Modern Housewife

Modern Housewife

Kagebord på Nimb's Terrasse i Tivoli

GuidesPosted by Julie / modernhousewife Mon, September 01, 2014 10:16:34

At gå en tur i Tivoli er noget jeg virkelig holder af, det minder mig om barndom og glæder, og så er stemningen generelt utrolig livsbekræftende. Forrige søndag opgraderede jeg så min Tivolitur med et besøg på Nimb’s terrasse og deres kagebord, som jeg besøgte sammen med min mor. Vi troede faktisk, at vi skulle opleve selve Nimb, og undrede os også over, at der blev skrevet diverse steder at man skulle huske, at for at besøge stedet, skulle man betale entré til Tivoli – men det gav god mening da vi ’tilfældigvis’ kom forbi Nimb’s terrasse under en gåtur derinde. Så hvis du tror at du skal opleve det Nimb man kender, så er det ikke det, men et søsterlokale på række med brdr. Price, grøften osv. – men du vil på ingen måde blive skuffet! Da det begyndte at regne en halv time inden kagebordet åbnede, tog vi alligevel chancen og gik derind. Her blev vi taget imod af et yderst venligt og imødekommende personale som heldigvis inviterede os indenfor i tørvejr og som tilmed viste os ind i en Lounge inspireret af et herreværelse fra det gamle Englands fine herskaber. Et virkelig fint rum med de mest behagelige lænestole, som vi satte os godt tilrette i. Lige straks derefter kom en tjener hen til os og tilbød os noget at drikke fra vores buffet (som var inklusiv alm. Kaffe, te og hjemmelavet chokolade) og endda uden betaling selvom vi var der en halv time før. Det er ikke noget man ser alle steder og vi følte os i den grad nurset om og betaget af stedet. Da klokken nærmede sig kagebordets åbning kl. 13:30 hvor vi havde bestilt bord blev vi vist hen til et fint tomands bord ved et vindue ud mod Tivolis glassal. Derefter blev vi tilbudt et glas bobler eller hjemmelavet juice, som også var med i prisen. Vi valgte begge juicen som var en hibiscus med vanilje, og hold da op hvor vi ikke fortrød det! Man kunne tydeligt smage den fine hibiscus og i samspil med smagen af ren vanilje, smagte det helt fantastisk!



Derefter kunne vi bare begynde at tage for os af lækkerierne som var placeret på et stort bord og opstillet i forskellige niveauer. Og så var det hele bare helt utrolig smukt, sådan som kagerne stod i al deres pragt. Og her var virkelig alt hvad hjertet begærer. Lige fra fine skumfiduser, til en stor, fin bryllupskage - ja, som man bare kunne tage og skære af, lige så tosset man ville! Derudover var bordet fyldt med små fine moussekager i forskellige smagsversioner, lækre cookies, funky chokolade chunks med bl.a. frysetørret hindbær og nødder, fine merengskys i fine farver, en lækker hindbærmousse, små chokoladekage firkanter med fint chokoladepynt, en rødbedemuffin, citronkage, ferskentærte med vaniljecreme, fragilitébunde lagt sammen med creme, mini bærtærter, gulerodskage med creme cheese frosting, små kugler med forskellige smag overtrukket med chokolade og sidst, min ikke mindst, fine franske macarons i fine råhvide og lyseblå nuancer. Det hele var bare så smukt og utrolig lækkert. De færreste er til al slags kage, og jeg vil da også sige, at jeg havde mine favoritter. Og som kagebage-elsker kender jeg bestemt mine yndlingskombinationer og favorit valg, hvilket godt kan være lidt svære at gøre helt tilfredse, men trods det, var der mest som bestemt levede op til mine forventningerne. Mine favoritter på bordet, som jeg gerne vil fremhæve er bestemt de franske macarons, jeg er og bliver kæmpe fan! Og derudover fragilité bundene med creme, mini bærtærterne, rødbedemuffins som smagte ret godt og gulerodskage med cremecheese frosting. Jeg har virkelig en svaghed for gulerodskage og derfor har jeg siden denne smagsoplevelse på Nimb haft lyst til at bage min egen version - hvilket resulterede i gulerodsmuffins bagt i lørdags og som selvfølgelig vil komme på bloggen om et par dage ;-)
Nå, men udover disse lækre herligheder, så bød det søde personale på lækker hjemmelavet is med smag af hhv. brombærsorbet og yoghurt is - simpelthen så lækkert også! Og derudover var hele personalet utrolig opmærksomme under hele vores besøg og sørgede for at der hele tiden var fyldt op i vores glas af kaffe, hjemmelavet kakao og te. Man kunne immervæk ikke bede om mere, man følte sig i den grad vartet op og forkælet :-)
Sidst men ikke mindst, var der ingen problemer i at vi sad ved vores bord fra start til slut (kl. 16) hvor kagebordet 'lukkede', men her blev vi endnu engang taget hånd om, da de gjorde os opmærksomme på at bordet lukkede, et kvarter inden, så vi på den måde kunne nå at få de sidste ønskede lækkerier. Efter tre timers sukkerchok valgt vi her at smage på scones-bordet med alt hvad der hører sig til af creme og jams, og det var lækkert med en lille saltet, men sød fætter som både var af almindelig version men også en med karamel. Begge utrolig lækre og rart at få en lille afveksling.

Alt i alt, har min tur på Nimb's terrasse og kagebord, været helt utrolig skønt. Smukt bord, dejlige omgivelser, god service og lækkerier helt til stjernerne - jeg kan uden tvivl anbefale dette sted - og besøger det gerne igen flere gange i fremtiden, da de ændrer deres kageudvalg undervejs.

Lidt hurtige info som er værd at vide:
- Besøg Nimb's hjemmeside her
- Der er kagebord fra 13:30-16:00 (og der kan bookes bord hhv. kl. 13:30, 13:45 og 14:00 - hvilket gøres på deres hjemmeside)
- Pris for kagebord 295 kr pr pers + entré til Tivoli (da Nimb's terrasse er placeret inde i selve Tivoli)
- Jeg vil anbefale at komme kl. 13:30, da man dermed kan få flest hyggelige timer og man ser kagebordet i al sin pragt før der bliver taget af de fine kager



  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post223

Flødebollekursus - Ro Chokolade

GuidesPosted by Julie / modernhousewife Thu, May 01, 2014 13:55:37
På mit arbejde er jeg så heldig at være med i en klub. Det er ikke bare hvilken som helst klub, men en gourmet klub. Altså, en klub lige til mit hjerte. Cirka hver måned afholdes der et event som indbefatter noget som er over-the-top. Det varierer meget hvad disse events er og det er bestyrelsen der arrangerer dem. Da jeg (no surprise) er blevet en del af bestyrelsen er jeg dermed også medbestemmer og med på ideer til hvad der skal ske, så jeg tænkte, at et flødebolle-kursus ville passe godt ind - og det må man sige at det gjorde. Folk var meget henrykte og det var en yderst sjov og hyggelig eftermiddag, men ikke mindst er grunden til dette, at Rasmus fra Ro Chokolade leverede et fantastisk stykke arbejde hvor man på ingen måde er i tvivl om, at det var noget han havde helt 110% styr på!

Rasmus åbnede Ro Chokolade i Jægersborggade i 2010 hvor han både producerer og sælger hans forskellige delikate og smukke chokolader. Han har altid fuldt fokus på hvert enkelt stykke chokolade og arbejder både med lidt klassiske men også nymoderne lækkerier, så der er noget for enhver. Og det væsentligste at pointere er, at syntetiske produkter eller smagsættere er bandlyst i hans søde køkken. I forbindelse med at Rasmus både kreerer og sælger sine søde øjeblikke, giver han også ud af sin erfaring. Han tilbyder nemlig flødebollekursus for hvem der skulle have lyst og med hans 12 års erfaring indenfor gourmet chokolade, var han også en af grundene til at jeg valgte at det netop var ham der skulle ud og vise mine kollegaer og jeg hvordan sådanne skal laves rigtigt!

Til flødebollekurset beskrev Rasmus først hvilke processer man skal igennem og hvorfor man vælger noget frem for noget andet, efterfølgende viste hans os hvordan man tilsætter de rette komponenter på de rette tidspunkter og til sidst viste han os de rette teknikker, hvor vi undervejs selv havde hands-on. Det vil sige at vi fik lov til at dosere guffen på bunde med en tyller, efterfølgende lærte at dyppe flødebollen i chokolade korrekt og så fik vi selvfølgelig også lov til at pynte efter ønske. Og til sidst, men ikke mindst, fik vi både lov til selv at tage vores kreationer med hjem samt fik udleveret hans fantastiske opskrift.

Det var virkelig en sjov eftermiddag og jeg nød det i den grad! Og selvom man ikke har nogen som helst erfaring, som mange af mine kollegaer ikke har, så var det intet problem. Alle kunne være med og Rasmus besidder også den styrke at være god til at forklare, afvikle spørgsmål og være meget pædagogisk, så alt i alt, kan jeg kun anbefale at man tager på et af hans kurser.

Hvis det er noget for dig, at komme på sådan et kursus eller ønsker at bestille Rasmus til et event, fx polterabend, teambuilding osv., eller simpelthen bare vil se lækre billeder af hans lækkerier, så kan du se og læse mere om ham og Ro Chokolade på hjemmesiden www.ro-chokolade.dk. Og hvis du egentlig bare gerne vi se hans lille shop eller SMAGE hans lækkerier (som i øvrigt er 100% håndlavede - jep, han dypper selv og alene de ca 100 flødeboller han dagligt kreerer) skal du bare finde Jægersborggade 25, 2200 Kbh N, du vil ikke fortryde ;-)

Her er lidt billeder fra eventen af både dygtige Rasmus og mig selv 'in action' :-)







  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post211

Afternoon Tea - Burj al Arab

GuidesPosted by Julie / modernhousewife Tue, February 11, 2014 10:36:05


I slutningen af januar var jeg, min bedre halvdel og både hans og min familie en uge i varme Dubai. Efter en masse eksamener i hele december og januar, var det tiltrængt at rejse væk efter den sidste af slagsen blev afleveret. Sikke en lettelse det var at sætte sig i flyveren og vide, at den næste uge kun skulle stå på sol, varme, vilde oplevelser og masser af lækkerier. Den primære grund til turen var faktisk at min kæreste skulle løbe marathon i varmen (hans andet marathon), hvilket han klarede super flot med tiden 3:29:50, og min søster løb ligeledes 10 km på 49 minutter, så det var to lettet og glade løbere resten af ferien!

Jeg vil gerne starte med at få fortalt, at Dubai er helt fantastisk! Hvis man er til sol og varme (hvem er ikke det?!), nye og spændende oplevelser, en anden kultur (som på en eller anden måde alligevel er ret vestlig når det kommer til stykket), vilde og høje bygninger som bestemt både er fortryllende om dagen og aftenen, er vild med al slags mad og ikke mindst shopping, så er det byen for dig. Man er ikke i tvivl om at man er i en storby som gerne vil vokse sig endnu større og gerne størst (!),og man er heller ikke i tvivl om at det er en by hvor størstedelen af indbyggerne ikke mangler noget, hvilket igen både kan ses på shopping og arkitektur. Dette peger også i retning af en af de lækreste (og dyreste) oplevelser jeg havde i Dubai, nemlig en fornem Afternoon Tea på det 7-stjernes hotel Burj Al Arab, også kaldet ”sejlet”.


Deres Afternoon Tea, og generelt hotellets restaurant, er meget eftertragtet hvilket bunder i at det slet ikke er muligt at komme ind eller overhovedet nærme sig hotellet hvis ikke man enten er boende på stedet eller skal besøge restauranten, og derfor bookede vi bord hjemmefra. Vi var 7 afsted til Dubai med det var kun fire af os (min far, hans kæreste, min kæreste og jeg) som havde en stor interesse i alle disse lækkerier, for igen, besøget var bestemt i den dyre ende. Ikke mindst, var det det hele værd og det var glemt lige så snart vi trådte ind i hotellets lobby… Det syn der mødte os var smukt, med smukt på (se billeder ovenfor). Små springvand førte os op langs rulletrapperne, til et smukt lounge område med tilhørende butikker og når man kigger op, kan man se alle de indvendige altaner som hver er markeret med guld og smukke farver, et fantastisk syn. Her gik vi selvfølgelig lidt rundt før vi fandt vej hen til elevatoren som skulle tage os op på hotellets Skybar på 27. Etage (eftersom vi selv boede på 90. Etage var 27. Ingen sag, men fantastisk at se byen fra et andet synspunkt og derfor var udsigten bestemt noget at snakke om). Vi blev sendt op i elevatoren og trådte på 27. etage ud i et smukt rum i farverne grøn og blå på en sofistikeret måde, som afspejler havet og ’sejlet’, og med en rolig melodi fra et klaver. Vi blev sat ved et bord med udsigt ud over vandet, så vi kunne ikke bede om en bedre kulisse til at nyde disse lækkerier. Kravet for at komme ind på restauranten var for mændene jakkesæt og kvinderne var det kjoler og høje sko, så når man tænkte på at klokken var 13.30, så var det lidt anderledes, men ikke mindst følte jeg mig yderst godt tilpas ;-) Men selvom alt var fint og fornemt, var der alligevel en utrolig casual stemning og ingen snobberi eller lignende. Tjenerne var derimod ualmindeligt venlige og servicemindede på et niveau jeg aldrig har været ude for i mit liv før, så der blev standarten bestemt sat fra starten af.


Vi startede med et glas champagne og dadler med mandler som er en af de arabiske specialiteter og derefter kom første anretning. En fin lille bærtærte, men ikke som en tærte man kender herhjemme, denne havde en let mandelbund og helt friske bær, drysset med flormelis og chokoladepynt. Fint og godt. Derefter blev der serveret et lille stykke kød med cripsy parmasan og kartoffelmos, på en meget delikat måde og det smagte skønt! Undervejs blev vi hele tiden vartet op på den ene eller anden måde, det var som vi aldrig havde prøvet det før, fantastisk! Tredje anretning kom ind på en to etagers opsats formet som et sejl (det skal lige siges, at alt på restauranten var yderst gennemført som afspejler vand, bølger og et sejl). På bordet fik vi to af disse opsatser med en etage til hver. Her var fyldt med små salte lækkerier i form af sandwiches, en lille kyllinge wrap og til sidst en fin ”fortolkning” af et dansk smørrebrød, bare i miniature på rugbrød med laksetatar, æg og kaviar. Resten af sandwichsene var med hhv. tunmousse, creme cheese og roasbeef. Utrolig lækker sammensætning hvor der, vigtigtst af alt, hverken var for meget eller for lidt. Dette var vi bestemt glade for da næste servering kom på bordet….. Oh my…. Magen til smukheder og lækkerier og specialiteter jeg ligevel ikke har smagt før, kom ind på bordet i en nu fire etagers opsats, også formet som et sejl ligesom den to etager tidligere. Vi fik igen to af disse på bordet, hvor man to og to skulle deles om hver etage. Eftersom der ikke var to af alt, skulle man dele, hvilket vi tænkte var lidt træls i starten, men igen, det var vi glade for, for ellers havde man ikke haft plads til de sidste ting. For hold nu op hvor var det bare lækkert! Vi startede alle fire med at smage på deres hjemmelavet scones og tilhørende creme og jams. Deres jams havde smagene jordbær, passionsfrugt og dadel. Vi var alle meget begejstret og specielt deres dadel-jam fik en kæmpe plads i mit hjerte og den skal bestemt laves i det kolde Danmark snarest, så sådan en opskrift kommer helt sikker på bloggen i fremtiden! Derefter nåede vi til mit favorit punkt – et lille udvalgt af kager og petit fours. Ikke mindst glædede jeg mig til at smage, men jeg glædede mig lige så meget til at se hvor fine de var og få lidt inspiration, og jeg blev bestemt ikke skuffet. De både smagte fantastisk og så henrivende ud. Iblandt disse lækkerier var også små cookies og en lille creme bruleé og dét var bare godt! Imens vi nød disse lækkerier blev vi tilbudt både kaffe og the ud fra deres udvalg som bestod af de lækreste kaffer og omkring 50 forskellig slags the. På bordet blev det et valg af chai the, english breakfast og en kaffe latte, som stod godt til de yderst søde skønheder. Den sidste anretning var en rose-sorbet is med glaseret rosenblade, hvilket smagte helt himmelsk. Jeg havde ikke før smagt en sådan sorbet, som var både sød og syrlig hvor rosensmagen bestemt var gennemtrængende. Men efter alle de andre lækkerier vi havde fået, hvor jeg på ingen måde kunne spise det hele, blev det desværre også kun til en ske eller to, men ikke mindst en oplevelse. Efter vi havde nydt det sidste, fik kvinderne i selskabet overrakt en lille æske hver som vi kunne tage med hjem, med fire små gourmet chokolader i, bare lige for at toppe oplevelsen. Vi sluttede af med at gå en rundte i restauranten for at nyde udsigten som gav os en skyline med Burj Khalifa, The Palm fra den anden side end hvor vi selv boede og fornemmelse af ’The world’ øerne.

Efter to og en halv times forkælelse og luksus, var vi ualmindelig mætte og derudover fyldt med glæde da denne oplevelse levede fuldt ud op til vores forventinger – ikke mindst kulissen for denne oplevelse, lækkerierne og servicen – alt var gennemført ned til mindste detalje! Masser af inspiration har jeg også fået, så hele oplevelsen kan jeg bestemt anbefale – det var intet mindre end fantastisk!


***

Hvis du en dag selv skal besøge Dubai og har en forkærlighed for lækkerier og elegance, som jeg, så gør dig selv den tjeneste at besøge Burj al Arab’s Afternoon Tea. Selvom prisen er pebret, så er den derefter grundet beliggenheden på dette 7-stjernet vidunderlige hotel og den smukkeste kulisse, og ikke mindst gourmet-niveau, som bestemt er det hele værd. Hvis du dermed vil læse mere om dette event og pris kan det findes her. Og husk på, at man skal bestille bord hjemmefra for at sikre sig et bord (gøres via samme link), da det er populært.





  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post197