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post268

Upside-down æble cheesecake dessert

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Sun, October 23, 2016 13:11:34

Der er intet som efterår og lækre råvare man kan trylle lækkerier frem med, og her er æbler især en af mine favoritter. Og endnu bedre er, når man har muligheden for at få fingrene i de hjemmedyrket af slagsen! Som I nok har kunnet se på instagram @modernhousewifedk var vi hos mine søde svigerforældre for et par weekender siden og der fik jeg lov til at tage alle deres æble fra haven, ja du læste rigtigt - dem alle sammen, så jeg var i himlen. Der er blevet kreeret en æblekage (lynhurtigt i selvsamme nævnte weekend, som smagte dejligt, men ikke lige var blog-venlig i sit ydre) og igår lavede jeg så denne lækre dessert til min svoger og svigerinde som var til middag. Der er intet bedre end at få middagsgæster hvor man rigtig kan lege med desserten og få nogle sjove ideer og få lov til at lave det ;-) Mit udgangspunkt var æblerne og så blev det så til denne dessert - en æble chessecake i nye klær', rystet og smækket sammen med hovedet nedad - lyder det skørt? Ja! Men den smagte himmelsk og gjorde sig pænt på bordet ;-) Så enjoy!

UPSIDE-DOWN ÆBLE CHEESECAKE - PORTIONSANRETNING
(4 personer i almindelige glas)

Æblegrød
3 mellemstore æbler
1 vaniljestang
25g sukker
1 dl vand

- Skræl æblerne, fjern kernehuset og hak æblerne i mindre stykker
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
- Kom æblerne, vaniljen samt de flækkede stænger, sukker og vand i en gryde og kog op indtil æblerne er møre
- Smag til indtil tilfreds, tag derefter de flækkede vaniljestænger op og sæt derefter æblegrøden på køl
- Nu laves creme cheese cremen:

Creme cheese mousse
200g creme cheese
35g flormelis
2,5 dl fløde
(tilsæt 2 blade husblas hvis cheesecaken ikke laves/serveres i glas)

- Rør creme cheese og flormelis sammen
- Pisk fløden stiv og vend i creme cheesen så det bliver en homogen creme
- Sæt på køl indtil det skal doseres i glas
- Imens laves mandel krokant-toppingen:

Mandel krokant
50g mandler
25g sukker

- Kom mandlerne på en bageplade og rist i 10 minutter ved 200 grader
- Kom sukkeret på en pande og smelt det langsomt (uden at røre i det undervejs)
- Når sukkeret er let gyldent hældes de ovn-ristet mandler på og vendes i sukkeret i 1-2 minutters tid
- Hæld de sukkerovertrukket mandler ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af
- Når mandel krokanten er helt kølet af, hakkes den i en mini-hakker/foodprocessor
- Opbevar i en lufttæt skål/boks

Saml deserten
4 glas (almindelig størrelse)
Æblegrød
Creme cheese mousse
Mandel krokant
Digestive

- Start med at dosere 40g creme cheese i bunden af hver glas
- Derefter et lag æblegrød
- Og slut af med endnu et lag creme cheese, også ca 40g pr glas
- Stil glassene på køl med stanniol over så de sætter sig
- Lige inden servering:
- Knus digestivesne (gerne i en minihakker) og doser ¼ i hvert glas, så creme cheesen dækkes
- Top desserten med et par teskeer mandel krokant
- Denne dessert kan sagtens bare serveres som den er, men jeg kan også anbefale at servere den sammen med en lille kompakt chokolade kage, hvilket jeg gjorde, da det passede rigtig godt til den luftige og friske æblegrød og creme cheese mousse




  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post267

Chocolate Chip Cookies - de helt klassiske!

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Thu, August 18, 2016 07:48:23

Hvornår er det ikke cookie o' clock? Jeg vil i hvert fald mene at der altid er plads til sådan en fætter, om ikke andet er mit favorittidspunkt for sådanne lækkerier om eftermiddagen og helst gerne i selskab med en go' kop kaf'! Og gerne skal de kunne laves på nul-komma-fem når man faktisk har lyst og ikke vente flere timer... Ja, sådan én er jeg ;-)

Well, disse er virkelig nogen som tager ingen tid at kreere og det er de aller simpleste ingredienser som de fleste nok 'har på lager' i køkkenskabene og så er de både smooth, chewey og lidt sprøde - Helt perfekte, if I must say<3 Så ja, nu er der ingen undskyldninger for ikke lige at invitere søde venner spontant på cookies! Denne opskrift tryller ca 60 cookies i perfekt størrelse (dvs ikke de kæmpe cookies man også kan købe nogle steder, i så fald, bliver der i hvert fald ikke 60 stk ud af dejen) og ellers kan man med fordel halvere portionen hvis man ikke har behov for så mange. Men ellers, så er det den perfekte værtindegave og dine kolleager vil helt sikkert også gøre dig til månedens medarbejder hvis du lige medbringer de her cookies, og ellers så må man jo også gerne spise dem alle sammen selv, hi hi... E N J O Y ;-)

CHOCOLATE CHIP COOKIES
(ca 60 stk)

6 dl hvedemel

2,5 dl sukker

3 dl brun farin

1 tsk bagepulver

1 tsk natron

2 tsk vaniljesukker

200g smør

2 æg

150g chokolade

- Sukker, brun farin, smeltet smør røres sammen med en elpisker med dejkroge
- Ægget tilsættes og piskes med
- Tilsæt hvedemel, bagepulver, natron og vaniljesukker og pisk igen så dejen bliver homogen

- Til sidst hakkes chokoladen (jo mindre det er færdigkøbte chokolade knapper) og vendes i dejen

- Tril kugler af dejen og placer kuglerne på en bageplade med bagepapir, med lidt afstand i mellem da de flyder ud og bliver til cookies inde i ovnen (derfor er det meget vigtigt, at man ikke maser dejkuglerne flade før de kommer ind i ovnen)
- Forvarm ovnen på 190 grader og bag i 9 minutter (cookiesne kan godt virke underbagt når de tages ud, men der er det meget vigtigt at de ikke får mere end det angivet minutter, da de ellers godt kan blive tørre/hårde)
- Køl af på rist og opbevar i en lufttæt dåse











  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post266

Blåbær ispinde

IsPosted by Julie / modernhousewife Fri, May 06, 2016 14:47:11

Yay, endelig begynder det danske forår- og sommervejr at vise sig fra sin gode, solrige side. Det har godt nok ladet vente på sig i år, men man glemmer hurtigt kulde når man har flere varme dage. Og når sol og sommer viser sig, så genfinder jeg også min (ustyrlige) lyst til is ;-) Sidste år lavede jeg nogle vanvittigt lækre Oreo flødeis pinde som i den grad var et hit! Og ja, jeg skal helt sikkert lave mere flødeis her i sommeren, men for at det ikke bliver for meget, så er jeg også ret vild med sodavandsis. Og der er altså bare nemme at lave siger jeg jer... Så her får I en skøn variant med blåbær, som kan laves både med og uden sukker! Enjoy :-)

BLÅBÆR ISPINDE
(5 stk)

175g frosne blåbær
1,5 dl mandelmælk
1,5 spsk sirup eller stevia (sukkerfri is)
5 ispinde forme*
5 ispinde pinde**
Mørk chokolade (pynt)
Glimmer (Pynt)


- Kom de frosne blåbær, mandelmælk og sødning i en food pricesser/mini hakker (eller hvad du har med en S-kniv) og kør den indtil du får en blød, homogen is
- Fyld isformene og stik en ispind ned i hver, så den ca når til halvdelen af isen
- Kom isene på køl i et par timer
- Tak ispindene ud af isformene og pynt dem som ønsket
- Jeg pyntede dem med metallic pulver (farvet med en pensel på) og mørk chokolade, men det er kun fantasien der sætter grænsen
- Kom på frys indtil de skal nydes
- NB! Det er også helt okay ikke at pynte dem hvis man ikke kan vente med at smage;-)


* IKEA har nogle super fine forme i øjeblikket (enten i lyserød/gul eller blå/grøn) til kun 15 kr for 6 stk inkl. holder, så de kan stå op i fryseren. Der er også genbrugbare ispinde pinde med til formen.
** Søstrene grene har nogle super fine ispinde pinde i øjeblikket, bl.a. dem jeg har brugt til denne opskrift


  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post265

Stenalder nøddesnack med tranebær og mørk chokolade

SnacksPosted by Julie / modernhousewife Wed, April 13, 2016 07:17:57


Jeg er stor fan af nødder, og de ting man kan lave med det som base. Derudover er jeg også mega fan er sundere alternativer og gode mættende og søde snacks. Så hvorfor ikke kombinere dette? Nu er stenalder-hypen lidt ovre, men ikke desto mindre er ideen bag stenalderrugbrødet tip top. Ingen mel og sukker, kun gode fedtkilder og proteiner. Men når nu det skal være en snack, så synes jeg ofte at man trænger til noget som også er lidt sødt. Derfor har jeg i mine mini rugbrød smidt tørret tranebær og mørk chokolade - og det er et hit!

STENALDER MINI RUGBRØDSSNACKS MED TRANEBÆR OG MØRK CHOKOLADE
(6 mini rugbrød)

80g mandler
80g hørfrø
80g solsikkekerner
50g valnødder
50g sesam
50g tranebær, tørret
50g mørk chokolade
2 spsk olivenolie
2 æg

- Tænd ovn på 155 grader
- Hak mørk chokolade, tranebær og valnødder groft
- Kom chokolade, tranebær og valnødder samt de resterende ingredienser i en skål og rør 'dejen' godt sammen
- Fordel massen i formene (jeg brugte nogle firkantet mine rugbrødsforme, men alle kan bruges)
- Bag mini rugbrødene i 20 minutter, og køl af på rist





  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post264

Ultimative blåbær lagkage

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Mon, February 22, 2016 13:48:19

Igår fødte min veninde en dejlig, velskabt dreng, som jeg er så beæret over at skulle være gudmor til! Hvis I også følger med på facebooksiden (/modernhousewifedk) og instagram (@modernhousewifedk) har I kunne se, at jeg tilbage i december afholdte et babyshower med en masse lækkerier. Grundet flytning, renovering af lejlighed, eksamen og juletid, fik jeg simpelthen aldrig lagt den kage op, som jeg kreerede til lejligheden... men den skal I bestemt ikke snydes for! Jeg havde dog planlagt at jeg ville lægge den op på terminsdagen for min kommende gudsøn, men eftersom at hun fødte igår, fire dage før termin, får I den derfor i dag i stedet ;-) Kagen afspejler at babyshoweret var til en dreng og så valgte jeg udelukkende elementer som min veninde elsker, og sådan blev denne kage skabt! Og jeg kan kun sige, at den blev taget rigtig godt imod og var bestemt et hit! Håber alle har haft en dejlig weekend, selvom jeg tvivler på at den topper min, som gav mig en ny titel: Gudmor <3

BLÅBÆR LAGKAGE

Alle elementer, pånær den hvide chokolade opsmøring, laves dagen i forvejen (hvor kagen samles og skal sætte sig natten over). Elementerne laves i denne rækkefælge:


Nøddebunde
(Denne giver 1 bund i en springform, denne skal derfor laves af to omgange. Det er IKKE muligt at lave en dobbelt bund i én springform, det er vigtigt at bundene laves en ad gangen)

200g Mandler


5 æggehvider


200g sukker

- Tænd ovn på 200 grader


- Pisk æggehvider og sukker stift


- Blend mandlerne til mandelmel og vend det forsigtigt i guffen


- Beklæd en springform med bagepapir, så bagepapiret kun dækker bunden. Smør/spray resten af siden på springformen med smør/fedtstof og kom nøddedejen deri


- Bag i 15-20 minutter, imens der bages, laves den midterste oreo-kiksebund





Oreo bund
(Denne giver 1 bund)



260 g Oreo kiks


110g smør



- Kom Oreo kiksene i en blender/minihakker og blend til en fin masse


- Smelt smør og rør det i de fint pulveriserede Oreo kiks


- Kom bagepapir i bunden af en springform og kom Oreo-massen i bunden og tryk den helt fast og jævn, og sæt derefter på køl i min. 30 minutter


- Imens nøddebundene køler og oreo bunden stivner, laves blåbærmoussen:





Blåbær mousse
(Denne portion giver to lag mousse)



350g blåbær (må gerne være fra frost)


0,75 L fløde

1 spsk vaniljesukker


1 spsk sukker


8 blade husblas


2 dl yoghurt neutral



- Udblød husblas i koldt vand i ca 10 minutter.


- Kom de frosne blåbær, vaniljesukker og sukker i en gryde og kog op så blåbærene ikke længere er frosne


- Vrid husblas fri fra vand og smelt det i blåbærene


- Stavblend massen, så blåbærene bliver blendet og afgiver både smag og farve
- Kom yoghurt ved og rør det godt rundt


- Nu skal kagen samles inden den kommer på køl natten over:





Saml kagen

- Læg en nøddebund på det fad du ønsker at servere kage på og kom en høj bagering rund om den


- Kom halvdelen af den flydende mousse ovenpå bunden


- Kom oreo kiksebunden ovenpå moussen og doser resten af moussen ovenpå oreo bunden


- Slut af med at komme den sidste nøddebund øverst på kagen


- Stil på køl natten over


- Dagen efter, skal kagen opsmøres, som jeg gjorde med indfarvet hvid chokolade creme





Hvid chokolade creme(Til to lag creme til opsøring)



450g smør, forholdsvis blødt

200g hvid choko


675g flormelis


1,5 spsk vand


Evt. pastafarver til indfarvning

- Kom smør, flormelis og vand i en skål og pisk med en elpisker eller sæt det i køkkenmaskinen

- Smelt den hvide chokolade og kom den i smørcremen, pisk videre, så cremen bliver homogen og smager lækkert af hvid chokolade

- Nu er cremen klar til opsmøring, vil du dog have farver i ligesom jeg har, så indfarv cremen i farve/er efter ønske (og pisk yderligere når farven er kommet i)

- Opsmør nu kagen ved først at lægge et tyndt lag cremen over hele kagen og kom på køl en halv time, så smørcremen stivner. Så sikre du dig, at der ikke kommer kagekrummer eller mousse i cremen, når du skal opsmøre rigtigt og sætte den sidste finish

- Ved at få den flotteste og mest skarpe kant, så er det vigtigt at bruge en palet eller andet lignende værktøj, når smørcremen påføres - og så er det en god idé at have en god portion tid. Resultatet bliver derefter, hvis man stresser med det :-)

- Pynt efter ønske. Jeg lavede nogle chokoladeskaller med indfarvet hvid chokolade og pyntede kagen med - her er det kun fantasien der sætter grænsen ;-)

- Lad stå på køl indtil servering





  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post263

Banana Toffee Pie

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Sun, February 07, 2016 20:59:49

Nu er jeg ikke selv den store NFL-fan, men når man har en sportstosse som kæreste, så kan man ikke undgå at vide at denne dag findes. At det er nærmest årets kamp over alt og alle. Og at den starter sådan ca. midnat dansk tid og at man naturligvis skal se HELE kampen med drengene.... Ja, Super Bowl er uden tvivl et show i verdensklasse, som vist er meget mere end bare en kamp. Jeg siger bare, godt det ikke er mig der skal holde mig vågen til kl.5 i morgen tidlig, jeg nøjes med at se 'pause nummeret' i morgen tidlig på youtube i stedet ;-) Nå, men i forbindelse med denne årlige afslutning på NFL, spurgte min søde mand om jeg ikke kunne kreere noget han kunne tage med til drengene. Og jeg var slet ikke i tvivl om hvilken jeg skulle kreere... Super Bowl har nemlig en traditionsbunden dessert, nemlig en Banana Toffee Pie! Hurtigt fik vi købt ind og jeg nåede lige netop at færdiggøre den inden manden skulle afsted, man skal naturligvis ikke gå glip af opvarmningen! I øvrigt er den utrolig nem at lave, så enhver kan følge med, om ikke andet, så har I derude et helt år til at øve jer - Super Bowl afholdes nemlig altid den første søndag i februar. Enjoy og god kamp ;-)

BANANA TOFFEE PIE - Den ultimative Super Bowl/NFL dessert

110g smør
300g digestive kiks
2 dåser kondenseret mælk (bliver til dulce de leche karamel)
2 bananer
1/2 l fløde
150g chokolade


- Først laves den kondenserede mælk til cremet toffee/dulce de leche karamel, hvilket gøres ved at koge de to dåser (husk at fjerne etiketten inden) i 3 timer. Husk at hælde mere vand ved efterhånden som det fordamper, da dåserne hele tiden skal være dækket af vand
- Imens blendens digestive kiksene fint og vendes med den smeltet smør
- Pres nu kiksemassen ned i enten en tærteform eller springform og stil på køl minimum en halv time
- Når den kondenseret mælk er færdig med at koge efter 3 timer, puttes de i et ildfast fad og kommes i fryseren i ca 30 minutter
- Tag dåserne op, åben dem og smør den cremet toffee/karamel på kiksebunden. Lad sæt på køl ca 1 time, så karamellen køles helt og sætter sig lidt fast
- Skær bananerne i skiver og fordel over laget af toffee/karamel
- Pisk fløden til skum og fordel den udover hele tærten (lad gerne lidt flødeskum være til overs til pyntning)
- Hak chokoladen godt og drys det udover hele den flødsekumsfyldte tærte
- Slut evt. af med at pynte med det resterende flødeskum. Jeg kom det i en tyllepose med en tyller ( Wilton M1 stjernetyl) og pyntede langs kanten, for at få et fint finish
- Opbevar på køl indtil servering




  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post262
Next »