Modern Housewife

Modern Housewife

Upside-down æble cheesecake dessert

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Sun, October 23, 2016 13:11:34

Der er intet som efterår og lækre råvare man kan trylle lækkerier frem med, og her er æbler især en af mine favoritter. Og endnu bedre er, når man har muligheden for at få fingrene i de hjemmedyrket af slagsen! Som I nok har kunnet se på instagram @modernhousewifedk var vi hos mine søde svigerforældre for et par weekender siden og der fik jeg lov til at tage alle deres æble fra haven, ja du læste rigtigt - dem alle sammen, så jeg var i himlen. Der er blevet kreeret en æblekage (lynhurtigt i selvsamme nævnte weekend, som smagte dejligt, men ikke lige var blog-venlig i sit ydre) og igår lavede jeg så denne lækre dessert til min svoger og svigerinde som var til middag. Der er intet bedre end at få middagsgæster hvor man rigtig kan lege med desserten og få nogle sjove ideer og få lov til at lave det ;-) Mit udgangspunkt var æblerne og så blev det så til denne dessert - en æble chessecake i nye klær', rystet og smækket sammen med hovedet nedad - lyder det skørt? Ja! Men den smagte himmelsk og gjorde sig pænt på bordet ;-) Så enjoy!

UPSIDE-DOWN ÆBLE CHEESECAKE - PORTIONSANRETNING
(4 personer i almindelige glas)

Æblegrød
3 mellemstore æbler
1 vaniljestang
25g sukker
1 dl vand

- Skræl æblerne, fjern kernehuset og hak æblerne i mindre stykker
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
- Kom æblerne, vaniljen samt de flækkede stænger, sukker og vand i en gryde og kog op indtil æblerne er møre
- Smag til indtil tilfreds, tag derefter de flækkede vaniljestænger op og sæt derefter æblegrøden på køl
- Nu laves creme cheese cremen:

Creme cheese mousse
200g creme cheese
35g flormelis
2,5 dl fløde
(tilsæt 2 blade husblas hvis cheesecaken ikke laves/serveres i glas)

- Rør creme cheese og flormelis sammen
- Pisk fløden stiv og vend i creme cheesen så det bliver en homogen creme
- Sæt på køl indtil det skal doseres i glas
- Imens laves mandel krokant-toppingen:

Mandel krokant
50g mandler
25g sukker

- Kom mandlerne på en bageplade og rist i 10 minutter ved 200 grader
- Kom sukkeret på en pande og smelt det langsomt (uden at røre i det undervejs)
- Når sukkeret er let gyldent hældes de ovn-ristet mandler på og vendes i sukkeret i 1-2 minutters tid
- Hæld de sukkerovertrukket mandler ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af
- Når mandel krokanten er helt kølet af, hakkes den i en mini-hakker/foodprocessor
- Opbevar i en lufttæt skål/boks

Saml deserten
4 glas (almindelig størrelse)
Æblegrød
Creme cheese mousse
Mandel krokant
Digestive

- Start med at dosere 40g creme cheese i bunden af hver glas
- Derefter et lag æblegrød
- Og slut af med endnu et lag creme cheese, også ca 40g pr glas
- Stil glassene på køl med stanniol over så de sætter sig
- Lige inden servering:
- Knus digestivesne (gerne i en minihakker) og doser ¼ i hvert glas, så creme cheesen dækkes
- Top desserten med et par teskeer mandel krokant
- Denne dessert kan sagtens bare serveres som den er, men jeg kan også anbefale at servere den sammen med en lille kompakt chokolade kage, hvilket jeg gjorde, da det passede rigtig godt til den luftige og friske æblegrød og creme cheese mousse




  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post267

Chocolate Chip Cookies - de helt klassiske!

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Thu, August 18, 2016 07:48:23

Hvornår er det ikke cookie o' clock? Jeg vil i hvert fald mene at der altid er plads til sådan en fætter, om ikke andet er mit favorittidspunkt for sådanne lækkerier om eftermiddagen og helst gerne i selskab med en go' kop kaf'! Og gerne skal de kunne laves på nul-komma-fem når man faktisk har lyst og ikke vente flere timer... Ja, sådan én er jeg ;-)

Well, disse er virkelig nogen som tager ingen tid at kreere og det er de aller simpleste ingredienser som de fleste nok 'har på lager' i køkkenskabene og så er de både smooth, chewey og lidt sprøde - Helt perfekte, if I must say<3 Så ja, nu er der ingen undskyldninger for ikke lige at invitere søde venner spontant på cookies! Denne opskrift tryller ca 60 cookies i perfekt størrelse (dvs ikke de kæmpe cookies man også kan købe nogle steder, i så fald, bliver der i hvert fald ikke 60 stk ud af dejen) og ellers kan man med fordel halvere portionen hvis man ikke har behov for så mange. Men ellers, så er det den perfekte værtindegave og dine kolleager vil helt sikkert også gøre dig til månedens medarbejder hvis du lige medbringer de her cookies, og ellers så må man jo også gerne spise dem alle sammen selv, hi hi... E N J O Y ;-)

CHOCOLATE CHIP COOKIES
(ca 60 stk)

6 dl hvedemel

2,5 dl sukker

3 dl brun farin

1 tsk bagepulver

1 tsk natron

2 tsk vaniljesukker

200g smør

2 æg

150g chokolade

- Sukker, brun farin, smeltet smør røres sammen med en elpisker med dejkroge
- Ægget tilsættes og piskes med
- Tilsæt hvedemel, bagepulver, natron og vaniljesukker og pisk igen så dejen bliver homogen

- Til sidst hakkes chokoladen (jo mindre det er færdigkøbte chokolade knapper) og vendes i dejen

- Tril kugler af dejen og placer kuglerne på en bageplade med bagepapir, med lidt afstand i mellem da de flyder ud og bliver til cookies inde i ovnen (derfor er det meget vigtigt, at man ikke maser dejkuglerne flade før de kommer ind i ovnen)
- Forvarm ovnen på 190 grader og bag i 9 minutter (cookiesne kan godt virke underbagt når de tages ud, men der er det meget vigtigt at de ikke får mere end det angivet minutter, da de ellers godt kan blive tørre/hårde)
- Køl af på rist og opbevar i en lufttæt dåse











  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post266

Rabarber kompot med vaniljeskyr

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Fri, June 05, 2015 10:35:53

Kalenderen siger juni, og derfor er det mit hoved sommer. Men det er som om at det der såkaldte 'sommervejr' i den grad lader vente på sig... jovist, solen har vist sit kønne ansigt en gang i mellem, men ikke så jeg har følelsen af at NU er det sommer. Og derfor bliver man nok også lidt ekstra glad af at vågne op til solrigt vejr! Mange sover muligvis en distortion ud og andre er på arbejde (ja, inkl. mig selv, dog kun en halv arbejdsdag!), og de heldige kan nyde en ekstra weekendsdag. Måske nogen skal ud og nyde det gode vejr? Måske nogen skal have gæster til en spontan grill-aften? I så fald, om det er den ene eller anden form for sommerhygge, så får I her et god bud på en dessert som i den grad vil øge hyggen - det lover jeg ;-) Den er super nem, smager af masser af sommer og kærlighed, og så er denne tilmed mulig at lave bikinivenlig, nemlig både med eller uden sukker. Og ja, så kan den laves dagen før, et par timer inden og nydes både derhjemme eller to-go! Hvis det her ikke er en ægte sommer dessert, så ved jeg ikke hvad det er ;-) God grundlovsdag og weekend alle sammen!

RABARBER / VANILJESKYR DESSERT
(5 whiskey glas)

2 blade husblas
330g rabarber
1 vaniljestang
3 spsk sukrin gold / brun farin / sukker
740 g cheasy vaniljeskyr

Granatæblekerner
Lakridspulver (jeg brugte Johan Bülow)
Hvid chokolade


- Husblas sættes i koldt vand i ca 10 minutter
- Halvér vaniljestangen og skrab kornene ud
- Rababer koges op ved middel varme med sukrin eller sukker og vaniljekorn i ca 13-15 minutter
- Husblas krammes fri fra vand og smeltes deri
- Rabarberkompotten køles af i en skål og vendes derefter groft i vaniljeskyren
- Fordel rababermoussen i portionsglas og sæt på køl
- Inden servering: top med lakridspulver, granatæblekerner og hvid chokolade pynt
- Hold på køl indtil servering

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post251

Passionsfrugtmousse på hvid chokolademousse

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Fri, April 03, 2015 09:07:35

Det er påske, solen skinner endelig (København har i hvert fald været ramt af vintervejr de sidste par dage) og det er ferie. Dejligt, med dejligt på! Jeg skal i hvert fald nyde påsken med min bedre halvdel og ren familiehygge på både min og hans side. Som både står på selvholdt påskemiddag, påskefrokost ude, en smuttur til Malmø og sommerhus-hygge. Og jeg kan lige holde det ;-) Nå men, som I kunne se på instagram, lagde jeg en lille teaser ud på noget påske-like jeg skulle kreere til gæster i onsdags - og det blev til denne yderst lækre og fine moussedessert med hint af påske ved brug af friske passionsfrugter. Mums siger jeg bare! Det blev i hvert fald en success herhjemme -og så er det tilmed en super nem opskrift alle kan kaste sig ud - enjoy og nyd påsken :-)

PASSIONSMOUSSE OG HVID CHOKOLADEMOUSSE

Begge mousse
(6 portionsglas)

2 blade husblas

5 hele passionsfrugter

1 hel vaniljestang

5 dl l fløde

60g sukker

5 dl skyr

150g hvid chokolade (100g smeltet, 50g hakket)

- Sæt husblas i koldt vand i 10 minutter
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, kom 40g sukker ved og pres sukker og vaniljekorn ned mod skærebrættet, så vaniljekornene deler sig
- Halvér passionsfrugterne og skrab al saft og kød ned i en lille gryde
- Kog det op og si kernerne fra (husk at presse med en ske, så al saften presses ud af kødet og kernerne)
- Kom passionssaften tilbage i gryden og tilføj sukker/vaniljekorn
- Kog det langsomt op indtil sukkeret er smeltet, tag gryden af, kram husblas fri fra vand og smelt det ligeledes i passionsfrugtsaften
- Hæld saften over i en skål og kom på køl
- Pisk fløden til skum med de sidste 20g sukker
- Vend al skyren forsigtigt i, så moussen holder sin luftighed
- Hak de 50g af den hvide chokolade og smelt de resterende 100g hvid chokolade
- Del nu fløde/skyr moussen i to lige dele i hver sin skål
- I den ene skål tilføjes den smeltede hvide chokolade og den vendes forsigtigt til en jævn mousse, den hakket hvide chokolades tilføjes yderligere
- I den anden skål tilføres passionssaften, som er kølet lidt af, og den vendes ligeledes forsigtigt i
- I et portionsglas fyldes det halvt op med den hvide chokolademousse og derefter et lag passionsmousse, så det tilsammen fylder 3/4 af glasset - se evt. fordelingen på billederne (NB! det er vigtigt at hvert lag bliver placeret jævn, og med en glat overflade så alle portionsglas blive ens og specielt det øverste lag, da det skal pyntes)
- Glassene kommer derefter på køl og den resterende passionsmousse gemmes også på køl - gerne natten over ellers er 3-4 timer også nok
- Før servering, eller når moussene har sat sig, kan de pyntes
- Jeg pyntede med resterne af passionsmoussen, glimmer, sukker kugler og lakridskugler fra Johan Bülow (hhv. passion og lakirds) da det passede godt til moussens farve og smag - men kan også pyntes efter ønske





  • Comments(2)//www.modernhousewife.dk/#post248

Valentines HindbærKys

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Sat, February 14, 2015 15:37:21


<3 HAPPY VALENTINES <3
Jeg vil gerne ønske jer alle en dejlig valentines dag, om den så skal bruges i selskab med den eneste ene eller blandt andre som har ens hjerte kært. Jeg synes i hvert fald det er en dag, som måske opstiller nogle uventede forventninger og derfor er ikke noget vi herhjemme med udgangspunkt fejrer -og dagen i dag skal derfor, i selskab med et vennepar, nydes med god mad og vin til dining week. Jeg glæder mig til en skøn aften! Men altså, jeg er lidt af en romantiker, så jeg kan jo i bund og grund godt lide konceptet ;-) Om ikke andet, så kan jeg i hvert fald godt lide at have lidt undskyldninger til, at hoppe en tur i køkkenet i tide og utide. Og dér er valentines slet ikke et dårligt påfund! Hjerter, lyserød, sødt og glimmer - alle de former og muligheder jeg holder mest af at bruge i køkkenet, så den skal selvfølgelig ikke have for lidt ;-) Sidste år lavede jeg nogle lækre blondies (hvid chokolade brownie) med hindbær, hjerteformet naturligvis. Og I år, har jeg netop taget nogle fine, lyserøde, søde, glimmerfyldte, og ligeså hjertetformet meringskys ud af ovnen. Jeg vendte derefter frysetørret hindbær samt lidt lyserød farvepasta i, så jeg fik den finde hindbærsmag samt lyserøde nuancer. Og hold op hvor smager de lækkert. Og så er de utrolig nemme og tager 1 time at lave fra start til slut! Så hvis du endnu ikke har overrasket din kære med lidt lækkert, så hop da lige en tur ud og lav disse - de vil uden tvivl falde i god jord - om ikke andet, så er det tanken og formen der tæller på sådan en dag som i dag ;-) Rigtig dejlig kærlighedsdag til jer alle <3 <3 <3

HINDBÆRKYS
(6 store hjerter / 30 små kys)

3 past æggehvider
170g sukker
1 spsk vaniljepulver
3 spsk frysetørret hindbær, fint pulver
3 tsk frysetørret hindbør, grove stykker
Evt. lyserød farvepasta
Spiseligt glimmer, lyserød


- Kom æggehvider, sukker og vaniljepulver i en skål og pisk til marengsen bliver stiv og skinnende (ca 10 minutters piskning - jeg brugte derfor min køkkenmaskine)
- Vend de to slags frysetørret pulver forsigtigt i merengsmassen
- Hvis ikke farven er lyserød nok eller der ønskes fine striber i merengsen, så kom nu farvepastaten i merengsmassen og vend et par gange, så farven ikke er rørt helt ud
- Kom nu marengsen i en tylpose og lav nu nogle hjerter på en bagepapirsklædt bageplade (mine hjerte havde størrelse: bredeste stykke: 14 cm, fra spidst til hjertebuernes lukning: 10 cm, fra spidst til buens top: 12 cm - men man kan lave dem som har lyst til ;-))
- Drys tilsidst (inden ovn) med glimmer med let hånd
- Bag i forvarmet ovn på 130 grader i ca 45-50 minutter (hold øje undervejs så de ikke bliver mørke)
- Køl af på rist og opbevar i en lufttæt dåse/glas


  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post245

Baileys Bomber

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Sat, November 01, 2014 16:52:02


BAILEYS BOMBER

10 bomber (eller til 4 personer i portionsglas)

150g chokolade (til skalden)
40g sukker + 2 spsk ekstra
1 bæger past. æggehvider
2,5 dl fløde
100g lys chokolade
½ dl baileys
50g mørk chokolade, hakket (til moussen)
80g mørk chokolade (til bunden)


Tilbehør og pynt
Silikoneform formet som en halvrund kugle
10 guldkugler fra Lakrids by Johan Bülow jule edition 2014
Guld glimmer, spiseligt
Lidt mørk chokolade som "lim" af guldkuglen


- Smelt de 150g mørk chokolade og del den i et tyndt lag i silikoneformene og kom på køl til chokoladen er stivnet til en hård skal
- Nu smeltes de 100g lys chokolade
- Imens piskes de 40 g sukker med øggehviderne i én skål til en skinnende merengs og fløden piskes stiv med de 2 spsk sukker i en anden skål
- Afkøl den smeltet chokolade i ca 5 minutter og vend i merengsen
- Tilsæt derefter Baileys og vend deri
- Vend den pisket fløde i Baileys cremen, så den bliber luftig og cremet
- Hak den mørke chokolade og vend i moussen
- Fordel cremen i den hårde chokoladeskal (i silikoneformen) og sæt på køl
- Smelt de sidste 80g chokolade og kom øverst på moussen i silikonenformen således at chokoladen (bunden) hæfter på den hårde chokoladeskal. Stil på køl til chokoladen tørrer og moussen har sat sig godt - ca. 1 times tid
- Tag de halve kugler ud af chokoladeformen og smelt en lille smule chokolade mere
- doser meget lidt chokolade lige i midten øverst på halvkuglen, drys med guldglimmer og placér glimmerkuglen i den smeltet chokolade og hold indtil det størkner (få sekunder)
- Opbevar på køl indtil servering

  • Comments(2)//www.modernhousewife.dk/#post234

Blåstribede vanilje-kys

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Mon, October 27, 2014 09:55:06

For et par uger siden lavede jeg disse fine blåstribede vanilje marengs-kys i forbindelse med at en af mine kollegaer skulle gå på barsel. Og hun venter selvfølgelig en lille babyboy, så der var ingen tvivl om hvordan disse skulle pyntes - jeg synes selv at de blev helt utrolig cute med striber og glimmer. Teknikken bag striberne er en jeg også bruger når jeg laver stribet cupcakes frosting, som jeg har lavet en guide til her (//www.modernhousewife.dk/#post23) - hvilket faktisk er rigtig nemt og så ser det bare super godt ud også! Disse faldt i hvert fald i god jord hos den kommende mor samt resten af kollegaerne - hvilket nok også skyldes den ægte vanilje jeg har brugt til denne opskrift - enjoy :-)

VANILJE KYS
(30 store)
2,5 past æggehvider (2 bæger)
140g sukker
1 vaniljestang
- Halvér vaniljestangen og skrab vnailjekornene ud. Held lidt sukker ved og mast med en kniv på sukker/vaniljekorn, så vaniljekornene således skiller sig ad.
- Kom æggehvider, sukker og vaniljekorn i en skål og pisk til marengsen bliver stiv og skinnende (ca 10 minutters piskning - jeg brugte derfor min køkkenmaskine)
- Kom en tyller på en tylpose (jeg brugte en stor stjernetylle "M1" fra Wilson) og kom nu farvepastaten på, som striber - min guide findes her (//www.modernhousewife.dk/#post23)
- Kom nu marengsen i tylleposen og dosér som toppe i mundrette stykker på en bageplade med bagepapir (husk ikke for store, da de vokser lidt i ovnen)
- Bag i forvarmet ovn på 130 grader i ca 1 time (hold øje undervejs så de ikke bliver mørke)
- Køl af på rist og opbevar i en lufttæt dåse/glas

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post233

Amerikanske pandekager

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Mon, June 16, 2014 17:16:20

I forrige weekenden var jeg med søndagsoverskud trods dagen derpå med gode venner og stod derfor op og lavede en lækker hjemmebrunch til min søde mand og jeg. Det blev med alt hvad hjertet begærer af scrambledeggs, pølser, skyr med müsli og bær, æggemuffins med laks, frisk frugt og så selvfølgelig pandekager (specielt fordi jeg har en kæreste som er utrolig glad for pandekager). Men denne gang lavede jeg ikke sådanne helt almindelig tynde pandekager, som man bestemt ikke skal undervurdere, men i stedet små og lidt tykke pandekager - nærmere kendt som amerikanske pandekager. Det er første gang at jeg lavede dem og de var en stor succes vil jeg lige hilse og sige :-) Og ikke mindst er det en nem opskrift jeg har kreeret og de er ovenikøbet nemme at lave og ikke nær så besværlige at vende som de tynde man kender. Så hvis du også er med lidt ekstra overskud, så hop en tur i køkkenet og lav disse til en du holder af, eller bare til dig selv hvis den lille sult melder sig! Og så vil jeg lige sige, at der kommer endnu flere lækkerier senere på ugen da jeg på torsdag både fylder 25 år OG skal op og forsvare mit bachelorprojekt, så jeg krydser fingre for at det bliver en ekstra fantastisk fødselsdag - og der skal selvfølgelig kage til - og det bliver med en særlig ingrediens som jeg har meget kær..... ;-) Så hold øje med bloggen og hep på mig torsdag, vi blogges ved på den anden side!

AMERIKANSKE PANDEKAGER
(ca 20 små, buttede pandekager)
290g hvedemel
1/2 L mælk
3 æg
3 spsk sukker
1 knivspids salt
1 1/2 tsk bagepulver
60g smeltet smør + lidt ekstra til stegning

- Pisk mælk og mel sammen med en elpisker så der ingen klumper er tilbage
- Pisk derefter æg og de resterende ingredienser i
- Kom lidt fedtstof på panden ved første pandekage og fordel 1/2 dl på midten af panden, hvorefter dejen vil fordele sig fint til en rund pandekage grundet dens tykke konsistens
- Løft forsigtet på pandekagen for at se/mærke om den er fast før den vendes (ca 2 min på hver side)
- Opbevar overtrukket med staniol så pandekagerne holder varmen imens resten bliver lavet
- Server med det samme eller opbevar på køl
- Serveringsforslag: ahornsirup, sukker, syltetøj, skyr, friske bær






  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post215

Vaniljecreme

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Sat, April 05, 2014 11:46:29

Jeg synes vaniljecreme er noget af det bedste, der er ikke noget bedre end at pifte bær, chokoladekage eller andre lækkerier op med sådan en creme. Og specielt når den er lavet efter alle kunstens regler med vaniljestænger og fløde. Jeg elsker smagen af vanilje og det er der masser af i denne creme - jeg kan kun sige, at den smager fantastisk!

Vaniljecreme
3 dl mælk
1 vaniljestang
5 æggeblommer
4 spsk sukker
3 spsk maizena
2 dl fløde

- Kog mælken op med kornene fra vaniljestangen og selve den flækkede stang
- Imens piskes æggeblommerne hvide med sukker og maizena.
- Tag selve vaniljestangen op af den varme mælk og tilsæt den kogende mælk til æggeblommerne under piskning (med håndmixer), og hæld det hele tilbage i gryden, og lad det koge igennem, mens der piskes (med håndpisker).
- HUSK: bliv ved med at piske selvom det koger, da cremen skal koges ind så den er nogenlunde fast og køl derefter cremen af
- Pisk fløden til skum og vend det i vaniljecremen (start med halvdelen og dosér derefter, så konsistensen bliver som ønsket)
- Hvis den bliver lidt for flydende, så stil på køl 15-30 minutter


Tip: servér til alverdens desserter, såsom til bær, is, i kage eller som jeg før har gjort før, i mine fastelavnsboller, som du kan finde her.



  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post207

Dulcey karamel flødeboller

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Sat, March 08, 2014 10:57:43


Sidst jeg tryllede i køkkenet, var det magi! En lækker cremet karamel Dulce de leche blev kreeret og derfor var det med denne i mente at disse skønheder er blevet til. Smuk ydre og lige så smuk indre - og så er de faktisk ikke svære at lave endda! Det der kræves for en sådan fin rund skal, er en silikoneform, jeg købte selv min i Frankrig i sommers men jeg ved at man godt kan få fat i den her i landet eller på nettet, så det er bare med at lede. Ellers kan man også lave disse som almindelige flødeboller (guide er på bloggen her). Disse skønheder er lavet på en bund af marcipan blandet med karamelliseret, knuste hasselnødder, almindelig guf, en lille midte af dulce de leche karamel og med en skal af Valrhonas lækre chokolade 'Blond Dulcey' chokolade. Jeg kan kun sige, at det er vanvittigt lækkert! Håber ellers at I alle får en dejlig weekend - min egen startede fantastisk ud med cocktails med mine søde kollegaer igår og i dag står dagen på biffen med to jeg holder af om ikke så længe, det danske MGP og sofahygge med manden senere og bachelor-skrivning i morgen, så jeg klager ikke ;-)

Dulcey karamel flødeboller

(12 store flødeboller i halvkugle silikoneform / ca 15 alm. flødeboller)

250g Valrhona Blond Dulcey chokolade

25g sukker

25g hasselnødder

250g marcipan

150g sukker

1/2 dl vand

80g/2 bæger past. æggehvider

12 tsk dulce de leche cremet karamel (se hvordan du laver den selv her, ellers køb fx urtekrams)



- Smelt Blond dulcey Valrhona chokoladen og fór silikoneformene med chokoladen i et tyndt lag (ca 1 1/2-2 tsk pr. halvkugle)

- Sæt på køl og imens kommes de 25g sukker og hasselnødderne på en pande

- Når sukkeret er smeltet røres hasselnødderne godt rundt med de flydende karamel

- Når det er brunet hældes det hele ud på et bagepapir og køles ned
- Kom den afkølet hårde karamel/hassel blanding i en minihakker og hak det groft

- Ælt de karameliserede/knuste hasselnødder med marcipanen så det er godt blandet og stil derefter til side i en lufttæt pose, så marcipanen ikke bliver tør

- Lav guffen til flødebollerne nu:

- Vand og sukker koges op og koges i 2 minutter. De past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Det hele piskes stift ved hjælp af en elpisker eller køkkenmaskine ved middelhastighed i 15 minutter.

- Tag silikoneformen ud fra køl og kom guffet i en tyllepose og fyld halvkuglen op, så der er ca. en halv cm tilbage

- Dosér nu en tsk dulce de leche ovenpå guffen, i midten og pres den lidt ned i guffen

- Rul marcipanen ud så den har ca 1/2 cm i tykkelsen og udstik med et glas eller lign. som passer i diameteren med halvkuglens bund og læg ovenpå guffen

- Smelt Blond Dulcey chokoladen igen så den dækker marcipanbunden og så den også kommer til at hæfte ved kuglens sider, så chokoladeovertrækket bliver helt

- Opbevar i en lufttæt boks








  • Comments(2)//www.modernhousewife.dk/#post203

Dulce de leche / cremet karamel

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Mon, March 03, 2014 16:36:44


Jeg har længe gerne villet prøve at lave denne dulce de leche (hjemmelavet cremet karamel), for at se om dette trylleri faktisk var sandt ;-) Og ja, kogene vand, en dåse kondiseret mælk og 3 timer efter, vupti så er der den lækreste cremet karamel som er lige så meget en fryd for øjet som en fryd for smagsløgene! Denne lækre sag er meget simpel og kræver minimumsindsats (i stedet for at kæmpe med sukker på en pande!), så tøv ikke en kende med at afprøve denne lækre karamel!

Dulce de leche / cremet karamel

(1 dåse - uendelige muligheder)

1 dåse kondenseret mælk (kan købes i de fleste supermarkeder)

1 gryde med kogene vand

- Start med at fjerne papirsmarkaten af dåsen

- Kom vand i en forholdsvis stor gryde og kog op

- Kom den stadigt uåbnede dåse i det kogende vand og skru lidt ned for varmen og lad småsimre uden låg

- Kog i 4 timer (vær opmærksom på at dåsen hele tiden skal være dækket med vand, så hæld lidt til en gang i mellem, da vandet fordamper undervejs)

- Når dåsen har kogt færdigt, så lad dåsen køle af i koldt vand i en skål (ikke plastik) i 2 timer

- Åben dåsen og vupti så har du den lækreste cremet karamel

- Brug til/servér til bær, is, kage, choklade, cookies og andre lækkerier og desserter (og jeg har allerede en opskrift med denne lækre karamel i ærmet, som jeg har kreeret med inspiration i denne lækkerhed, så det kan i glæde jer til i den nærmeste fremtid)


NB: Du kan opbevare denne karamel i et glas med låg i køleskabet!





  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post202

Omvendte chocolate chip cookies med touch af græskarkerner

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Sat, November 23, 2013 17:22:47
Efter et par dages sygdom uden at foretage sig noget som helst andet end at ligge i sengen eller sofaen, var den lykken at vågne op og have det godt! Og derfor råbte mit højt elskede køkken på mig.... Og det resulterede i disse lækre cookies! Uhm, lørdag er og bliver en god dag! :-)

Chokolade cookies med hakket hvid chokolade og græskarkerner

(18 store cookies)

150g smør

80g sukker

110g brun farin

1 æg

1/3 tsk bagepulver

1 tsk vaniliesukker

1/6 tsk fint salt

185g hvedemel

30g ren kakao

200g hvid chokolade

50g græskarkerner
- Tænd ovn på 175 grader
- Pisk smør, sukker og brun farin sammen
- Tilsæt ægget og pisk igen
- Kom de tørre ingredienser i (mel, bagepulver, kakao, vanilie og salt) og pisk/rør igen, så dejen bliver klæg
- Hak den hvide chokolade og græskerkernerne groft og vend det i dejen
- Fordel dejen i 18 store cookies (9 på hver bageplade da de flyder lidt)
- Bag i ovnen i ca 17 minutter
- Køl af på bageplade
- Server endten lune eller kolde og opbevar i en lufttæt kasse/bøtte/glas





  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post191

Støt Brysterne: Lyserød chokoladeskal med chokolademousse og midte af friske hindbær

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Sat, October 05, 2013 00:02:01

Jeg synes at brystkræft er en forfærdelig sygdom, ligesom de resterende kræftformer, men denne form for kræft rammer bare så mange kvinder og uden en egentlig grund. Så det skræmmer mig at en sygdom bare kan ramme dig, mig og alle andre kvinder hvor som helst og når som helst, og det er noget jeg virkelig gerne vil støtte op omkring. Jeg vil nemlig hverken miste min mor, mormor, søstre, veninder og andre omkring mig, og heller ej selv skulle sige farvel i utide. Det seneste år er antallet af brystkræftantallet steget da man ved mammografiscreening har kunnet bekræfte flere tilfælde. Det er oftest kvinder over 50 som lider af denne sygdom og hvert år dør ca 1200 kvinder årligt af brystkræft. Chancen for at overleve brystkræft i Danmark er dog stadig stigende hvilket er et resultat af øget støtte og fokus på denne sygdom - nemlig gennem forskning (læs mere om dette på Støt Brysternes hjemmeside). Derfor alle derude - STØT BRYSTERNE. Jeg har støttet ved at sende en sms med teksten STØT A til 1277 og doner med 150 kr (det er NOVA FM som har denne donation igang), for vi skal stå sammen om det her for at forskningen kan fortsætte og rede endnu flere smukke kvinder omkring os! I denne anledning lavede jeg igår denne dessert til nogle smukke kvinder omkring mig som jeg havde på besøg, og som selvfølgelig skulle forkæles: Min mor, svigermor, veninde og mindste lillesøster, som jeg ikke vil være foruden. Min søde kæreste var også hjemme og et styks Støt Brysterne-dessert fik han også, for han vil ikke være mig foruden. I dag er det Lyserød Lørdag som er en dag fyldt med arrangementer rundt om i landet til ære og støtte for brystkræften, så tag en kvinde du holder af i hånden og hop ud i det ganske danske land og hjælp med at støtte - om ikke andet så hop i køkkenet og lav noget lyserødt og støt med en sms - så er vi et skridt tættere på at passe godt på en vi holder af. Rigtig god lyserød lørdag derude - Lad os kæmpe sammen <3 <3 <3

Hvid chokoladeskal med chokolademousse og midte af friske hindbær

(6 portioner/halvkugler)

Chokoladeskal og pynt:

200g hvid chokolade

Lyserød farvepasta

Chokolademousse

3 stk/90g æggehvider

4 æggeblommer

4 spsk sukker med top

100g mørk chokolade

100g lys chokolade

50g hindbær


- Chokoladeskal: Smelt den hvide chokolade og bland det lyserøde farve i så den hvide chokolade bliver lyserød

- Kom 2 tsk smeltet chokolade i hver halvkugle i silikoneformen og smør forsigtigt chokoladen op ad kanten forsigtigt med en pensel eller ske så hele halvkuglen er dækket af chokolade, og sæt i fryseren. Dette gøres igen efter ca 10 minutter, så skallen bliver lidt tyk.

- Brug den resterende smeltet chokolade til pynt (i forbindelse med lyserød lørdag/støt brysterne lavede jeg hjerter og en lyserød sløjfe for at symbolisere sagen)

- Imens laves chokolademousse:

- Pisk æggehvider og 2 spsk sukker luftigt og stil til side

- Pisk æggeblommer og de sidste 2 spsk sukker til en lidt luftig masse

- Smelt al chokoladen og hæld det ved æggeblommeblandingen og rør det godt rundt

- Vend æggehviderne forsigtigt deri

- Kom ca tre tsk chokolademousse i hver skal og kom ca 3-4 hele hindbær i midten og fyld nu resten af skallen op med mousse så den lige præcis når til kanten

- Sæt silikoneformen forsigtigt på frys i 3-4 timer (tag formen fra frys til køl ca 1-1 1/2 time før servering)

- Vend forsigtigt halvkuglerne ud af formen og placér på en tallerken (fx med drys af frysetørret hindbærpulver og små chokoladedutter) og servér straks.





  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post179

Rabarber/hindbær mess

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Fri, June 21, 2013 10:04:18

Igår serverede jeg denne dessert for det første hold fødselsdagsgæster - og det var en ren succes. Så jeg kan varmt anbefale at I prøver at servere denne til den næste sommermiddag i derude skal afholde. Den er nem, frisk og har et fantastisk look i høje glas - og så kan den sagtens laves flere timer før gæsterne kommer, så længe den bliver opbevaret på køl. Vejret var jo fantastisk igår, så jeg serverede desserten udenfor i haven suppleret med en brownie jeg før har lavet, og som kan findes på bloggen her - og det var bestemt et perfect match! ;-)

Rabarber/hindbær mess

(8 personer)

170g rabarber

100g hindbær

8 spsk vand

4 tsk sukker

1 tsk vaniliesukker

200g skyr

50g flormelis

1/2 l fløde

170g bastogne kiks

- Skær rabarber i små stykker og kom disse og hindbær i en gryde og tilsæt vand pg sukker

- Læg låg på og lad rabarber og hindbær simre møre i ca 5 minutter.

- Afkøl helt og pisk fløden til skum imens

- Når rabarber og hindbær er afkølet røres det sammen med skyr, vaniliepulver og flormelis

- Når det er rørt got sammen vendes det i flødeskummet til en jævn masse

- Hak bastogne kiks med kniv så det både er finthakket og der er grove stykker

- Serveringsforslag: i champagneglas: 1 lag bastogne, 1 lag rabarber/hindbær skum og så gentages dette to gange mere således, at der er tre lag af hvert fyld i glasset

- Opbevar på køl indtil servering. Enjoy ;-)

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post159

Rocky Road

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Wed, May 29, 2013 08:53:52

Igår fik jeg (endelig) afleveret min eksamen, og endda en dag før tid, så det var bare skønt! Selvom den skal op og forsvares om tre ugers tid, er det intet mindre end fantatsisk at få sit liv tilbage indtil videre... og hvor har jeg da bare savnet mit køkken! Så efter eksamen var afleveret tog jeg direkte hjem og lavede lækekrier til mine søde kollegaer. Jeg har længe villet lave Rocky Road og havde for længe siden købt sådanne mini skumfiduser, så derfor blev det dagens lækkerier. Rocky Road laves med utrolig mange forskellige smags-kombinationer, så det er faktisk kun fantasien der sætter grænser... men fællesnævneren for at det hedder Rocky Road er, at der i hvert fald er både skumfiduser og noget crunchy (fx nødder) vendt i chokoladen :-)

Rocky Road

(ca 30 brudte stykker)

350g mørk chokolade

60g hvid chokolade

30g hasselnødder, halveret

30g skumfiduser, mini

30g cornflakes

Evt Pynt (jeg havde guldfarvet sukker)

- Smelt den mærke chokolade

- Imens halves hasselnødderne og den hvide chokolade hakkes groft og hvis ikke du kan finde mini skumfiduser, så skær de store i mini stykker

- Når chokoladen er smeltet kommes alle ingredienser i pånær den hvide chokolade (da den vil smelte fordi det stadig er varmt)

- Når massen er kølet lidt af vendes den hvide chokolade også i

- Beklæd en firkantet form med bagepapir og kom massen i

- Tryk den flad med en ske så højden er ca 1-1 1/2 cm og kom pynt på. Jeg dryssede med guldfarvet sukker.

- Læg låg på og stil på køl i ca en time

- Når chokoladen er størknet, så læg pladen på et skærebræt og skær i massen med en kniv i ca 1 cm bredde, så det bliver nogle brudte stykker (charmen er, at alle stykkerne er ujævne)

- Læg på køl i evt en plastikbøtte indtil servering

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post151
Next »