Modern Housewife

Modern Housewife

Baileys dadelkugler

Søde Sundere alternativerPosted by Julie / modernhousewife Fri, December 23, 2016 13:39:08

Som I ved, hvis I har fulgt med herinde, så er jeg ret glad for Baileys. Både at drikke og spise, altså i lækkerier... Så derfor tænkte jeg, hvordan kan jeg gøre det julet? Og således blev disse yderst lækre dadelkugler med baileys-smag og mandler, født. Super nemme og lave og rigtig gode til at supplere alle julens søde sager, jeg synes i hvert fald daddelkugler er et hit i den søde juletid, og især juleaften. Så I kan lige nå det inden i morgen og medbringe til familien, de vil blive overrasket ;-) Rigtig god jul <3

BAILEYS DADELKUGLER
(16 kuger)

165g dadler, uden sten
1/4 dl Baileys
70g grovt madelmel
10g kakaopulver + ekstra til pynt (jeg brugte nesquick)

- Kom dadler og Baileys i en foodprocessor og blend til en lind masse
- Kom Kakaoppulver ved og blend igen
- Kom massen i en ny skål, kom det grove mandelmel ved og rør godt rundt med en ske, så mandlerne fordeles korrekt (kan også gøres i foodprocessoren, men det kan godt være lidt problematisk, jeg plejer dog selv at gøre det sådan)
- Sæt massen på køl i ca 30 minutter
- Rul nu mundrette kugler og vend i kakaopulver
- Opbevar på køl, så kuglerne ikke bliver bløde




  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post269

Gulerodskage - sukkerfri

Søde Sundere alternativerPosted by Julie / modernhousewife Sun, October 25, 2015 16:22:24


Jeg kan ikke stå for gulerodskage, det er sammen med kanelsnegle (som nogen nok ved), det jeg ikke kan modstå når det handler om lækkerier.. Så selvom jeg selv godt ved, at de smager bedst når der er alt 'det rigtige' i, om man vil, så kunne jeg ikke dy mig for at prøve at lave en version uden hverken sukker eller mel a la min lækre banankage. Og jeg synes faktisk at den endte med at blive rigtig god! Den har ikke helt samme smushi konsitens (nok fordi sukkeret mangler), men den smager nu altså helt udemærket! Om ikke andet, så skal I ikke snydes for opskriften, da den er et godt alternativ til den kommende jul og dens mange søde sager :-) Enjoy!

GULDERODSKAGE UDEN SUKKER OG MEL

(18 cm springform/bagering)

Bunde:
5 æg
3 bananer
200g revet gulerod
145g mandelmel
1 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
1 tsk stødt nelliker
1 tsk stødt kardemomme
30g sukrin gold /brun farin
1 tsk vaniljesukker
100g valnødder

Flødeoste creme:
400g creme cheese
180g skyr
2 tsk flydende sødemiddel eller 100g flormelis
Orange farve pasta

- Kom æg og bananer i en foodprocessor til en flydende masse
- Kom de resterende ingredienser, gulerod og valnødder og blend videre i kort tid
- Riv gulerødderne og hak valnødderne groft
- Hæld massen over i en skål og kom de revne gulerødder samt de groft revne valnødder til
- Smør en sprinform/kagering på 18 cm og hæld dejen deri
- Forvarm ovnen på 200 grader og bag kagen i ca 40 min
- Når kagen er bag færdigt køles den af og imens laves flødeoste cremen
- Rør alle ingredienser, pånær den orange farvepasta, sammen til en lind creme og stil til side indtil kagen er kølet helt af
- Når kagen er helt kølet af, halveres den, så der er to bunde
- Kom 1/3 af cremen på den ene bund og gem resten til pyntningen
- Kom den anden bund ovenpå cremen og stil den på køl i et kvarters tid, så den sætter sig
- Nu vendes lidt orange farvepasta i den resterende creme så den får en fin orange nuance
- Tag kagen ud af køleskabet og opsmør den med resten af cremen så den får et jævnt lag både på siden og ovenpå kagen
- Pynt kagen efter ønske (jeg lavede noget pynt i indfarvet fondant) og stil på køl indtil servering





  • Comments(1)//www.modernhousewife.dk/#post258

Sunde dadel "snebolde" romkugler

Søde Sundere alternativerPosted by Julie / modernhousewife Sat, December 20, 2014 18:28:56

Endelig er dagen kommet, hvor vi smutter afsti afsted mod sol, varme og afslapning Down Under. 3 1/2 uges 'rundrejse' (ikke packpacking!) langs Australiens kyst hvor de største byer i hvert fald skal besøges. Vi har netop haft vores familier på besøg til julehygge og farvel-visit og nu skal de sidste ting pakkes inden afrejse i nat - nu kan vi bare heller ikke vente længere. Min bedre halvdel og jeg på en strand juleaften, en lille weekenden i Adelaide, videre til Sydney hvor nytårs aften skal fejres med min kærestes bror og hans kæreste som er bosat der på 3. år, derefter lejer vi en bil hvor den står på to-mands roadtrip op langs kysten til Brisbane og til sidst, en flyvetur til melbourne hvor de sidste dage skal nydes inden hjemturen melder sig i slut januar - vi kan liiige holde til det ;-) Nå, men derfor er dagen i dag også vores sidste juledag i år, og derfor får I nu årets sidste jule opskrift - og denne er nok min største favorit i år! Måske også en opskrift I vil sætte pris på nu, hvor man måske er ved at have fået for meget at julens (måske alt for) søde sager :-) Denne er et sundere alternativ til julelækkerier eller den klassiske romkugle, som jeg er fan af! Utrolig nem og smager helt fortryllende - måske bunder det i mit valg af ægte mørk rom ;-) Enjoy og GLÆDELIG JUL <3

PS. hvis I vil følge lidt med privat, så følg bloggens instagram profil @modernhousewifedk hvor jeg nok også vil smække et lille billede op eller to undervejs på rejsen :-)

SUNDE "SNEBOLDE" ROMKUGLER
(ca 25 mundrette kugler)

310g dadler
1/2 dl god mørk rom
40g ren kakaopluver
100g mandler, mellem hakket
50g kokosmel + ekstra til pynt

- Kom mandlerne i en foodprocessor/mini hakker og blend til de er mellem hakket (hverken for groft eller for fint), og kom dem derefter i en skål
- Fjern stenene fra dadlerne og kom dem i foodprocessoren/mini hakkeren og blend til en lind masse
- Kom de resterende ingredienser ved (inkl. de hakket mandler) og belnd videre til en lind, jævn og fast masse - den må ikke være alt for blød, da der skal kunne trilles kugler af massen
- Rul mundrette kugler, tril i kokosmel og placér på en bagepapirsklædt fad og sæt på køl til de er fast
- Opbevar i en boks på køk så de vedholder deres runde form




  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post242

Skyr-mousse kage med granolabund (sukkerfri)

Søde Sundere alternativerPosted by Julie / modernhousewife Sat, October 11, 2014 10:51:16


I sidste weekend skulle jeg tøsehygge med nogle dejlige damer, med god mad og masser af vino, og så stod jeg for desserten.... og med en forespørgsel på at finde på en lækker og sund kage, så skulle der tænkes ud af boksen, præcis som jeg elsker det! For det er noget af en udfordring at kreere en mousse-kage som hverken indeholder sukker, smør eller fløde.. men det skulle jeg selvfølgelig prøve at se om jeg kunne, og det lykkes! Og resultatet blev endda virkelig godt og lækkert, og smukt! Jep, jeg er fan uden samvittighedskvaler ;-) Så hvis du ikke vil undvære de søde sager, så er denne helt klart et hit :-)

SUKKERFRI SKYR-MOUSSE KAGE MED GRANOLA BUND
(22 cm springform - ca 6 personer)

Bund:
150g sukrin gold
40g grov valsede havregryn
40g fin valsed ehavregryn
30g kokosmel

- Rør havregryn og kokosmel godt sammen
- Kom halvdelen af sukrinen på en pande og smelt den ved lav varme
- Kom halvdelen af havregrynsblandingen ved og vend hurtigt i det flydende sukrin -og mkom derefter med set samme over i en passende form så det dækker halvdelen af bunden i formen - pres med fingrene eller en ske således at bunden bliver jævn og fast. OBS! Dette skal gøres ret hurtigt, inden den smeltede sukrin størkner!
- Nu gøres det samme med resten af portionen og kommes i formen så den dækker resten af bunden - glat/jævn bunden med fingrene eller en ske - og dette gøres ligevel hurtigt da det størkner hurtigt
- Nu stilles bunden i formen på køl


Creme:
4 æggeblommer, past.
2 spsk sukrin gold
600g vanilije skyr
5 blade husblas

- Udblød husblas i koldt vand i ca 10 minutter
- Pisk æggeblommer og sukrin skummende
- Kram husblas fri fra vand og smelt i en lille gryde med en spsk skyr
- Imens vendes det skummende æg/sukrin i skyren og det smeltede husblas kommes deri og vendes hurtigt inden det stivnes
- Gem 100g creme til pynt og kom resten af cremem ovenpå bunden og stil på køl

Pynt:
50g mørk chokolade
100g creme

- Inden servering hakkes mørk chokolade og kommes på toppen af kagen
- Kom cremen i en tyller (jeg brugte Wilson M1) og lav små fine swirl toppe rund i kanten
- Tag ud fra køl ca 10-15 minutter før servering

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post231

Raw brownie chokoladekage

Søde Sundere alternativerPosted by Julie / modernhousewife Fri, August 22, 2014 10:12:17

Jeg er kæmpe fan af sunde lækkerier, specielt dem som 'minder om' noget som er yderst syndigt, men i stedet er spækket med gode, lækker, søde men sunde alternativer - og denne chokoladekage/brownie er bestemt ikke en undtagelse. Det er en unbake raw kage som er baseret på blendede friske dadler og ren rå kakaopulver - derfor ingen sukker, smør eller mel! Og den smager helt fantastisk alligevel! Nogen gange er det utroligt at man med få og gode ingredienser kan kreere noget som er så lækkert uden at det går på kompromis med smag eller konsistens - og denne kage er bestemt ikke en undtagelse! Samtidig er den utrolig nem og hverdags-sikret da selve kagen laves på 5 minutter og ellers bare skal stå i køleskabet natten over. Jeg fik i hvert fald lige en fix idé igår aftes, at jeg ville forkæle mine søde kollegaer, og eftersom jeg havde købt dadler nogle dage forinden, så skulle de bruges, og vupti var der kage! Og uden dårlig samvittighed - jeg elsker det. Rigtig god weekend alle sammen :-)

Raw chokoladekage

(1 rund kage med diameter på 18 cm)

400g friske dadler
80g ren kakaopulver
1/2 dl vand
70g mandler
30g mandelmel (evt selvlavet af blendet mandler
50g mørk chokolade


Pynt:
Lidt smeltet mørk chokolade
Frysetørret brombær


- Hvis ikke du har mandelmel, så start med at blende 30 g mandler til fin mel
- Kom de friske dadler (uden sten) og vand i en god blender/food processor og belnd til en lind masse/dej
- Tilsæt ren kakaopulver og blend igen, så massen/dejen bliver jævn
- Hak mandler og chokolade både groft og mindre groft og vend i massen/dejen
- For en springform (18 cm i diameter) eller kvadratisk form og tryk massen/dejen ned i bunden på ca 2 cm i tykkelsen
- Stil kagen på køl i min et par timer eller gerne natten over, så den sætter sig og bliver fast
- Smelt den mørke chokolade og pynt kagen med det og drys til sidst let med frysetørret brombær


  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post222

Hindbær muffins med lakridsskyr

Søde Sundere alternativerPosted by Julie / modernhousewife Tue, October 15, 2013 11:59:38
For noget tid siden, lavede jeg disse sunde hindbær muffins på banan, og de smagte rigtig dejligt. Man kan godt smage, at det ikke er en tung kaloriebombe, men hvis man er til søde og sunde alternativer, så vil denne her falde i god jord anyway. Jeg serverede den med topping af lakridsskyr, som egentlig bare er, at jeg vendte lakridssirup i den faste skyr og tilsatte sødemiddel og dryssede til sidst med rå lakridspulver. Da den er lavet på skyr, så er den lidt syrlig i smagen, så man kan med fordel tilsætte ekstra sødemiddel eller drysse godt med lakridspulver, så får den en super dejlig frisk lakridssmag. Muffinsne kan sagtens serveres uden lakridsskyr og gøre mindre sund ved at servere dem med en god klump vanilie eller lakridsis i stedet ;-)


Hindbær muffins (på banan)

(ca 15 muffins)

3 bananer

3 æg

150g hindbær (optøg evt fra frost)

100g mandelmel

50g havregryn som mel

1 tsk bagepulver

1,5 tsk sødemiddel

- Kom bananer og æg i en foodprocessor/blender og blend til det hele er jævnt og flydende.
- Kom de resterende ingredienser og rør godt rundt
- Forvarm ovnen på 180 grader og kom dejen i 15 muffinsforme
- Bag i ovnen i ca 20-25 minutter
- Tag ud og køl på rist, og lav lakridsskyren imens:

Lakridsskyr

250g skyr

5 dråber sødmeiddel

3 spsk lakridssirup

Raw lakrids pulver

Frysetørret hindbær pulver

- Rør sødemiddel i skyren, så den bliver sød efter ønske
- Hæld derefter lakridssirup ved og vend det forsigtigt, så der forbliver lidt mørke lakridsspor i toppingen
- Kom den på køl indtil kagerne er helt kolde
- Hæld lakridsskyr på en tylle med Wilson 1M tyller
- Pynt med fine swirls
- Drys med frysetørret hindbærpulver og raw lakridspulver og servér med det samme!




  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post180

Hindbær Hjertepandekager

Søde Sundere alternativerPosted by Julie / modernhousewife Sat, September 21, 2013 19:41:27
At starte en morgen med gode sunde pandekager, er det bedste - god energi og selvforkælelse er godt! Desværre er tiden ikke til det i hverdagen, men weekenderne bliver derimod udnyttet til sådanne lækkerier. For nogle weekender siden prøvede jeg at putte hindbær i mine bananpandekager (uden sukker, hvedemel og smør) og bruge mandelmel til at gøre dejen sammenhængende. Og lækkert blev det, og samtidig er det fantastisk at det er nemt og sundt! Jeg er i hvert fald fan ;-)

Hindbær/banan pandekager
(ca 2-3 stk)
1 Banan
1 Æg
60g Hindbær
60g mandelmel
30g kokosmel
6 dråber sødemiddel (eller 1/2 tsk vaniliepulver)

- Mos bananerne godt med en gaffel og kom ægget i og pisk videre med gaflen
- Kom de resterende ingredienser ved og pisk videre
- Kom lidt olie på panden og kom et par skeer dej på panden i ca 1/2-1 cm tykkelse (jeg brugte en lille hjerteform på panden så mine pandekager fik en fin form matchende det de lyserøde hindbær
- Vend forsigtigt en enkelt gang på panden
- Sérver evt. med skyr eller vanilie yoghurt til


  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post176

Chokolade/hasselnødde mini-kager (glutenfri og sukkerfri)

Søde Sundere alternativerPosted by Julie / modernhousewife Sat, September 07, 2013 10:37:37
Forleden aften kl. 22 havde jeg mega bage-cravings, så jeg hoppede i køkkenet og måtte bare bruge hvad jeg havde af ingredienser herhjemme (vil nu sige at jeg har et godt basislager). Jeg bagte disse små kager, som er hurtige og nemme at lave, og som smager af meget og er virkelig lækre! Udover det, så kan de spises med god samvittighed da de er uden hverken mel, sukker eller smør, men kun indeholder gode ting. Det er bananen og den mørke chokolade som forsøder kagen, så jeg synes ikke at den mangler smag, og man er yderligere godt mættet efter 1 (jeg endte dog selv med at spise 3 stk efter jeg bagt dem... hov :-D). Så hvis i også har latenight bage-cravings, så kan disse anbefales!

Chokolade(hasselnødde mini-kager
(12 minikager)

1 banan

2 æg

75g hasselnødder

100g mørk chokolade

15g kakaopulver

1/2 tsk bagepulver

- Forvarm ovnen på 190 grader

- Kom bananen og æggene i en blender/foodprofessor og blend til det er flydende
- Kom hasselnødderne i en minihakker så der er både er grove og fine stykker
- Hak 50g af den mørke chokolade i halv-grove stykker og smelt de resterende 50g chokolade
- Kom hasselnødde-melet, hakket chokolade, smeltet chokolade og de resterende ingredienser i dejen og rør det hele godt sammen til en lind dej
- Smør/spray muffinsformene/muffinsform-bradepanden og doser dejen i de 12 forme/huller så de kun lige dækker bunden, og bag i ovnen i 10-12 minutter

- Tag de små kager ud af deres forme og køl af på rist og opbevar i en pose

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post173

Banankage med chokolade

Søde Sundere alternativerPosted by Julie / modernhousewife Sun, July 28, 2013 10:17:15
En dejlig banankage med masser af chokolade men til gengæld uden hverken mel, sukker eller smør. Så trods den mørke chokolade, vil der ikke være særlig meget dårlig samvittighed ved at tage sådan et stykke, eller tre, som jeg selv gjorde ;-) Jeg lavede kagen i en rugbrødsform, men den blev ikke lige så høj som jeg havde håbet, så hvis man gerne vil have 'højere' stykker, så kan man med fordel lave en dobbeltportion, eller hælde den dobbelte portion i en springform, og så er der flere stykker kage. Tough choice!
Banankage
(ca. 8-10 stykker i rugbrødsform)
3 bananer
4 æg
100g mandelmel
50g kokosmel
1 tsk vaniliepulver
1 tsk bagepulver
150g mørk chokolade

- Tænd ovnen på 175 grader.
- Mos bananer og æg i en blender/foodprocessor og blend det helt flydende
- Hak 50g af den mørke chokolade groft og kom dét samt de resterende ingredienser (pånær de sidste 100g mørk chokolade) i dejen og rør godt.
- Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og kom dejen deri.
- Bag i ovnen i 30-35 minutter (hvis der laves en dobbeltportion i en rugbrødsform skal bagetiden muligvis være længere, men i en springform vil bagetiden nok være den samme).
- Køl først af i 10 minutter i formen (så kagen holder den høje form) og tag derefter kagen op, og lad den køle af på en rist.
- Når kagen er kølet helt af, smeltes de resterende 100g mørk chokolade og hældes i fri hånd ud over kagen og glattes med en pensel (køkkenredskab).
- Stil på køl indtil chokoladen er stivnet, og hold på køl indtil servering :-)






  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post168

Banan pandekager

Søde Sundere alternativerPosted by Julie / modernhousewife Sun, July 14, 2013 11:30:48

Har startet denne dagen derpå-søndag morgen, efter fødselsdag og bytur for at fejre min kærestes kusine, med disse banan pandekager. Super lækkert siger jeg bare, og derudover sundt og nemt! Jeg har lavet dem uden sukker og mel, så ingen dårlig samvittighed, bare fordi man gerne vil nyde weekenden ekstra meget. Jeg kommer i hvert fald helt sikkert til at lave disse en helt del flere gange i mine weekender i fremtiden - just as life should be ;-)

Banan pandekager

(2 stk)

1 banan

2,5 past. æggehvider

40g havregryn (malet til grov mel)

10-15 dråber sødemiddel

1/4 tsk vaniliesukker

- Mos bananen med en gaffel

- Kom æggehviderne til og mos/pisk videre med gaflen

- Tilsæt de resterende ingredienser og rør godt rundt

- Kom lidt olie på hele panden og doser halvdelen af 'dejen' på midten til en lille, men lidt tyk pandekage (lidt a la amerikanske pandekager)

- Tjek undervejs med palet rundt i kanten af pandekagen, når den er på panden, så den ikke sidder fast og vend når den er brunet som pandekager skal være

- Nyd dem evt. som jeg gjorde, med fromage frais, kokosmel, kanel og frysetørret hindbær :-)

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post165

Kokostoppe - søde men sunde

Søde Sundere alternativerPosted by Julie / modernhousewife Mon, July 08, 2013 08:59:42

Hvad er bedre end at kunne spise søde lækkerier uden dårlig samvittighed? Jeg elsker kokostoppe, men specielt her op til sommeren, er jeg ikke fan af alt for meget som indeholder syndige ting, og jeg tvivler på at jeg ikke er den eneste.. Ikke desto mindre har jeg svært ved at undvære lidt sødt HELT, så jeg har udviklet denne opskrift på kokostoppe uden sukker, smør og andre bikini-fjendtlige ingredienser. Dog er de selvfølgelig dyppet let i mørk chokolade, så lidt sukker er der dog, men det er begrænset - men lige gyldigt hvad, vil jeg ikke undlade at dyppe dem i lidt chokolade, de bliver lige ti gange bedre ;-) Hav en fortsat dejlig sommer og håber i nyder de dejlige sommerdage som er over os i Danmark i øjeblikket lige så meget som jeg gør - den danske sommer er og bliver en af de dejligste!

Sunde kokostoppe

(ca 15-20 stk)

150g hvide bønner

2,5 past. æggehvider

4 spsk sødemiddel

2 dl kokosmel

1 tsk vaniliepulver

1 tsk bagepulver

ca 50g mørk chokolade

- Udblød de hvide bønner i kold vand i 10 timer (jeg sætter dem i vand natten over)

- Efter de 10 timer koges de i nyt vand i 50 minutter

- Hæld vandet fra bønnerne og lad dem køle af

- Blend Bønnerne i en minihakker/blender

- Tilsæt derefter æggehvider, sødemiddel, vaniliesukker, bagepulver og 1 dl kokosmel og blend videre til en klæg masse

- Hæld massen i en skål og tilsæt den sidste 1 dl kokosmel og rør det godt og ensartet sammen

- Tænd ovnen på 180 grader

- Form kokosmassen til små toppe og sæt på en bageplade

- Bag i ovnen i ca 15-20 minutter til toppene er gyldne

- Køl af og smelt den mørke chokolade imens

- Dyp bunden af kokostoppen i den smeltet chokolade og læg dem på siden, på et stykke bagepapir, og kom i køleskabet til chokoladen stivner

- Opbevar i en lukket plastikbox indtil servering

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post163

Koldskål (uden sukker)

Søde Sundere alternativerPosted by Julie / modernhousewife Sun, June 02, 2013 08:55:12

Der er ikke noget som koldskål om sommeren, og eftersom kalenderen nu siger Juni, så vil jeg ikke holde mig tilbage med dennne - min yndlings sommerspise! Jeg synes dog at hjemmelavet koldskål er det bedste, da jeg er til den lidt mere tykke version, så her får i min ultimative favorit og den er endda uden sukker, så ingen dårlig samvittighed på noget tidspunkt ;-) Jeg er ikke den store fan af kammerjunkere, så jeg topper altid koldskål med frisk frugt, som her, med både friske jordbær og chokolade.. Så det kan godt være at vejret ikke er mega sommeragtigt, men så er det godt at man kan drømme sig til det på en anden måde ;-)

Koldskål

2 1/2 dl fromage frais

5 dl Kernemælk

3 tsk sødemiddel

1/2 tsk vaniliepulver

10 dråber citronsaft

- kom alle ingredienser i en skål og pisk med håndmixer/køkkenmaskine på laveste hastighed i kort tid så koldskåler ikke skummer for meget.

- smag til med sødemiddel og citronsaft efter ønske (jeg er fx mere til det søde end det sure)

- Servér kold og med topping efter ønske. Jeg kan varmt anbefale friske jordbær og hakket mørk chokolade som drys - mums!

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post152

Raw brownie

Søde Sundere alternativerPosted by Julie / modernhousewife Thu, March 07, 2013 10:45:02

Jeg har længe ønsket at prøve at lave nogle lækre raw-snacks med dadler, men eftersom jeg desværre ikke er indehaver af en foodprocessor (endnu) grundet vores ikke så store køkken (som i forvejen er overfyldt med en masse andre køkkenredskaber), har jeg ikke kunnet lave dem i mit eget køkken. Så da vi igår var hjemme hos min mor og spise, tilbød jeg at lave aftenens dessert, da hun er indehaver af sådan en foodprocessor - hvilket blev til en raw brownie. Yderst lækkert og endnu et sundere alternativ (men satdig ikke sådan helt sundt skal man huske på, men man kan trods alt spise et stykke med bedre samvittighed, hehe) :-) Den blev lidt "sticky", hvilket jeg ikke synes gjorde noget, for den smagte virkelig lækkert, og havde egentlig bare brownie-midte konsistens, så jeg synes helt bestemt dette er et forsøg værd! Dog vil jeg sige, at det ikke er sidste gang at jeg eksperimenterer med daddel-snacks, da jeg er sikker på at denne brownie kan laves på andre måder også, samt som kugler, så det skal helt klart afprøves flere gange i fremtiden;-)

Raw brownie

(9 store stykker)

1 kasse friske dadler (uden sten)

2 spsk vand

4 dl mandler, som skal blendes til mel (eller 2 dl mandelmel)

2 spsk kokosolie

1½ dl ren rå kakaopulver

1 håndfuld mandler

1 håndfuld valnødder

- Start med at lave mandel mel ved at hælde mandlerne i foodprocessoren og blend til melet er næsten fint. Og læg til side.

- Fjern stenene fra dadlerne og kom dadlerne samt vand i foodprocessoren (uden mandelmelet) og blend til massen er helt jævn og klistret

- Tilføj mandelmel, kakaopulver og koksolie, og blend igen

- Hak valnødder og mandler lidt groft og rør i massen

- Beklæd en form med bagepapir og læg massen deri, så brownien har en tykkelse på ca 1½ cm

- Sæt på køl indtil servering i kvadratiske stykker

  • Comments(2)//www.modernhousewife.dk/#post142

Gulerods cupcakes - uden sukker og uden gluten!

Søde Sundere alternativerPosted by Julie / modernhousewife Thu, February 28, 2013 10:36:19

En cupcake uden hverken sukker, mel eller smør? Det er netop hvad denne opskrift har, eller mangel på samme ;-) Cupcaken er i stedet baseret på hvide bønner, sødemiddel og æg, tilsat andre lækre krydderier, valnødder og gulerod - lige som en gulerodskage. Mums! Frostingen er dermed også en sund version uden smør, men baseret på creme cheese, skyr og sødemiddel. Nemt, sødt, sundt og ikke mindst, lækkert!

Sunde gulerods cupcakes

(12 stk)

200g hvide bønner

3 spsk sødemiddel

1 dl fromage frais

2 tsk kanel

1 tsk kardemomme

1 tsk bagepulver

1 tsk natron

5 æg

100g revet gulerod

50g hk valnødder

Frosting:

(12 cupcakes)

200g creme cheese (jeg brugte Buko light)

200g skyr

2 tsk sødemiddel

20 dråber citronsaft

- Start dagen før: Sæt de hvide bønner til udblødning i vand, i 10 timer.

- Dagen efter koges de i 50 minutter

- Hæld vandet fra, køl af og stavblend med sødemiddel, imens tændes ovnenpå 185 grader

- Tilsæt fromage frais og stavblend igen

- Tilsæt kanel og kardemomme og stavblend igen. Smag til med kanel, kardemomme og sødemiddel (inden ægene tilsættes)

- Tilsæt æg, bagepulver og natron og stavblend igen til massen er glat og let flydende

- Rør revet gulerod og valnødder i

- Hæld dejen i cupcakesforme og bag i ovnen i ca 25-35 minutter

- Imens laves frosting: Hæld cremecheese, skyr og sødemiddel i en skål og VEND det hele sammen i langsomme bevægelser så frostingen holder den faste konsistens (hvis man rører for meget og for hurtigt, vil frostingen blive for flydende og kan dermed ikke doseres fint på cupcaken).

- Smag til med sødemiddel og citronsaft, og stil på køl indtil dosering

- Når cupcakesene er kølet helt af, kommes frosting på. Jeg brugte Wilsons M1-tyller for et fint look.

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post140

Bounty - the healthy way

Søde Sundere alternativerPosted by Julie / modernhousewife Wed, February 13, 2013 08:57:30

Jeg er tosset med bounty og har længe villet lave dem selv... Men da jeg jo, som i ved, også er ret tosset med sunde alternativer uden at gå for meget på kompromis med smag og konsistens, så tænkte jeg, at det måtte være muligt at lave en sundere udgave af bounty - og ja, det ER muligt! Jeg har således erstattet den (meget sukker indholdte) kondiseret mælk med blendet hvide bønner og sødemiddel, selvfølgelig tilsat kokosmel og overtrukket disse barer med mørk chokolade og drysset med kokos. Chokoladen indeholder selvfølgelig sukker, men hvis man ser bort fra dét, så er disse lækkerier faktisk sukkerfrie og med mindre unødig fedt, så disse kan spises med god samvittighed - selvfølgelig stadig med måde som alt andet... Om ikke andet så smager de helt fantastisk, hvilket jeg også skal hilse og sige fra min kæreste som normalt er imod alle disse sunde alternativer, men han var HELT vild med disse - så det må betyde at det virkelig er lykkedes at lave noget sundt og godt, som lægger tæt op ad den usunde original - Enjoy ;-)

Bounty (sundere og sukkerfri)

(ca 20 stk/barer)

150g hvide bønner

2 spsk sødemiddel

kokosmel, til massen har en fast, men blød konsistens

2 dl vand

Mørk chokolade, til at overtrække

- Start dagen før: Sæt de hvide bønner til udblødning i vand, i 10 timer.

- Dagen efter koges de i 50 minutter

- Hæld vandet fra, køl af og stavblend med sødemiddel og 1 dl vand

- Hæld kokosmel til, så det bliver en lidt smuldrende masse og rør til sidst den sidste 1 dl vand ved, så massen bliver blød igen. Samg til med sødemiddel

- Sæt i køleskab en times tid

- Beklæd et fad/skærebræt (som kan stå i køleskab) med bagepapir og tag kokosmassen ud af køleren

- Form massen til 20 aflange barer (ca 4 x 1½ cm) og sæt dem på bagepapiret/fadet og tilbage i køleskabet i ca 5-6 timer

- Smelt chokoladen og start med at pensle alle barernes bunde med chokolade, og sæt tilbage på pladen med choko-bundene nederst - sæt tilbage i køleskab en times tid

- Smelt mere chokolade og pensl nu resten af barerne med chokoladen, så al kokosmasse dækkes, og pynt evt. med kokos inden chokoladen tører

- Opbevar på køl indtil servering

  • Comments(2)//www.modernhousewife.dk/#post134
Next »