Modern Housewife

Modern Housewife

Julesmåkager med kanel og kardemomme

JulPosted by Julie / modernhousewife Wed, December 09, 2015 16:19:48

Jeg elsker, elsker, elsker jul! Glæde, hygge, familietid, smukke lys, fint pynt, snefnug (er ikke fan af sne ellers), juletræ, og ikke mindst, alle de traditionsbunde julelækkerier! Jeg har i år rasende travlt med vores nye nyrenoverede lejlighed, eksamen, div. arrangementer (babyshower, kagebestillinger osv.), så jeg har ikke haft sønderligt meget tid for mig selv i mit nye, lækre køkken til at udfolde mine juleeksperimenter ligesom de sidste par år. Men altså, lidt har jeg da fået lavet og det skal i bestemt ikke snydes for ;-) Så her kommer årets første juleopskrift, som er ret traditionsbunden og passer til børn og voksne i alle aldre, da det kun er fantasien, krymmel, glasur og glimmer som sætter grænsen her. Jeg er selv lidt kedelig i min dekoration, så mine blev til ensformige men ikke desto mindre, fine fine snefnug. Opskriften er så nem og kan klares på nul-komma-fem, hurra! Så rigtig meget held og lykke med julebagningen - godt det snart er weekend ;-) GLÆDELIG JUL <3

KANEL/KARDEMOMME SMÅKAGER
(Mange småkager....)

360g mel
160g sukker
240g smør
1½ tsk kanel
1½ tsk vaniljesukker
½ tsk kardemomme
1 æg


Royal icing glasur:
1 bæger past. æggehvider
270g flormelis
Evt. div farver



- Kom alle de tørre ingredienser i en skål og rør det godt sammen.
- Smulder smørret ned i.
- Tilsæt ægget og saml dejen godt til en jævn masse (håndkraft).
- Dæk dejen til og sæt på køl ca. 30 minutter.
- Rul dejen forholdsvis tyndt ud (et par millimeter) og udstik småkagerne i fine former, det er kun fantasien der sætter grænsen. Jeg udstak mine med en stjerne-form.
- Forvarm ovnen på 200 grader og bag småkagerne i ca 6-8 minutter
- Køl småkagerne af på en rist inden de pyntes med glasur:
- Kom æggehvide og flormelis i en skål og rør det sammen med en gaffel, så eventuelle flormelisklumper forsvinder. Glasuren skal være lidt fast, men stadig blød, så den kan påføres uden at den flyder. Nu kan der tilføjes farve efter ønske.
-Kom glasuren i en tyllepose (en frysepose kan også bruges) og klip et lille hul i enden.
- Pynt nu kagerne efter ønske og kom gerne krymmel og div. andet pynt på, det er kun fantasien der sætter grænsen ;-)
- Når glasuren er tørret, kommes kagerne i en lufttæt boks og opbevares et tørt sted.



  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post259

Jødekager med lakrids-twist

JulPosted by Julie / modernhousewife Wed, December 17, 2014 13:37:39

"Julen sig nærmer.....,, og mange har allerede været en god tur rundt om alle julens søde øjeblikke - i hvert fald de traditionelle. Det er i hvert fald ikke jul hos mig før jeg har fået ris a la mande, pebernødder, gløgg og vaniljekranse. Men hvad med de utraditionelle udgaver af de gode gamle klassikere? En populær fætter, må være lakrids, og derfor synes jeg, at det var på tide at jeg bruge lakrids i julebagning - ikke fordi jeg ikke har eksperimenteret med det før, ej at forglemme i mine konfekt kreationer bl.a. lakrids/hvid chokolade kugler fra sidste år og årets skøre påfund marcipan "sushi" som ligeledes havde et touch af lakrids. Men bagning med lakrids har ladet vente på sig, men her får i nogle super skønne jødekager med lakrids! Baseret på min klassiske jødekage opskrift jeg lagde op forleden - enjoy og GLÆDELIG JUL <3

LAKRIDS JØDEKAGER
(ca. 50 småkager)

Dejen:
245g mel
1/2 tsk hjortetaksalt
140g smør
80g sukker
1-2 spsk lakridspulver, fint
1 æg


Pynt:
1 æg til pensling
Sukker
Lakridspulver, rå lakrids
Lakridspulver, fint


- Kom mel og hjortetaksalt i en skål og rør det rundt
- Tilsæt det kolde smør sammen med sukker, lakridspulver og æg - ælt det sammen til en ensartet dej
- Stil på køl ca en times tid
- Kom lidt mel på bordet og rul dejen så tyndt som muligt, og udstik kagerne efter ønske, jeg brugte en rund udstikker med en fin "ramme", et helt almindelig drikkeglas kan også bruges
- Pensl kagerne med det pisket æg og pynt efter ønske, min utraditionelle variant var således:
- Drys med sukker, fint lakridspulver og rå lakridspulver
- Bages i forvarmet ovn 185 grader i 8-10 minutter
- Køl af på rist og opbevar i lufttæt bøtte/dåse






  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post241

Klassiske jødekager

JulPosted by Julie / modernhousewife Mon, December 15, 2014 10:22:38


Glædelig 15. december! <3
Det var ikke meningen der skulle gå så længe mellem denne og sidste opskrift, men en uheldig episode i sidste uge udgjorde, at jeg røg på krykker grundet en forstuvet fod, hvilket har sat mig helt tilbage - det har jeg simpelthen slet ikke tid til. Og derfor har der intet overskud været for min side, men heldigvis fik jeg kreeret en masse lækkerier i starten af december og har stadig et par julegodter liggende til jer ;-) Så her kommer den første af tre opskrifter indenfor en uge, da min bedre halvdel og jeg rejser til varmere himmelstrøg på lørdag - en hel måned i Australien - hvilket også betyder, at der vil være lidt stille på bloggen, men hvis I følger med på facebook og/eller instagram, vil der helt sikkert komme lidt billeder og updates op undervejs på turen :-) Nå, men nu ikke mere om al det rejseri, her får i en opskrift på nogle helt klassiske jødekager! Jeg har (selvfølgelig) også en utraditionel opskrift, så den vil jeg løfte sløret for om et par dage :-) Enjoy!

JØDEKAGER

Dejen:
245g mel
1/2 tsk hjortetaksalt
140g smør
80g sukker
1 æg


Pynt:
1 æg til pensling
Kanel
Sukker
Hakket mandler


- Kom mel og hjortetaksalt i en skål og rør det rundt
- Tilsæt det kolde smør sammen med sukker og æg - ælt det sammen til en ensartet dej
- Stil på køl ca en times tid
- Kom lidt mel på bordet og rul dejen så tyndt som muligt, og udstik kagerne efter ønske, jeg brugte en rund udstikker med en fin "ramme", et helt almindelig drikkeglas kan også bruges
- Pensl kagerne med det pisket æg og pynt efter ønske, mine varianter var således:
- Pynt de traditionelle jødekager med kanel, sukker og hakket mandler
- Bages i forvarmet ovn 185 grader i 8-10 minutter
- Køl af på rist og opbevar i lufttæt bøtte/dåse




  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post240

Marcipan SUSHI

JulPosted by Julie / modernhousewife Fri, December 05, 2014 08:33:22

Glædelig fredag, glædelig 5. december. Dejligt med weekend - trods en uge som for mit vedkommende har budt på lidt sygdom - men så glæder jeg mig til en skøn og afslappende weekend med familiehygge! Men når nu det er fredag, så skal I også forkæles med noget lækkert her på bloggen. Jeg kunne forestille mig, at mange hopper i køkkenet og kreerer smukt og lækkert konfekt, hvilket er noget jeg også selv gør hver år. Traditionen tro, er det noget min mor og jeg gør sammen hvert år, som i år falder i morgen. Men jeg har allerede været igang derhjemme, fordi jeg fik en fin idé til årets konfekt - nemlig noget man kender fra det salte mad-køkken - SUSHI! Synes det kunne være så fint at lave "sushi konfekt" af marcipan og voila, synes det blev rigtig fint! Måske det også kan inspirere dig derude til at kaste sig ud i nuancerede marcipan projekter - måske sushi var noget? Jeg synes I hvert fald det ser super godt ud når man serverer det - hvad synes du?

Her får I mine bud på to slags "sushi":

INSIDE-OUT RULLE
Marcipan, almindelig
Nougat
Mørk chokolade
rød frugt farve
Grøn frugtfarve
Lakridspulver, fint
Lakridspulver, rålakrids (Johan Bülow)
Frysetørret hindbær
Kokosmel
Hvis chokolade


- Rul marcipanen ud og skær en firkant på ca 10x14 cm
- Smelt mørk chokolade og pensl det på marcipanen (lad 1 cm være uden chokoladen på den ene brede side, så chokoladen ikke flyder ud når rullen lukkes
- Indfarv marcipan i hhv. grøn og rød og rul nogle stænge på samme længde som selve rullen (14 cm) - marcipanen skal være ca ½ cm i diameter
- Rul også en stang af nougat og placér ved midten, to af stængerne ved siden af hinanden og den tredje i midten ovenpå de to andre strænger
- Drys nu med lakridspulver og frysetørret hindbær - og andet, hvis ønskes
- Rul nu rullen stramt, men med let hånd, så marcipanen ikke sprækker
- Rul nu rullen frem og tilbage således at lukningen bliver tæt
- Sæt på køl i ca. ½ time
- Smelt hvid chokolade og overtræk nu hele rullen (jeg penslede den med en madpensel)
- Bland kokosmel og rålakrids i en separat skål og drys med blandingen på det smeltede hvide chokolade/rullen således, at det ligner ris. Prøv så vidt muligt at komme det rundt på hele rullen
- Kom på et bagepapirs overtrukket fad og stil på køl igen
- Lad stå ca 1 times tid og skær derefter rullen ud i mundrette "sushi"-stykker
- Servér på sushi-manér: med chokoladedip som soya og spis med spisepinde
- Opbevar i lufttæt dåse


MAKI RULLE
Marcipan, almindelig
Marcipan, kakao
Nougat
Mørk chokolade
rød frugt farve
Grøn frugtfarve
Hvid chokolade
Fløde
Mandler
Guldkugler


- Rul marcipanen ud og skær en firkant på ca 10x14 cm
- Smør et tyndt lag nougat ud på marcipanen
- Indfarv marcipan i hhv. grøn og rød og rul nogle stænge på samme længde som selve rullen (14 cm) - marcipanen skal være ca ½ cm i diameter
- Lav ligeledes en stang af kakao marcipan
- Placér stængerne på midten af marcipanen, ved denne sushi lavede jeg fire stænger og placerede to på midten og to ovenpå de andre
- Smelt hvid chokolade og bland det op med fløde, så massen bliver en lettere fast ganache (tilsæt lidt fløde ad gangen indtil den er lidt fast)
- Smør noget af den hvide ganache på rullen og drys til sidst med hakkede mandler
- Rul nu rullen stramt, men med let hånd, så marcipanen ikke sprækker
- Rul nu rullen frem og tilbage således at lukningen bliver tæt
- Sæt på køl i ca. ½ time
- Smelt mørk chokolade og overtræk rullen
- Kom på et bagepapirs overtrukket fad og stil på køl igen
- Lad stå ca 1 times tid og skær derefter rullen ud i mundrette "sushi"-stykker
- Kom resten af den hvide chokoladeganache i en tylpose og doser en lille 'top' på hver "maki rulle" stykke og placér en lille guldkugle oven på - således at det ligner sushi så godt som muligt
- Servér på sushi-manér: med chokoladedip som soya og spis med spisepinde
- Opbevar i lufttæt dåse


  • Comments(1)//www.modernhousewife.dk/#post239

Vaniljekranse med mandler og whiskey

JulPosted by Julie / modernhousewife Mon, December 01, 2014 09:53:26

GLÆDELIG 1. DECEMBER <3

Hej alle I søde læsere derude, nu må jeg endelig ønske jer glædelig jul. Som I ved, har jeg været i julestemning de sidste to uger eftersom jeg skulle nå at bage en masse julelækkerier til et event med arbejdet, og det er derfor svært at undgå at komme i julestemning når hele huset dufter julet og juledåserne er kommet frem ;-) Og som lovet får I hermed en yderst lækker opskrift på vaniljekranse, denne er nemlig spækket med mandler og whiskey - perfect match at I ved det! De er tilmed meget nemme at lave og alle kan være med, så nu hvor det er den 1. december, så er der ingen undskyldning for ikke at hoppe i køkkenet og forkæle dig selv eller én du holder af :-)
Og så husk på at holde øje med bloggen senere i dag, hvor der vil komme en konkurrence eftersom bloggens facebookside (find link til højre) nåede 300 dejlige følgere i weekenden! Tak tak tak <3

VANILJEKRANSE


235g hvedemel
50g mandelmel
40g madler, finthakket (ikke madelmel)
1 vaniljestang
1/2 tsk bagepulver
130g sukker
180g smør, blødt
1/2 dl whiskey
1 æg

Tylpose
Tyller (jeg brugte #4B/bred stjerne)


- Blend mandlerne finthakket (ikke mel) og kom det i en skål sammen med mandelmel, hvedemel og bagepulver
- Blend sukker og en hel ren vaniljestang fint (kornene skal IKKE skrabes ud - hele vaniljestangen blendes!), og kom således i skålen
- Hak det bløde smør i små stykker og ælt det ind i melet sammen med ægget og whiskey'en - og ælt til dejen hænger godt sammen og er blød
- Kom dejen i en Tylpose med en tyller - jeg valgte en bred stjerne (så alle mandelstykkerne kunne komme ordentligt ud) - og lav fine kranse på en bageplade
- Bag i forvarmet ovn 185 grader i ca 10 minutter/til de er let lysebrune (husk at holde øje!)
- Køl af på rist og opbevar i lufttæt bøtte/dåse


Tip: se min video, lagt på min instagram profil, om hvordan jeg former mine fine kranse. Følg dette link: http://instagram.com/p/vgrtLkIEV5/?modal=true



  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post237

Klassisk engelsk fudge - jule edition

JulPosted by Julie / modernhousewife Sun, November 23, 2014 13:08:26

Jeg er begyndt at julehygge lidt herhjemme - har sneget lidt julepynt ind hist og her, og julekagebagningen er sådan set også gået igang, no surprise :-P Nå, men hvis ikke I allerede er begyndt lidt på julen og julestemningen, må vi hellere gøre noget ved det! Og derfor tager jeg forskud på julen her på bloggen også - dog synes jeg det er helt legalt eftersom det er en opskrift som også kan laves uden juleingredienser og dermed kan den laves og nydes hele året ;-) Enjoy og glædelig forjul :-D

FUDGE
(Mange karameller afhængig af størrelse)

125g smør

155g sukker

1 dl mælk

1,5 spsk vaniljesukker

1 dåse kondenseret mælk

- Kom alle ingredienser i en gryde og bring i kog

- Kog karamel, indtil det er blevet mørkere i farven, det tager 15-20 minutter (afhænger både af gryden du bruger, og din kogeplade)

- For at finde ud af om karamel er færdig, kan du nu lave "karamel testen": Sæt en teskefuld karamel i en kop koldt vand og saml den med fingrene. Hvis det bliver til en fast kugle er karamellen færdig dermed færdig. Hvis ikke, skal karamel koge lidt længere - gør tricket igen for at kontrollere

- Vær tålmodig! Og tag ikke karamellen af komfuret, før du rent faktisk kan lave en forholdsvis fast kugle

- Hæld karamellen i en skål og pisk det i ca 10 minutter med en håndmixer eller køkkenmaskine (jeg anbefaler at bruge et køkkenmaskine da 10 minutter er lang tid at stå med en mixer i hånden)

- Hæld karamellen i en lille bradepande med bagepapir, så det bliver 1-2 centimeter i højden

- Sæt karamellen i køleskabet i nogle timer, og skær derefter i mundrette firkanter- Opbevar i lufttæt bøtte, dåse, glas.





  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post236

Marcipan/lakrids roulade

JulPosted by Julie / modernhousewife Fri, December 20, 2013 21:12:59

Så er jeg endelig gået på juleferie og med hensyn til ferie-delen, så ER det ferie. Jeg rejser nemlig til Malaga i morgen med min kæreste og min svigerfamilie, da de spurgte om vi ville holde jul i varmen, og det ville vi gerne ;-) Og eftersom det er i morgen jeg rejser, får i her en farvel/sidste juleopskrift, som I også kan gå på ferie med. Hvis I lige mangler lidt lækkert og lidt anderledes julesnacks, så er denne i hvert fald anbefalingsværdi. Jeg havde den både med på mit arbejde og gav også manden lidt med, og den fik ros, så det skal også laves næste år! Håber ellers at I alle har en god jul og får en skøn juleaften med dem i holder af. Her får I i hvert fald et glædelig jul fra mig <3

Marcipan/lakrids roulade
(1 rulle, ca 15 skiver)
250g marcipan
1 spsk lakridssirup
2 tsk raw lakridspulver
(jeg brugte den fra Johan Bülow)
Blød nougat
Hvid chokolade
Mandler, en lille håndfuld, hakket
Pynt: Lilla glimmer (spiseligt)
- Kom marcipan og lakridsirup i en skål og massér det godt sammen, så al lakridssiruppen er absorberet
- Tilsæt 1 tsk raw lakridspulver og massér det ind i marcipanen
- Rul marcipanen ud i et retlangel firkant
- Smør den bløde nougat på hele marcipanen (pånær 1-2 cm på den ene langside)
- Smelt den hvide chokolade og smør/pensl ovenpå nougatten
- Hak mandlerne groft og drys oven på
- Drys tilsidst med den sidste 1 tsk raw lakridspulver
- Rul marcipanen på den lande side og rul frem og tilbage et pargange til marcipanen har 'lukket' sig og luk enderne
- Smelt mere chokolade og pensl rullen med den smeltet chokolade (gør det to gange, så det bliver et lidt tykt lag)
- Drys med raw lakridspulver og lilla glimmer og lad tørre
- Opbevar i en lufttæt dåse og skær i skiver ved servering


  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post195

Jule Nougat Cookies

JulPosted by Julie / modernhousewife Tue, December 17, 2013 08:35:22

Udover at vi i familien har vores årlige konfekt-produktions-dag har vi også en jule-kage-bagedag (surprise), som i år lå dagen efter konfektdagen (så vi var godt trætte dagen derpå)! Men ikke mindst fik vi bagt en masse julekager: specier, pebernødder, vaniliekranse (verdens bedste opskrift fra min mormor!) og så lavede vi disse jule cookies med smeltet nougat i dejen - noget som vi hverken har prøvet eller hørt om før - og det blev en succes! Så hvis du ikke er til almindelige tynde julesmåkager med 'knæk' i, så smager disse nogenlunde ligesom en brunkage/nougat men med både sprød og blød konsistens som en amerikansk cookie - ret lækkert skulle jeg hilse og sige! Hav en forsat dejlig jul derude :-)

Jule Nougat Cookies
(ca 30-40 stk)
6 dl blendet havregryn
75g hakket/malet mandler
75g hakket/malet hasselnødder
2,5 dl sukker
3 dl brun farin
1 ps peberkage krydderiblanding
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 tsk vaniliesukker
200g smør
30g nougat
2 æg


- Sukker, brun farin, smeltet smør og smeltet nougat (smør og nougat smeltes sammen i microovnen) røres sammen med en elpisker med dejkroge
- Ægget tilsættes og piskes med
- Tilsæt bagepulver, peberkage krydderiblanding, natron og vaniliesukker og pisk igen
- Tilsidst tilsættes blendet havregryn og malet mandler og hasselnødder og røres med
- Tril kugler af dejen og placer på en bageplade med bagepapir, med lidt afstand i mellem da de flyder ud og bliver til cookies inde i ovnen
- Forvarm ovnen på 190 grader og bag i 9 minutter
- Køl af på rist og opbevar i en lufttæt dåse, enjoy :-)


  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post194

Baileys kugler

JulPosted by Julie / modernhousewife Mon, December 09, 2013 09:17:22
Igår havde min mor og jeg vores årlige juletradition - en hel dag hvor vi hygger med at lave konfekt til resten af december... og ja, der bliver produceret en hel del! I år blev der produceret marcipan/nougat snitter, Kokoskugler, marcipan/lakrids roulade og ikke mindst, verdens bedste Bailey kugler som I selvfølgelig ikke skal snydes for! Det er en utrolig nem opskrift som kræver få ingredienser, er hurtig at lave og så giver det gæsterne en wow-fornemelse og smagoplevelse de sent vil glemme. Jeg synes virkelig at de blev gode og det er allerede blevet min jule (og all-year) favorit! Så hop en tur i 'julekøkkenet' og lav disse - du vil bestemt ikke fortryde ;-) Rigtig glædelig jul <3

Baileys kugler
(Mange kugler!)
1/2 dl Baileys
500g marcipan
Nougat
Mørk chokolade

Guld glimmer (spiseligt)
- Ælt marcipanen så den er blød, kom den i en skål og lav en lille hulning
- Hæld den halve dl baileys ved og ælt den ind i marcipanen
- Ælt godt så smagen kommer i al marcipanen og så der ikke er noget væske tilbage (marcipanen bliver lidt klistret - men det skal den være)
- Skær nougat i små firkanet (de skal ind i kuglerne, så det afhænger af kuglernes størrelse, hvor store firkanter nougaten skal skæres i)
- Tag en klump baileys-marcipan og læg en lille firkant nougat indeni og tril til en kugle
- Gør sådan ved al baileys-marcipanen til der ikke er mere tilbage
- Smelt den mørke chokolade og dyp kuglen deri, drys med guld glimmer (eller efter ønske) og stil til tørring på et fad med bagepapir
- Opbevar i en lufttæt dåse og servér hele december :-)






  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post193

Jule-is

JulPosted by Julie / modernhousewife Tue, December 25, 2012 20:07:02

Så er julen ovre og sikke nogle dejlige juledage jeg har haft. Som i ved, stod weekenden på svigerforældrebesøg i Næstved, og ellers var min kæreste og jeg ude og stå på skøjter og gå en tur i Frederiksberg have den 23. om eftermiddagen og om aftenen var vi til risengrød og gaveveksling hos min far. Den 24. stod på hård træning fra morgenstunden af (så der kunne spises en ekstra portion ris a la mande med god samvittighed, hihi), efterfulgt at julefilm-hygge på sofaen med manden, og om eftermiddagen tog vi afsted til en dejlig, dejlig juleaften med min mors familie. Og i dag har den stået sofa og glæde over nogle dejlige gaver. Synes lige jeg vil fortælle at jeg er så heldig, at have fået et på Christian Louboutin stiletter af min meget dejlige kæreste! Hvilket er det ypperste for såden en skoentusiast som mig - jeg er bare så glad :-D hihi. Nå, men her er årets aller sidste jule-opskrift, som jeg også afprøvede for svigerfamilien i weekenden, og den gik rent ind! Nem og lækker juleis, værsgo' ;-)

Juleis

(ca 8 portioner)

3/4 l fløde

9 æggeblommer

150 g flormelis

½ tsk vaniliepulver

1 vaniliestang

1 hel kanelstang

1 psks stødt kanel

½ tsk kardemomme

½ tsk nelliker

1 håndfuld mandler, hakket

150 g ckokolade, hakket

1 appelsin, revet skræl

1 dl vand

2 dl sukker

- Pisk æggeblommer, sukker og vaniliepulver luftigt i ca 5 minutter

- Hæld massen samt kanelstangen og den flækkede vaniliestang i en lille gryde og rør rundt til den tykner (den må IKKE koge). Fjern kanelstang og vanilietsang og stil efterfølgende massen til afkøling i køleskabet

- Imens kommes vand, sukker og revet appelsinskræl på en panden og laves til karamel

- Hæld karamelmassen på et stykke bagepapir og lad det stivne og afkøle helt!

- Imens piskes fløden luftig og det vendes forsigtigt i æggeblomme-massen

- Tilsæt stødt kanel, nelliker, kardemomme, hakket mandler og hakket chokolade

- Når karamellen er helt størknet, hakkes den i grove stykker og vendes i isen

- Kom hele is-massen i en frysebar beholder (jeg bruger bare en almindelig plastikboks) og lad køle i min 5 timer.

- Tag ud af fryseren ca ½ time før servering - enjoy :-)

- HUSK at røre i massen hver time så den ikke krystalliserer

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post120

Æbleskiver

JulPosted by Julie / modernhousewife Sat, December 22, 2012 10:51:13

Denne weekend er vi hos min kærestes familie i Næstved og julehygge, og eftersom min kære kæreste har efterspurgt at jeg skulle lave hjemmelavet æbleskriver heeeele december, blev det igår at jeg fik lavet dem til hele svigerfamilien. Og det var faktisk slet ikke særlig svært! Så det er ikke sidste gang jeg laver dem selv :-)

Æbleskiver

(ca. 50-60 stk)

6 æg

8 dl kærnemælk

500 g hvedemel

1½ tsk fintrevet citronskal

3 spsk vaniliesukker

4 spsk sukker

½ tsk salt

40 g smeltet smør (tilsættes i dejen)

Smær til stegning

Tilbehør: fx sukker, flormelis og syltetøj

- Del først æggene og pisk æggehviderne stive (i ca 10 minutter, så de bliver skinnende)

- Rør derefter alle de resterende ingredienserne sammen med æggeblommerne

- Vend de faste æggehvider i dejen og varm æbleskivepanden op

- Hæld ca 1 tsk smør i hvert hul og hæld 3/4 op med dej når smøret er smeltet helt

- Bag æbleskiverne ved jævn varme og vend med en strikkepind ca efter 1-2 minutter, så snart de danner skorpe og er lysebrune (bagetiden i alt er ca 6 minutter)

- Opbevar dem i en skål med staniol over, så de holder sig varme inden servering.

- Servér med ønsket tilbehør.



  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post119

Skønne snebolde

JulPosted by Julie / modernhousewife Fri, December 21, 2012 08:33:11

Jul og sne = snebolde, og de bedste snebolde synes jeg er dem, der kan spises (for jeg er ikke så glad for kulde og sne generelt!) ;-) Så her en nem måde at lave disse skønheder på! Rigtig glædelig KUN-3-DAGE-TIL-JUL, jubii :-)

Snebolde

Marcipan

hvid chokolade

Kokosmel (den meget finhakket version som kan købes i bl.a. føtex)

- Rul marcipanen til mundrette kugler

- Smelt hvid chokolade og overtræk kuglerne

- Vend de overtrukket kugler i kokosmelen og lad tøre på et stykke bagepapir

- Opbevar i en lufttæt dåse

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post118

Perfekte Pebernødder

JulPosted by Julie / modernhousewife Thu, December 13, 2012 10:48:11

Det er først rigtig jul når der er bagt pebernødder i mit køkken - så da min kæreste sad begravet i eksamenslæsning igår aftest, hoppede jeg en tur i køkkenet så jeg jo ikke forstyrrede ham for meget (der er ikke én undskyldning der ikke kan bruges, for at få kreeret noget) ;-) hihi. Glædelig jul alle mine søde læsere :-)

Pebernødder

(ca 250 stk)

250 g smør

150 g sukker

100 g brun farin

1 æg (stort) eller 1 dl fløde

1 tsk kanel

1 tsk kardemomme

½ tsk stødt ingefær

1 tsk hvid peber

½ tsk natron

½ tsk bagepulver

600 g hvedemel

- Pisk sukker og smør luftigt med en elpisker/køkkenmaskine

- Ved stadig piskning, kom æg og krydderier i

- Tillsæt til sidst hvedemel og ælt dejen sammen ved håndkraft eller dejkroge

- Forvarm ovnen på 200 grader og form dejen til små kugler (meget mindre end man regner med, da de vokser i ovnen) og kom på en bageplade

- Bag pebernødderne i 8-10 minutter og køl af på ris

- Opbevar de afkølet pebernødder i en lufttæt kagedåse

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post115

Juleboller

JulPosted by Julie / modernhousewife Tue, December 11, 2012 07:51:31

Der er ikke noget som duften af jul, så med disse kanel og kardemomme-krydret boller, får køkkenet den skønneste juleduft. Trods de mange ingredienser er de nemme at lave - god 11. december :-)

Boller med julekrydderier

(6 store boller)

2 dl grahammel

2 dl rugmel

2 dl hvedemel

2 dl vand

20 g gær

½ tsk salt

2 revet gulerødder

½ dl speltkerner

½ dl perlebyg

1 håndfuld mandler

½ tsk sødemiddel

1 tsk vanilie

1 tsk kanel

½ tsk kardemomme

- kog pelebyg og speltkerner i ca 15 minutter og hæld vandet fra

- Opløs gær og salt i lunkent vand i en skål

- Tilsæt de kogte perlebyg og speltkerner og tilføj også de resterende ingredienser og ælt/rør det hele godt sammen

- Ælt i ca 10 minutter (jeg anbefaler at bruge en køkkenmaskine eller elpisker med dejkroge på medium hastighed)

- Lad hæve så længe som muligt, mindst en time og kan ellers godt stå og hæve natten over

- Tril til boller på størrelse med en lille håndfuld (da de vokser godt inde i ovnen)

- Forvarm ovnen på 180 grader og bag i ca 15-20 minutter.

- Servér straks imens de er lækre lune

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post114

Marcipan/nougat/lakrids-kugler med hvid chokolade og drys af lakrids og frysetørret hindbær

JulPosted by Julie / modernhousewife Mon, December 10, 2012 08:16:58

Julen er ovre os, og igår stod den, på traditionel vis, på årets konfekt-"fabrik" hos min mor sammen med min søster. Med hygge i stor stil og non-stop Radio Soft i baggrunden blev der kreeret lækkerier i stor stil - effektiviteten er ikke at tage fejl af! Så her er en af kreationerne som er blevet en af mine julefavoritter ;-)

Marcipankugler med nougat og lakrids

Marcipan

Nougat

Salt lakridssirup

Lakridspulver

Hvid chokolade

Frysetørret hindbærpulver

- Masser salt lakridssirup ind i maricipanen (doser efter smagsønske) og lad den stå og trække lidt.

- Imens skæres nougat i små firkanter og disse vendes i lakridspulver

- Kom nougat/lakridsstykkerne i marcipan og tril til kugler

- Smelt den hvide chokolade og overtræk kuglerne fint

- Drys/pynt kuglerne med lakridspulver og frysetørret hindbærpulver inden chokoladen størkner (eller pynt efter eget ønske)

- Lad tørre, nyd, servér og opbevar i en lufttæt dåse.

- GLÆDELIG JUL :-) :-) :-)

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post113