Modern Housewife

Modern Housewife

Blåbær cupcakes med hvid chokolade

CupcakesPosted by Julie / modernhousewife Wed, April 05, 2017 08:21:05


Foråret nærmer sig med hastige skridt og jeg er mere end bare klar til sol, bare tæer i stiletterne, solbriller i håret og rosa nuancer! Derudover nærmer sommeren sig også med skræmmende (men ikke mindst fantastiske) hastige skridt da det betyder at der kun er 4,5 måned til at vi skal møde vores lille babypige <3 Ny info her på bloggen, men hvis I følger med på Instagram @modernhousewife.dk og facebook-siden (find direkte link ude til højre), så har jeg vist min lille, fine bule frem. Behøver jeg at skrive, at vi derhjemme glæder os utrolig meget til at 2 bliver til 3? Apropros, og nu vi er ved baby-snakken, så har jeg også været til et hav af babyshowers det sidste 1,5 års tid og i lørdags var jeg til endnu et. I lørdags hos en veninde som også skal have en lille pige, så den skulle naturligvis have gas - men på den afdæmpet måde, da hun ikke er den helt store fan af lyserødt og prinsesse tema (hvorimod jeg ELSKER det, hvis nogen skulle være i tvivl ;-)). Ikke mindst, kreerede jeg disse utroligt fine og nemme cupcakes, som ikke kræver den store forberedelse og er overskueligt ift. pynt, men alligevel giver det en wow-effekt. Så værsgo' her er både en super lækker og smuk opskrift på blåbær/hvid chokolade cupcakes <3

BLÅBÆR CUPCAKES
(14 stk)

190g mel
150g sukker
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk vaniljepulver
3 æg
130g smør
1,5 dl neutral yoghurt
150g frosne blåbær
50g hvid chokolade


HVID CHOKOLADE FROSTING
(til 14 cupcakes)

150g semi-bløt smør
225g flormelis
1/2 dl vand
100g hvid chokolade
Lille farvepasta

PYNT
1 tyllepose
1 stjernetyl M1
Div. pynting efter øsnker


- Start med cupcakes: Kom alle ingredienser (pånær blåbær og hvid chokolade) i en skål på én gang og mix enten i en køkken/røremaksine eller med en elektronisk håndmixer (så bliver dejen bare mest homogen).
- Hak den hvide chokolade og vend det, samt de frosne blåbær i dejen.
- Tænd ovn på 180 grader varmluft.
- Dosér dejen i muffinsforme og bag i ca 20 minutter (tjek med en gaffel og justér bagetiden alt afhængig af din ovn).
- Køl af på rist og imens kan frostingen laves:
- Kom smør, flormelis og vand i en skål og pisk det homogent enten ved hjælp af køkken/røremaskine eller håndmixer.
- Smelt den hvide chokolade og tilsæt den til frostingen.
- Pisk frostingen med den hvide chokolade til den bliver homogen, luftig og lækker.
- Kom lille farvepasta i frostingen indtil du opnår den ønsket farvenuance (start med lidt ad gangen da farvepasta er langt mere koncentreret end fx frugtfarve).
- Når cupcakesne er afkølet/klar til pynting kommes frostingen i en tyllepose med en stor tylle M1 (kan fås i fx specialkøbmanden.dk).
- Pynt nu cupcakesne med frostingen som ønsket. Jeg lavede en rose-swirl som giver et fint og feminint touch.
- Dekorér derefter frostingen som ønsket. Jeg gjorde det helt simpelt, med et drys af lilla glimmer, lilla tørret violer og sølvkugler, men det er simpelthen kun fantasien der sætter grænsen ;-)



  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post272

Gulerods Cupcakes Juleedition

CupcakesPosted by Julie / modernhousewife Thu, December 01, 2016 10:12:28

Så er det endelig 1. december, yay. Er jeg den eneste julefreak out there? Jeg er vild med jul og elsker det. Som i ELSKER det virkelig. Der er lige skruet lidt ekstra op for hyggen, kvalitetstid, positivitet og kærlighed. Og ikke mindst, de søde sager! What not to like ;-) Jeg har i mange år kreeret julelækkerier, gerne de klassiske med et twist. Og jeg har også en hel del ideer til hvad der skal kreeres i år. Men her den 1. december, så bliver det en ægte klassiker, dog ikke bare til jul, men en helårsklassiker. Ved godt at jeg i titlen har noteret 'juleedition', men det er det som sådan ikke. Dens smag er præcis som den plejer. Men, når det så er sagt, så synes jeg jo at gulerodskage smager og dufter utrolig dejligt af netop JUL. Så derfor synes jeg bestemt at den er passende sådan en højhellig, dejlig 1. december ;-) Så hvis I gerne vil skabe den bedste julestemning i hjemmet, så er det her altså en yderst nem og ikke særlig tidskrævende måde at få hele hjemmet til at dufte helt fantastisk julet. Og, så skal jeg hilse at sige fra dem der har smagt, at den smager helt fantastisk :-) :-) Enjoy og RIGTIG GLÆDELIG JUL <3

GULERODS CUPCAKES
(40 cupcakes)

550g brun farin
3 dl olie
8 æg
550g mel
2 tsk vaniljesukker
3 tsk bagepulver
½ tsk salt
2 tsk natron
6 tsk kanel
2 tsk kardemomme
800g revet gulerødder
2-3 dl rosiner
200g hk valnødder

- Læg rosiner, hk valnødder og revet gulerødder til siden i første omgang
- Kom de resterende ingredienser i en skål og rør det godt sammen (gerne med en elpisker eller køkkenmaskine)
- Kom nu rosiner, hk valnødder og revet gulerødder ved og rør godt, så det hele bliver en homogen dej
- Kop dejen i cupcakesforme
- Forvarm ovn på 180 grader varmluft og bag i ca 15-18 min (kig til dem efter 15 og lav gaffeltesten for at tjekke om de er færdigbagt)
-Køl af på rist og imens laves creme cheese frostingen:

CREME CHEESE FROSTING
(40 cupcakes - dog ikke så tykt et lag)

600g creme cheese natural
300g smør (stuetemperatur)
150g flormelis

- Kom det hele i en skål og rør det sammen til en homogen creme
- Når cupcakesne er helt kolde og creme samles de:

SAML CUPCAKES

Div. spiseligt glimmer, pynt mm.
Wilton M1 stjernetyller
Tyllepose

- Gør en tyllepose klar, hvis det skal være ligesom mine, så er det Wilton M1 stjernetyller der bruges
- Kom cremen i tylposen og dosér små swirls på hver cupcake
- Nu pyntes de bare som man lyster, det er kun fantasien der sætter grænser
- Opbevar på køl/kold og servér stuetemperaret


  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post268

Mocca cupcakes med karamel

CupcakesPosted by Julie / modernhousewife Sat, December 19, 2015 11:46:41

Nu nærmer selve julen sig med hastige skridt og dermed er nytåret jo også lige om hjørnet! Derfor synes jeg, at I skal have en lækker opskrift på en cupcake som både kan anses som julet men bestemt også som kan være et fint bud på en nytårsdessert eller som snack med bobler kl.00 hvis kransekage ikke lige er sagen. Den er i hvert fald spækket med masser af smag, sødme, glimmer og overraskelser - hvad mere kan man bede om på en sådan dag? ;-) Den kræver lidt forberedelse, at der er en midte af karamel man selv kan lave (opskrift er allerede på bloggen og linkes til nedenfor), men ellers er det en opskrift som er lige til og som kan overskues af de fleste i denne travle tid :-)
Må I alle få en dejlig jul med dem i holder af <3

MOCCA CUPCAKES MED MIDTE AF KARAMEL
(25 stk)

Selve cupcaken:
375g hvedemel
300g sukker
1 ½ tsk natron
1 ½ tsk bagepulver
1 ½ tsk vaniljesukker
5 æg
260g smeltet smør
3 dl yoghurt neutral
200g smeltet mørk chokolade
1 ds flydende karamel (opskrift nedenfor)
25 muffinsforme


- Alle ingredienser (pånær den flydende karamel) kommes i en skål og røres godt sammen. NB! Jeg vil anbefale at man bruger en håndmixer eller en køkkenmaskine.
- Når dejen er blevet ensartet doseres dejen i de 25 muffinsforme
- Forvarm ovnen til 200 grader og bag cupcakesne i ca 18-20 minutter
- Når cupcakesne er afkølet, skæres der et hul i midten af hver cupcakes, så de kan blive fyldt med karamellen. Som kan laves selv dagen i forvejen: 1 ds kondenseret mælk og en gryde med vand. Tag etiketten af dåsen og kog den i vand i 4 timer. Derefter tages den varme dåse op og nedkøles i iskoldt vand i yderligere 2 timer. Og voila, så er der super lækker dulce de leche karamel.
- Kom den faste, men let flydende karamel i en tyllepose, klip et hul i enden og dosér nu en lille klat karamel i hvert hul.
- Nu laves mocca frostingen:


Mocca frosting:
300g semi-blødt smør
450g flormelis
1 spsk vand
1 spsk vaniljesukker
10g ren kakao
1/4 dl vand
4 tsk instant kaffe


- Pisk smør, flormelis, vand, vaniljesukker og ren kakao sammen til frostingne bliver luftig og lækker (her anbefaler jeg også at bruge en håndmixer eller køkkenmaskine).
- Imens laves den stærke kaffe af den 1/4 kold vand og 4 tsk instantkaffe, som røres godt sammen, så der ingen kaffeklumper er tilbage.
- Under piskningen af frostingen hældes kaffen nu stille ved (det er meget vigigt at det hældes langsomt i, ellers risikerer man at frostingen skiller).
- Kom frostingen på en tyllepose med Wilton's M1 tyller for at få, ligesom jeg har gjort, disse fine swirls på cupcakesne.
- Lav nu fine swirls på hver cupcakes og pynt efter ønske. Jeg dryssede mine med lidt guldglimmer og så synes jeg at Johan Bülows jule guldkugler passede perfekt til denne cupcakes, men det er kun fantasien der sætter grænser. Enjoy!



  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post260

Sunde lækre gulerodscupcakes med cremecheese frosting

CupcakesPosted by Julie / modernhousewife Thu, September 04, 2014 12:14:12

Jeg har en kæmpe svaghed for gulerodskage, der er simpelthen (næsten) ikke noget bedre! Så hvorfor har jeg ikke før kastet mig ud i gulerods cupcakes? Det må mig for evigt være en gåde ;-) Denne opskrift er en sund en af slagsen baseret på dadler, bananer og mandelmel, og er dermed uden sukker, smør eller mel. Og den smager stadig helt fantastisk og svampet som man kender en gulerodskage - og så toppes den med creme cheese frosting (denne er dog tilsat sukker) for lige at sætte prikken over i'et. Den er utrolig nem at lave og hurtig bagt - server helst når de er kølet af, så smager de bedst :-)

GULERODSCUPCAKES MED CREME CHEESE FROSTING

Gulerods muffins
(ca 14 stk)
140g dadler uden sten, blendes
3 bananer
4 æg
30g sukrin gold (for en sukkerfri version)/ evt. brun farin
130g gulerod, revet groft
50g mandelmel
70g valnødder
1 tsk kanel
½ tsk kardemomme
1/4 tsk nelliker
1 tsk vaniljepulver

½ tsk bagepulver
- Tænd ovnen på 200 grader
- Blend bananerne og æggene til en flydende "dej"
- Fjern stenene fra dadlerne og kom dem ved banandejen og blend igen, gerne således af der stadig er nogle lidt grovere stykker af dadler.
- Hak valnødderne halv groft
- Kom den flydende masse over i en skål og kom alle de tørre ingredienser i og rør godt rundt så dejen bliver lind
- Fordel dejen i muffinsforme 2/3 dele op
- Bag i ovnen i 15 minutter og køl af på rist

- Imens laves creme cheese frostingen:

Creme cheese frosting
(Nok til alle muffins)
400g creme cheese
100g flormelis

- Kom creme cheesen i en skål og vend flormelis forsigtigt i, til en lind frosting uden klumper (det er meget vigtigt at man vender flormelisen i og IKKE rører, da det vil ødelægge dens tekstur og gøre den flydende så den ikke kan doseres på cupcakesne)
- Kom på køl indtil servering af cupcakesne:
- Kom frostingne i en tylller (jeg brugte Wilson M1) og pynt cupcaksne efter ønske - jeg pyntede med valnødder og chokolade
- Opbevar på køl



  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post224

Kagekampen: Hindbærcupcakes med hvid chokoladefrosting

CupcakesPosted by Julie / modernhousewife Tue, November 12, 2013 07:42:26


Igår rullede første afsnit af Kagekampen med mig over skærmen - oh my - det var en skør fornemmelse! Efter næsten tre måneders venten, var der nerver uden på tøjet, men ikke mindst forventninger der skulle indfries.... og jeg må sige, at det ikke var så slemt som jeg havde frygtet, og slet ikke med henblik på at jeg virkede utrolig overskudsagtig og kom i toppen af de bedste kager - damn it jeg ikke lige fik den 1. plads ;-) Dagens første udfordring var en "idol"-kage og ja, jeg har en svaghed for sko, cupcakes og New York og at holde hus og køkken i orden - like a housewife - så selvfølgelig er mit idol da Carrie fra Sex And The City.... (Ps. synes nu selv det lød lidt voldsomt på tv, som om jeg lige blev stemplet dér, men der er nu andet i mit liv end sko, shopping og drinks! haha) :-D Men min kage afspejler derfor Carries univers i form af en fin hindbær cupcake med en blød og lækker hvid chokoladefrosting, med egent pynt med detaljer fra serien og præsenteret i cosmopolitan glas. Jeg var -og er godt tilfreds med præsentationen og glæder mig nu bare til at se aftenens afsnit, som jeg godt kan afsløre, ikke bliver lige så overskudsagtigt -.- Men håber i hepper med ;-)

Carrie Cupcakes - sex and the city

(15 stk)

220g hvedemel

170g sukker

1/2 tsk natron

1/2 tsk vaniliesukker
1/2 tsk bagepulver

3 æg

150g smeltet smør

2 dl yoghurt

150g hindbær

Tænd ovnen på 200 grader
-­ Alt kommes i en skål og røres godt sammen (jeg piskede dejen sammen i min køkkenmaskine i ca 5 minutter)

- Vend hindbærene forsigtigt i dejen

-­ Fordel dejen i de 15 forme, således at dejen fylder 2/3 af formen og husk at hindbærene skal være nogenlunde ligeledt fordelt
-­ Bag cupcakesene i ovnen i 20 minutter
-­ I mens laves frosting


Hvid chokoladefrosting
(15 cupcakes)

300g smør

450g flormelis

1 spsk vand

1 spsk vaniliesukker

200g hvid chokolade

-­ Pisk alle ingredienser, pånær hvidchokolade, til en jævn masse

-­ Imens smeltes den hvide chokolade og afkøles bagefter

- Når den smeltet chokolade er nogenlunde helt afkølet, kommes den i smør/flormelis massen og piskes sammen med det, til frostingen bliver luftig og lækker

-­ Tilsæt evt. lyserød farvepasta for at give frostingen en fin pastel lyserød farve

-­ Pynt cupcakes med frosting efter ønske (jeg brugte wilton 104 til at lave en fin frosting-­
blomst og Wilton M1 til at lave en fin swirl)









  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post186

Halloween Lakridscupcakes

CupcakesPosted by Julie / modernhousewife Wed, October 30, 2013 14:29:48

Jeg er vild med lakrids – i sådan set alt. Det er bare ikke så ofte jeg selv for eksperimenteret med det da jeg ikke selv er den store kagespiser og når jeg bager er det ofte til andre – og lakrids er ikke lige altid en sikker vinder (da alle ikke er til sådan noget i mad og kager). Men nu hvor det jo er halloween skal der da laves noget ”uhyggeligt” anderledes, vil jeg mene. Og derfor disse fine lakridscupcakes. Som en lille surprise har jeg skåret små stykker af lakridsfudge og blandet i dejen, så der er godt med lakrids-overload, som jeg bedst kan lide det. Og jeg skulle hilse fra mine søde kollegaer, som jeg medbragte disse til i dag, og sige at det smager lækkert! Så hvis du tør hoppe ud i lakrids, er denne cupcake en god start ;-)

LAKRIDSCUPCAKES

(15 stk)

Start med at lave denne hjemmelavet sirup som skal i selve cupcaken (hvis ikke du har mod på dette så erstat med 3 spsk salt lakridssirup (evt. fra Johan Bülow).

Hjemmelavet lakridssirup
250 g salt lakrids bolsjer (jeg brugte en pose peber-bolsjer fra Kræmmerhuset)
6 dl vand
- Kog vandet op og kom alle bolsjerne i
- Rør godt indtil alle bolsjerne er opløst (tilsæt ekstra vand hvis ikke alle bolsjerne bliver opløst)
- Kog indtil siruppen i ca 20 minutter (denne version er meget flydende)


Selve cupcaken
5 æg
300g sukker
1 vaniliestang
150g smør
250g mel
1 tsk bagepulver
1,5 citroner: både saft og revet skal
1,5 dl lakridssirup eller 3 spsk salt lakridssirup
(Johan Bülow)
5 kick lakrids fudge


- Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud.
- Tag lidt af sukkeret ud til vaniliekornene og mas korn og sukker sammen med en kniv således, at vaniliekornene skiller sig
- Kom æg, vanilie/sukker blandingen og det resterende sukker i en skål og pisk det luftigt
- Kom mel, bagepulver, revet citronskal, citronsaft og lakridssirup i, og pisk videre
- Hak derefter kick lakrids fudge i små stykker og vend i dejen
- fordel dejen i muffinsforme og bag i 15-20 minutter ved 200 grader


Lakrids/hvid chokolade frosting

(til 15 cupcakes)
350g smør
520g flormelis
1 spsk vand
1 spsk vaniliesukker
200g hvid chokolade
3 tsk citronsaft
3 spsk lakridsrods pulver
(købt i specialforretning)
2 spsk Raw lakridspulver (fra Johan Bülow)

-Smelt den hvide chokolade og stil på køl
-Kom smør, flormelis, vand og vaniliesukker i en skål og rør godt rundt så flormelis ikke længere er ’løst’
-Pisk derefter med en elpisker til det er luftigt og hvidt
- Når den smeltet chokolade er nogenlunde helt afkølet, kommes den i smør/flormelis massen og piskes sammen med det, til frostingen bliver luftig og hvid
- Kom lakridsrod –og raw lakridspulver ved og pisk igen
- Smag evt. til med lakrids efter ønske
- Pynt cupcakes med frosting efter ønske (jeg brugte wilton M1) og pynt efter tema. Jeg havde fået disse fine mini sukker-græskar af en kollega, så derfor skulle de selvfølgelig drysses ud over cupcaken
- Stil på køl, men tag ud ca en halv time inden servering så frostingen er blød og lækker


  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post183

Over-the-top Oreo Cupcakes

CupcakesPosted by Julie / modernhousewife Sun, June 30, 2013 10:23:29

Igår havde jeg de bedste af de bedste på besøg til fødselsdagsfest. Og en lækker festlig aften med lækre venner og veninder skal selvfølgelig være i selskab med lækkerier - og denne aften blev derfor piftet op med disse oreo cupcakes! Der er oreo fra inders til yderst, hvilket man kan se på frostingen, men der gemmer sig også en lille surprise indeni - et hit hos alle ;-)

Oreo cupcakes

(20 cupcakes)

150g smør

150g mørk chokolade

300g mel

200g sukker

3 æg

2 dl yoghurt

1 tsk bagepulver

20 store oreo

20 mini cupcakes til pynt

- Smelt smør og chokolade i en lille gryde

- Imens piskes de resterende ingredienser (pånær oreos)

- Hæld det smeltet smør/chokolade i dejen og pisk videre

- Tænd ovn på 200 grader

- Dejen hældes i cupcakeformen således: 1) hæld 1 tsk dej i bunden af formen. 2) læg derefter en af de store oreos i. 3) Hæld derefter 1 1/2-2 spsk dej oven på oreoen så den dækkes helt og så cupcakesformen er fyldt 2/3 op.

- Bag i ovnen i 20 minutter og køl af efterfølgende (før frostingen bliver doseret)

Oreo frosting

(20 cupcakes)

450g smør

675g flormelis

1 1/2 spsk vand

2 spsk vaniliesukker

250g hvid chokolade

10 store oreos

3 tsk citronsaft

- Pisk alle ingredienser, pånær hvidchokolade, til en jævn masse

- Imens smeltes den hvide chokolade og afkøles bagefter

- Når den smeltet chokolade er nogenlunde helt afkølet, kommes den i smør/flormelis massen og piskes sammen med det, til frostingen bliver luftig og lækker

- Kom de 10 oreos i en minihakker, så de er fint smuldret

- Vend de finthakket/smulret oreos i frostingen og pisk let og kort tid, så hele frostingen har smag af oreo

- Pynt cupcakes med frosting efter ønske (jeg brugte wilton 104) og top den den eventuelt med en mini oreo som jeg har gjort, for at give cupcaken et perfekt oreo-look

- Stil på køl, men tag ud ca en halv time inden servering så frostingen er blød og lækker


  • Comments(2)//www.modernhousewife.dk/#post162

Blåbær/hvidchokolade cupcakes

CupcakesPosted by Julie / modernhousewife Fri, June 28, 2013 18:17:14

Yndige cupcakes med blåbær og hvid chokolade frosting - en kage der signalerer sommer ;-)

Blåbær cupcakes

(15 cupcakes)

15 cupcakes forme

220g hvedemel

170g sukker

1/2 tsk natron

1/2 tsk vaniliesukker

1/2 tsk bagepulver

3 æg

150g smeltet smør

2 dl kernemælk eller yoghurt

300g skovbær (jeg brugte frosne, dog halvt optøet)

- Tænd ovnen på 200 grader

- Alt, undtagen blåbær, kommes i en skål og røres godt sammen (jeg piskede dejen sammen i min køkkenmaskine i ca 5 minutter)

- Fordel dejen i de 12 forme, således at dejen fylder 2/3 af formen og fordel til sidst blåbær i formene, så der nogenlunde er lige mange i hver

- Bag cupcakesene i ovnen i 20 minutter

- I mens laves frosting

Hvidchokolade frosting

300g smør

450g flormelis

1 spsk vand

1 spsk vaniliesukker

200g hvid chokolade

- Pisk alle ingredienser, pånær hvidchokolade, til en jævn masse

- Imens smeltes den hvide chokolade og afkøles bagefter

- Når den smeltet chokolade er nogenlunde helt afkølet, kommes den i smør/flormelis massen og piskes sammen med det, til frostingen bliver luftig og lækker

- Pynt cupcakes med frosting efter ønske (jeg brugte wilton 104 til at lave en fin frosting-blomst og så lavede jeg sommerfugle i fondant)

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post161

Vanilie og chokolade i én cupcake

CupcakesPosted by Julie / modernhousewife Mon, February 18, 2013 17:40:55

Disse blev også medbragt til mine veninders fødselsdagsfest i lørdags :-) Opskriften ligner meget mit seneste indlæg med chokoladecupcakes med hindbærfrosting, bare ændret i smagsvariation som er tilføjet/fjernet, så den er let at gå til og kan reguleres efter eget ønske.

Vanilie cupcakes med chokoladestykker

(ca 50 stk minicupaces / 25 almindelige str. cupcakes)

375 g hvedemel

300 g sukker

100g hk mørk chokolade

1½ tsk natron

1½ tsk bagepulver

1½ tsk vaniliepulver

5 æg

260 g smeltet smør

3 dl kernemælk eller yoghurt

200g hk mørk chokolade

- Forvarm ovnen på 200 grader

- Hak den mørke chokolade og rør alle ingredienser sammen til en jævn dej og fordel dejen i muffinsforme

- Bag i ovnen i ca 20 minutter og køl af på rist

Chokoladefrosting

Chokolade frosting

(til ca 50 mini cupcakes / 25 alm. str. cupcakes)

2.5 past. æggehvide

100 g sukker

225 g usaltet blødt smør

0,5-1 tsk vanilie sukker

40g ren kakaopulver

- Pisk med elspisker de past. æggehvider med sukker over varmt vand/vandbad i ca 3 minutter (til sukkeret er smeltet)

- Fjern vandbad og pisk yderligere i ca 10 minutter til massen er kold igen. (Efter vandbad hælder jeg massen i min køkkenmaskine og lader den stå og piske for sig selv, da det godt kan være anstrengende at stå med en elpisker i ti minutter)

- Derefter tilsættes smør lidt ad gangen og til sidst vaniliepulver (NB: Frostingen kan begynde at skille når smøret røres i, så pisk videre indtil frostingen bliver glat igen)

- Når massen ikke skiller længere, tilsættes kakaopulveret og der piskes kort så den bliver jævn i farve og smag.

- Derefter hældes den i en tyller (Wilsons M1) og doseres fint på hvert cupcakes

- Pynt cupcake'en efter ønske - jeg lavede små sommerfugle af fondant, hvilket gav et fint look :-)

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post138

Hindbær/choko cupcakes

CupcakesPosted by Julie / modernhousewife Sun, February 17, 2013 19:17:59

Disse fine mini-cupcakes medbragte jeg også til mine veninders fødselsdag igår, og disse har jeg også lavet op til flere gange (dog som almindelig str. cupcakes) - altid en sikker vinder!

Choco-cupcakes

(ca 50 stk minicupaces / 25 almindelige str. cupcakes)

375 g hvedemel

300 g sukker

60g ren kakaopulver

100g hk mørk chokolade

1½ tsk natron

1½ tsk bagepulver

1½ tsk vaniliepulver

5 æg

260 g smeltet smør

3 dl kernemælk eller yoghurt

- Forvarm ovnen på 200 grader

- Rør alle ingredienser sammen til en jævn dej og fordel dejen i muffinsforme

- Bag i ovnen i ca 20 minutter og køl af på rist

Hindbær frosting

(til ca 50 mini cupcakes / 25 alm. str. cupcakes)

2.5 past. æggehvide

100 g sukker

225 g usaltet blødt smør

0,5-1 tsk vanilie sukker

250g optøet hindbær

- Pisk med elspisker de past. æggehvider med sukker over varmt vand/vandbad i ca 3 minutter (til sukkeret er smeltet)

- Fjern vandbad og pisk yderligere i ca 10 minutter til massen er kold igen. (Efter vandbad hælder jeg massen i min køkkenmaskine og lader den stå og piske for sig selv, da det godt kan være anstrengende at stå med en elpisker i ti minutter)

- Derefter tilsættes smør lidt ad gangen og til sidst vaniliepulver (NB: Frostingen kan begynde at skille når smøret røres i, så pisk videre indtil frostingen bliver glat igen)

- Når massen ikke skiller længere, tilsættes de optøet hindbær (samt saften derfra) og pisk kort videre, så hinbærene farver frostingne lyserød.

- Derefter hældes den i en tyller (Wilsons M1) og doseres fint på hvert cupcakes

- Pynt cupcake'en efter ønske - jeg lavede små sommerfugle af fondant, hvilket gav et fint og tøset look!

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post137

Jordbærcupcakes med chokoladefrosting og chokoladedrys

CupcakesPosted by Julie / modernhousewife Sat, December 01, 2012 08:56:54

Igår var jeg til reunion med den gamle folkeskoleklasse, hvor nogle havde jeg ikke set siden 5. klasse og andre siden 9. klasse, så det var utrolig sjovt - og festligt! I den forbindelse lavede jeg disse cupcakes med jordbærbund og chokoladefrosting drysset med kakaopulver, som et fint lag på cupcaken. Dejlig aften og dejlige cupcakes! Jeg valgte at pynte dem med sølvglimmer som et fint snelag på den mørke frosting, hvilket gav et supet fint look - og passer perfekt til årstiden - det er i hvert fald hyggeligt at vågne op til snebeklædte københavnske tage - SÅ er det december og jul i mine øjne. Rigtig glædelig JUL og 1. december! Denne kage er dog ikke så julet, men i morgen starter julebagningen for alvor når jeg skal hjem til min mor kl. 10 og bage heeeele dage, ih jeg glæder mig :-)

Jordbær cupcakes

(ca. 30 cupcakes)

375 g hvedemel

300 g sukker

1½ tsk natron

1½ tsk bagepulver

1½ tsk vaniliepulver

5 æg

260 g smeltet smør

3 dl kernemælk eller yoghurt

100 g mørk chokolade

350 g jordbær, frost

- Alt, pånær jordbærene og chokoladen, piskes sammen.

- Imens varmes de frosne jordbær op i en gryde og chokoladen hakkes

- Når jordbærene er helt op tøet kommes de samt lidt af saften og chokoladen i dejen og det hele piskes sammen så jordbærene flåes lidt i stykker, så dejen får en fin lyserød farve

- Dejen fordeles i cupcakesforme og sættes i foropvarmet ovn på 200 grader i ca 15 minutter

- Køl af på rist og imens laves chokoladefrosting

Chokoladefrosting (Martha Stewart "Swiss Meringue Buttercream")

(Nok til 30 cupcakes)

5 past. æggehvide (De svarer til fire bæger i en pakke med fire)

200 g sukker

450 g usaltet blødt smør

1 tsk vanilie sukker (alt afhængig af ønske om anden smagstilsætning)

150 g mørk chokolade

60 g ren kakaopulver

- Pisk med elspisker de past. æggehvider med sukker over varmt vand/vandbad i ca 3 minutter (til sukkeret er smeltet)

- Fjern vandbad og pisk yderligere i ca 10 minutter til massen er kold igen. (Efter vandbad hælder jeg massen i min køkkenmaskine og lader den stå og piske for sig selv, da det godt kan være anstrengende at stå med en elpisker i ti minutter)

- Imens smeltes chokoladen og lad den køle af, dog stadig flydende.

- Derefter tilsættes smør lidt ad gangen til de piskede æggehvider og til sidst vaniliepulver (NB: Frostingen kan begynde at skille når smøret røres i, så pisk videre indtil frostingen bliver glat igen)

- Når massen ikke skiller længere hældes den smeltet chokolade samt kakaopulver i frostingen og der piskes igen, så frostingen får farve efter chokoladen

- Derefter hældes den i en tyller - jeg bruger oftest Wilsons M1 tyller - og smukt ser det ud!

- Disse er pyntet med ren kakaopulver drysset ud over frostingen, lidt sølvglimmer, sølvfarvet sukker og sukkerkugler.

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post112

Dronningemandler Cupcakes med hvidchokolade frosting

CupcakesPosted by Julie / modernhousewife Thu, November 15, 2012 07:37:00

Trods eksamensskrivning til mandag (!), blev jeg indirekte overtalt til at lave noget sødt til min fars fødselsdag igår. Jeg kunne have sagt nej, meeen det gjorde jeg da ikke når nu jeg havde en god mulighed for at lave noget lækkert - og endda med en anledning! Så med inspiration fra min fars kæreste som har en stor kærlighed for dronningmandler, så blev det dagens cupcake-tema... Og disse faldt i hvert fald i god jord! Lækre og dronninge-agtige skulle jeg hilse og sige ;-)

Cupcakes med dronningemandler

(ca. 10 stk)

2 æg

70g fromage frais

70g smeltet smør

250g mel

2 dl mælk

150g sukker

60g ren kakaopulver

1 pose dronningemandler (GEM 10 dronningemandler til pynt)

- Forvarm ovn på 200 grader

- Hæld det hele i en skål og pisk/rør det hele godt sammen.

- Grovhak dronningemandlerne (pånær de 10 til pynt) og kom dem i kagedejen

- Fordel i muffindforme og bag i ovnen i 12-15 minutter

- Afkøl på rist og imens laves frosting:

Hvidchokolade frosting

250g smør

400-450g flormelis

1 spsk vand

1 spsk vaniliesukker

200g hvid chokolade

- Pisk alle ingredienser, pånær hvidchokolade, til en jævn masse

- Imens smeltes den hvide chokolade og afkøles bagefter

- Når den smeltet chokolade er nogenlunde helt afkølet, kommes den i smør/flormelis massen og piskes sammen med det, til frostingen bliver luftig og lækker

- Pynt cupcakes med frosting efter ønske.

- Jeg pyntede mine med striber, lavet med lyserød farvepasta som I kan se hvordan man gør her (en guide fra et af mine tidligere indlæg), lyserød sukker og en fin dronningmandel på topper - enjoy :-)

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post107

Skovbær/chokocupcakes med kokosfrosting

CupcakesPosted by Julie / modernhousewife Sat, September 01, 2012 15:17:11

ca 12 cupcakes

Skovbærcupcakes med chokoladestykker

12 cupcakes forme

190g hvedemel

150g sukker

1/3 tsk natron

1/3 tsk vaniliesukker

1/3 tsk bagepulver

3 æg

130g smeltet smør

1½ dl kernemælk eller yoghurt

150g skovbær (jeg brugte frosne, dog halvt optøet)

50g hk mørk chokolade

- Tænd ovnen på 200 grader

- Alt, undtagen skovbær, kommes i en skål og røres godt sammen (jeg piskede dejen sammen i min køkkenmaskine i ca 5 minutter)

- Tilsæt skovbær og vend dem i dejen.

- Fordel dejen i de 12 forme, således at dejen fylder 2/3 af formen og bag i ovnen i 20 minutter

- I mens laves frosting

Kokosfrosting

Her bruger jeg Martha Stewarts "Swiss Meringue Buttercream", som jeg jo er vild med, så her får i den. I denne har jeg bare eksperimenteret, så den er blevet kokos-lækker!

2.5 past. æggehvide (De svarer til to bæger i en pakke med fire)

100 g sukker

225 g usaltet blødt smør

0,5-1 tsk vanilie sukker (alt afhængig af ønske om anden smagstilsætning)

½ lille dåse kokosmælk

5 spsk kokosmel

- Pisk med elspisker de past. æggehvider med sukker over varmt vand/vandbad i ca 3 minutter (til sukkeret er smeltet)

- Fjern vandbad og pisk yderligere i ca 10 minutter til massen er kold igen. (Efter vandbad hælder jeg massen i min køkkenmaskine og lader den stå og piske for sig selv, da det godt kan være anstrengende at stå med en elpisker i ti minutter)

- Derefter tilsættes smør lidt ad gangen og til sidst vaniliepulver (NB: Frostingen kan begynde at skille når smøret røres i, så pisk videre indtil frostingen bliver glat igen)

- Når massen ikke skiller længere, røres kokomælk og kokosmel sammen i en seperat skål, og kokosmassen tilføjes forstingen lidt ad gangen

- Når cupcakesene er helt afkølet, doseres frostingen med en kniv, så den bliver fin, glat og rund

- Til sidst pyntede jeg cupcakesene med kokosmel, sølvglimmer og fondantblomst

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post69

Stribede Studentercupcakes

CupcakesPosted by Julie / modernhousewife Mon, July 02, 2012 13:12:08

Vaniliecupcakes med chokoladestykker

Her har jeg ikke været så kreativ, men har fundet denne opskrift hos en af mine yndlings mad/kagebloggere The Food Club. Jeg bruger kun selve cupcake-opskriften, for denne cupcake opskrift er super god og lækker, så den er afprøvet flere gange, og den vil jeg ikke snyde jer for ;-) Jeg brugte dog hakket mørk chokolade i, i stedet for hvid chokolade. Opskriften findes her.

Vaniliefrosting

Her bruger jeg min førnævnte yndlingsfrosting, kreeret af Martha Stewart, og denne opskrift har jeg givet sit eget indlæg tidligere, og den kan findes her. Her har jeg brugt basis-oskriften uden nogen ændringer, og det er stadig et sikkert hit!

How to do - stribet frosting

- For det første: Det er slet ikke særlig svært, så prøv det eneligt :-)

- Gør en tyller klar således, at selve tyllen er sat fast i en tylpose

- Gør tyl/posen stabil ved evt. at sætte den i et glas, så posen går ud over glasset, så der kan arbejdes inde i posen

- Vælg en farvepasta (jeg brugte rød her)

- Dyp en tynd pensel i farvepastaen og mal helt nede fra tyllens start og hele vejen op ad posen (jeg lavede 3 striber fordelt tre steder på posen)

- Kom frosting i tylposen og doser som du vil - jeg brugte Wilsons M1 tyller som gav denne effekt som kan ses på de ovenstående billeder.

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post23

Choko/vanilie Cupcakes

CupcakesPosted by Julie / modernhousewife Thu, June 28, 2012 09:10:16

ChokoCupcakes

ca. 12 stk

En halv portion af min grundopskrift på 'lyse bunde' som findes her

30 g ren kakaopulver

50 g hk mørsk chokolade

12 muffinsforme

- Tænd ovnen på 200 g

- Lav den halve portion af min grund opskrift på 'lyse bunde'

- Når dejen er færdig røres kakaopulver og den hakket mørk chokolade i

- Kom dejen i muffinsformene så formen fyldes 2/3 dele op

- Bag i ovnen i ca 20 minutter

- Køles af på rist inden frosting kommes på

Vaniliefrosting

Her brugte jeg Martha Stewarts "Swiss Meringue Buttercream" som er på et af mine tidligere indlæg her.

Denne er den bedste at arbejde med, nemmeste at lave og smager bare fantastisk. Til disse cupcakes lavede jeg en portion af frostingen og tilsatte kun vaniliesukker ift smag, da det skulle være en vaniliefrosting. Og yderligere tilsatte jeg lyserød farvepasta (kan fx fås hos Specialkøbmanden), for at gøre den lidt mere tøset.

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post20