Modern Housewife

Modern Housewife

Chokolade pavlova med creme og bær

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Tue, July 18, 2017 13:32:27

Den danske sommer er jo lidt en joker når det kommer til sommervejret og jeg vil sige, at jeg på nuværende tidspunkt ikke er synderligt begejstret... Well, lige nu gør det såmænd heller ikke noget eftersom at jeg sidder lænket fast til mit specialekontor og et speciale som skal afleveres om blot to uger, så for min skyld må det lækre sommervejr gerne vente lidt endnu og begynde i august, hvor jeg vinker farvel til computerskærmen og hej til en ægte barsel - behøver at jeg nævne hvor meget jeg glæder mig?!?! ;-) Om ikke andet, så skal det knap så solrige sommervejr da ikke være en hemsko for lækre sommeropskrifter, så derfor får I hermed en ægte sommerdessert som kan laves både til hverdag og til fest, i portionsanretninger (som billederne her) eller som én stor kage - its all about your choice! Pavlova er mega nemt at lave og pyntningen handler bare om din fantasi - alt er muligt - så go ahead og servér denne til næste sommerfest i solen eller til eftermiddagskaffen i ly for regnen ;-)

CHOKOLADE PAVLOVA MED CREME OG BÆR
(4 mindre kager eller en stor til ca 6 personer)

Pavlova
100g æggehvider
200g sukker
1 tsk majsstivelse
100g mørk chokolade

Creme
3 dl fløde
1 tsk sukker
1 vaniljestang

Pynt
Hindbær, friske
Jordbær, friske
Revet hvid chokolade

- Pavlova: Pisk sukker og æggehvider i 15 minutter, så guffen bliver fluffy og shiny
- Smelt chokoladen og vend forsigtigt i guffen (i roligt tempo, så dens fluffy-hed ikke falder)
- Doser chokolade-guffen på en bageplade efter ønsket størrelse og gør dem ca 2-3 cm høje (husk, merengs vokser ikke/flyder ikke ud, så den størrelse du i diameteren laver, er som udgangspunkt også slutresultatet/størrelsen ved servering)
- Bag i forvarmet ovn på 120 grader i ca en times tid (husk at holde øje så den ikke brænder på)
- Køl af på rist med det samme
- Inden servering laves cremen: pisk fløden til flødeskum sammen med sukker og kornene fra vaniljen
- Pynt kagerne med flødeskum og de friske bær
- Servér gerne med det samme og ellers kan kagen godt holde sig på køl




  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post275

Sommerdrøm • Hasselnødder, chokolade og bær

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Thu, June 22, 2017 08:16:26

I mandags havde jeg fødselsdag, yay! 28 år og det var slet ikke så slemt som jeg havde troet ;-) Især fordi at dagen startede med morgenforkælelse med yndlingslækkerier fra Lagkagehuset og fine gaver fra min søde mand, så kom min veninde forbi ved frokosttid med de lækreste chokolader (godt for både mor go baby :-P) og om aftenen kom familien + svigerne til middag - og kage naturligvis! Og så var vejret jo helt tip-top med det varmeste vejr i 2017 endnu, så jeg kunne ikk bede om en bedre dag!
Som sagt blev der naturlgivis serveret kage i mandags og udover en af favoritterne som jeg vidste at gæsterne forventede, nemlig min Oreo Cheesecake (som kan findes under 'andre kager der smager'), lavede jeg også denne nye ven. Et bekendskab som I den grad blev velmødt og velspist - og den er jeg ret overbevist om bliver en af favoritterne fremover, da den simpelthen var et hit! Det er bare en vaske ægte sommerkage, som selvfølgelig kan spises året rundt - enjoy ;-)


HASSELNØDDEBUND TOPPET MED CHOKO-MOUSSE, BÆR OG CHOKOLADE OVERLOAD
(ca 10 personer)

Hasselnøddebund:
7,5 past. æggehvider
300g sukker
300g hasselnøddekerner/hasselnøddemel

Chokolademousse:
1/2 l fløde
200g mørk chokolade

Pynt:
Bær
Chokolader


- Start dagen i forvejen med at lave chokolademoussen:
- Kom fløde og chokolade i en gryde og varm det op, så chokolade smeltes deri (husk at røre godt rundt undervejs)
- Køl lidt af og dæk til med husholdningsfilm således, at det dækker overfladen og op ad siderne på skålen
- Stil på køl natten over
- Bunden kan bages både dagen før eller på dagen og gøres således:
- Kom æggehvider og sukker i en gryde og pisk med køkkenmaskine eller håndmixer i 15 minutter til de bliver stive og skinnende (og har samme konsitens som guffet i en flødebolle)
- Imens hakkes hasselnødderne i en minihakker så der både er finere hasselnøddemel samt lidt grovere stykker (færdigkøbt hasselnøddemel kan også bruges)
- Kom det i guffen og vend det forsigtigt sammen til en jævn "creme"/dej
- Kom bagepapir i bunden af en springform og smør den op ad siderne med fedtstof
- Hæld guf/nødde massen i og bag kagen i forvarmet ovn på 200 grader i ca 25 minutter (det er vigtigt at den bages helt igennem)
- Køl af i ca 10 minutter i sprinformen før bunden vendes ud på en bagerist og køles helt færdigt af der
- Pynt kagen:
- Sæt bunden på et fad og tag chokolademoussen ud af køleskabet
- Tag husholdningsfilmen af og pisk moussen med en håndmixer så den bliver stiv - som en rigtig mousse (lige nu er den lettere flydende som en creme)
- Dosér chokolademoussen på bunden så den er lettere tilfældig (ingen lige linjer her ;-))
- Pynt nu som ønsket med en masse forskellige bær og chokolader, jo mere jo bedre og jo mere wow-effekt får man - enjoy ;-)

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post274

Slangt kransekagetårn

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Fri, December 30, 2016 10:04:43

Så nærmer årets sidste aften sig med hastige skridt og dermed festlighederne som skal gøre end ende på året 2016. Jeg synes at nytårsaften er en super hyggelig aften hvor man har en god undskyldning for lige at give den lidt ekstra gas over det hele, fordi, det gør man bare ;-) I år skal den holdes med to vennepar og det bliver uden tvivl en djelig aften. Blinis og bobler til dronningens nytårstale, tre-retters menu i løbet af aftenen og snacks samt drinks ad libitum hele natten - det kan kun blive godt. Og så ej at forglemme, kransekagen! Igen i år får jeg lov til at stå for -og medbringe denne, og sidste år kreerede jeg dette yderst fine og meget lækre tårn, som i den grad var et hit! I år er vi ikke nær så mange, så det bliver selvsamme opskrift som her, men bare i mindre stykker (for ellers ved jeg godt hvem der ville ende med at fortære det hele - mig...) ;-)
Et sådan tårn lyder måske lidt vildt, men det er det altså ikke og slet ikke hvis I følger opskriften nøje, så gør det! Hop ud i det og imponer dine gæster! ;-)
HAPPY NEW YEAR ALLE SAMMEN <3

KRANSEKAGE
(1 højt, slankt tårn med 14 ringe/inkl top)

Kransekage:
850g marcipan
300g sukker
80g past. Æggehvider
Evt. nougat

Glasur:
1 bæger past. Æggehvider
250g flormelis

Andet:
Mørk chokolade
1 tylpose (til pyntning med glasur)

- Del marcipanen i mindre stykker og kom i en skål.
- Rør sukker og æggehvider sammen i en skål. Sæt den i vandbad og rør rundt, indtil sukkeret er opløst helt. Sørg for, at vandet ikke er mere en 55 grader.
- Når al sukkeret er opløst, hældes sukkermassen langsomt i skålen med marcipan under piskning med håndmixer.
- Mix indtil kransekagemassen er homogen.
- Lad kransekagen stå på kål i skålen, tildækket, i nogle timer eller natten over (jeg lavede min masse aftenen inden nytårsdag, så den var klar til jeg kunne gå i gang med at lave ringe mm. næste morgen).
- Tag massen ud fra køl og tril nu nogle lange stænger (som ca. er 2,5 cm i diameter).
- Afmål dem og skær dem ud i stænger på 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32 samt en kugle til toppen.
- Saml stængerne til ringe og udjævn samlingerne, så ringene ikke går op under bagningen.
- Placér alle ringe på bagepapirsbeklædte bageplader – spred dem gerne lidt (selvom de ikke vokser under bagningen)
- Forvarm ovnen på 190 grader og bag dem i ovnen i ca. 8 minutter. Husk dog at holde øje under afbagningen da de endelig ikke må blive for brændte – heller ikke i bunden! Derfor får I lige dette tip: sæt en ekstra bageplade under den plade du har inde i ovnen, på den måde sikre du dig, at kransekagen ikke bliver alt for brændt i bunden, hvilket ellers oftest sker.
- Køl alle ringene helt af på en bagerist. Det er vigtigt at de er helt afkølet, da de skal kunne holde formen og højden, når tårnet samles samt glasuren kan smelte/løbe hvis ringene er lune når det påføres.
- Imens laves glasuren:
- Kom æggehvide og flormelis i en skål og pisk sammen med en gaffel til en homogen glasur
- Kom i en tyllepose og klip et lille hul til dosering
- Dosér nu glassuren på ringene efter ønske. Jeg lavede små, fine guirlander på min kransekage, men det er jo kun fantasien er sætter grænsen!
- Lad glassuren størkne helt, og imens smeltes chokoladen
- Når chokoladen er smeltet og glassuren er størknet, skal tårnet samles
- Start med at placere den nederste ring på det fad du ønsker at servere kransekagen på
- Hav nu de resterende ringe klar, så de ligger i den korrekte rækkefølge, så man ikke kommer til at tage den forkerte undervejs
- Nu skal den næst-nederst ring pensles med chokolade i bunden og placeres derefter, med det samme, ovenpå ringen på fadet
- Således gøres det med hver eneste ring.
- Et tip vil være: GIV DIG GOD TID! Så bliver resultatet meget flottere! Ellers kan man hurtigt ende med at have trykket den fine glasur flad/udtværet og have chokolade over det hele, hvilket hverken er kønt eller praktisk smart ;-)
- Slut kransekagetårnet af med, at placere kuglen på toppen og evt. drys med glitter og flag når klokken nærmer sig 00!
- Opbevar ellers tårnet et sted hvor der er tørt men ikke for varmt, indtil det skal serveres til boblerne.





  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post270

Ultimative blåbær lagkage

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Mon, February 22, 2016 13:48:19

Igår fødte min veninde en dejlig, velskabt dreng, som jeg er så beæret over at skulle være gudmor til! Hvis I også følger med på facebooksiden (/modernhousewifedk) og instagram (@modernhousewifedk) har I kunne se, at jeg tilbage i december afholdte et babyshower med en masse lækkerier. Grundet flytning, renovering af lejlighed, eksamen og juletid, fik jeg simpelthen aldrig lagt den kage op, som jeg kreerede til lejligheden... men den skal I bestemt ikke snydes for! Jeg havde dog planlagt at jeg ville lægge den op på terminsdagen for min kommende gudsøn, men eftersom at hun fødte igår, fire dage før termin, får I den derfor i dag i stedet ;-) Kagen afspejler at babyshoweret var til en dreng og så valgte jeg udelukkende elementer som min veninde elsker, og sådan blev denne kage skabt! Og jeg kan kun sige, at den blev taget rigtig godt imod og var bestemt et hit! Håber alle har haft en dejlig weekend, selvom jeg tvivler på at den topper min, som gav mig en ny titel: Gudmor <3

BLÅBÆR LAGKAGE

Alle elementer, pånær den hvide chokolade opsmøring, laves dagen i forvejen (hvor kagen samles og skal sætte sig natten over). Elementerne laves i denne rækkefælge:


Nøddebunde
(Denne giver 1 bund i en springform, denne skal derfor laves af to omgange. Det er IKKE muligt at lave en dobbelt bund i én springform, det er vigtigt at bundene laves en ad gangen)

200g Mandler


5 æggehvider


200g sukker

- Tænd ovn på 200 grader


- Pisk æggehvider og sukker stift


- Blend mandlerne til mandelmel og vend det forsigtigt i guffen


- Beklæd en springform med bagepapir, så bagepapiret kun dækker bunden. Smør/spray resten af siden på springformen med smør/fedtstof og kom nøddedejen deri


- Bag i 15-20 minutter, imens der bages, laves den midterste oreo-kiksebund





Oreo bund
(Denne giver 1 bund)



260 g Oreo kiks


110g smør



- Kom Oreo kiksene i en blender/minihakker og blend til en fin masse


- Smelt smør og rør det i de fint pulveriserede Oreo kiks


- Kom bagepapir i bunden af en springform og kom Oreo-massen i bunden og tryk den helt fast og jævn, og sæt derefter på køl i min. 30 minutter


- Imens nøddebundene køler og oreo bunden stivner, laves blåbærmoussen:





Blåbær mousse
(Denne portion giver to lag mousse)



350g blåbær (må gerne være fra frost)


0,75 L fløde

1 spsk vaniljesukker


1 spsk sukker


8 blade husblas


2 dl yoghurt neutral



- Udblød husblas i koldt vand i ca 10 minutter.


- Kom de frosne blåbær, vaniljesukker og sukker i en gryde og kog op så blåbærene ikke længere er frosne


- Vrid husblas fri fra vand og smelt det i blåbærene


- Stavblend massen, så blåbærene bliver blendet og afgiver både smag og farve
- Kom yoghurt ved og rør det godt rundt


- Nu skal kagen samles inden den kommer på køl natten over:





Saml kagen

- Læg en nøddebund på det fad du ønsker at servere kage på og kom en høj bagering rund om den


- Kom halvdelen af den flydende mousse ovenpå bunden


- Kom oreo kiksebunden ovenpå moussen og doser resten af moussen ovenpå oreo bunden


- Slut af med at komme den sidste nøddebund øverst på kagen


- Stil på køl natten over


- Dagen efter, skal kagen opsmøres, som jeg gjorde med indfarvet hvid chokolade creme





Hvid chokolade creme(Til to lag creme til opsøring)



450g smør, forholdsvis blødt

200g hvid choko


675g flormelis


1,5 spsk vand


Evt. pastafarver til indfarvning

- Kom smør, flormelis og vand i en skål og pisk med en elpisker eller sæt det i køkkenmaskinen

- Smelt den hvide chokolade og kom den i smørcremen, pisk videre, så cremen bliver homogen og smager lækkert af hvid chokolade

- Nu er cremen klar til opsmøring, vil du dog have farver i ligesom jeg har, så indfarv cremen i farve/er efter ønske (og pisk yderligere når farven er kommet i)

- Opsmør nu kagen ved først at lægge et tyndt lag cremen over hele kagen og kom på køl en halv time, så smørcremen stivner. Så sikre du dig, at der ikke kommer kagekrummer eller mousse i cremen, når du skal opsmøre rigtigt og sætte den sidste finish

- Ved at få den flotteste og mest skarpe kant, så er det vigtigt at bruge en palet eller andet lignende værktøj, når smørcremen påføres - og så er det en god idé at have en god portion tid. Resultatet bliver derefter, hvis man stresser med det :-)

- Pynt efter ønske. Jeg lavede nogle chokoladeskaller med indfarvet hvid chokolade og pyntede kagen med - her er det kun fantasien der sætter grænsen ;-)

- Lad stå på køl indtil servering





  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post263

Banana Toffee Pie

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Sun, February 07, 2016 20:59:49

Nu er jeg ikke selv den store NFL-fan, men når man har en sportstosse som kæreste, så kan man ikke undgå at vide at denne dag findes. At det er nærmest årets kamp over alt og alle. Og at den starter sådan ca. midnat dansk tid og at man naturligvis skal se HELE kampen med drengene.... Ja, Super Bowl er uden tvivl et show i verdensklasse, som vist er meget mere end bare en kamp. Jeg siger bare, godt det ikke er mig der skal holde mig vågen til kl.5 i morgen tidlig, jeg nøjes med at se 'pause nummeret' i morgen tidlig på youtube i stedet ;-) Nå, men i forbindelse med denne årlige afslutning på NFL, spurgte min søde mand om jeg ikke kunne kreere noget han kunne tage med til drengene. Og jeg var slet ikke i tvivl om hvilken jeg skulle kreere... Super Bowl har nemlig en traditionsbunden dessert, nemlig en Banana Toffee Pie! Hurtigt fik vi købt ind og jeg nåede lige netop at færdiggøre den inden manden skulle afsted, man skal naturligvis ikke gå glip af opvarmningen! I øvrigt er den utrolig nem at lave, så enhver kan følge med, om ikke andet, så har I derude et helt år til at øve jer - Super Bowl afholdes nemlig altid den første søndag i februar. Enjoy og god kamp ;-)

BANANA TOFFEE PIE - Den ultimative Super Bowl/NFL dessert

110g smør
300g digestive kiks
2 dåser kondenseret mælk (bliver til dulce de leche karamel)
2 bananer
1/2 l fløde
150g chokolade


- Først laves den kondenserede mælk til cremet toffee/dulce de leche karamel, hvilket gøres ved at koge de to dåser (husk at fjerne etiketten inden) i 3 timer. Husk at hælde mere vand ved efterhånden som det fordamper, da dåserne hele tiden skal være dækket af vand
- Imens blendens digestive kiksene fint og vendes med den smeltet smør
- Pres nu kiksemassen ned i enten en tærteform eller springform og stil på køl minimum en halv time
- Når den kondenseret mælk er færdig med at koge efter 3 timer, puttes de i et ildfast fad og kommes i fryseren i ca 30 minutter
- Tag dåserne op, åben dem og smør den cremet toffee/karamel på kiksebunden. Lad sæt på køl ca 1 time, så karamellen køles helt og sætter sig lidt fast
- Skær bananerne i skiver og fordel over laget af toffee/karamel
- Pisk fløden til skum og fordel den udover hele tærten (lad gerne lidt flødeskum være til overs til pyntning)
- Hak chokoladen godt og drys det udover hele den flødsekumsfyldte tærte
- Slut evt. af med at pynte med det resterende flødeskum. Jeg kom det i en tyllepose med en tyller ( Wilton M1 stjernetyl) og pyntede langs kanten, for at få et fint finish
- Opbevar på køl indtil servering




  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post262

Rich chokolade brownie lige fra hjertet!

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Thu, October 01, 2015 13:35:49

Jeg er normalt ikke til alt for meget chokolade på én gang i kager, men når det gælder brownie, så synes jeg at der skal max smæk på chokoladen! Det er browniens 'smushig' konsistens blandet med store chokoladestykker som gør den store forskel - en brownie er bare altid en vinder ;-) Og her får I derfor en skøn, skøn opskrift som er super nem, lækker og prop fyldt med chokolade! Enjoy :-)

RICH CHOKOLADE BROWNIE

(20-22 hjerter/ca 16 kvadratiske stykker)

250g mørk chokolade (til selve dejen)
200g smør
420g sukker
3 æg
140g mel
100g mørk chokolade
100g lys chokolade
100g valnødder

- Forvarm ovn på 180 grader varmluft
- Imens smeltes de 250g mørke chokolade
- Imens kommes smør og sukker i en skål og piskes sammen ved hjælp af en håndmixer
- Tilsæt æg samt smeltet chokolade og pisk videre
- Tilsæt mel og pisk igen
- Hak nu både den lyse og mørke chokolade og valnødderne halv-groft og vend i dejen
- Kom dejen i en 20x25 bradepande og bag i 25-28 minutter


  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post257

Smuk bærsymfoni

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Wed, August 26, 2015 08:59:02

Der er intet som bær, som får en måske almindelig kage til at stråle om kap med solen, og disse fine minikager toppet med blandet friske bær er ingen undtagelse! Jeg havde en del friske bær tilovers fra da jeg lavede en yderst smuk bryllupskage til min venindes bryllup forrige weekend (billeder coming up) og de skulle selvfølgelig ikke gå til spilde - og vupti, disse fine små kager tog lynhurtigt form. De er endnu mere fine i virkeligheden og vil kunne passe til enhver festlighed som ekstra wow-effekt. Og ja, som alternativ bryllupskage, ville de helt sikkert også gå an. Elegancen er i hvert fald ikke til at tage fejl af - og så smager de tilmed himmelsk :-)

SMUKKE MINIKAGER TOPPET MED FRISKE SOMMERBÆR
(15 små kager)

Chokoladebund
(I en 20x25 springform bradepande)
375 g hvedemel
300 g sukker
1½ tsk natron
1½ tsk bagepulver
1½ tsk vaniliepulver
5 æg
260 g smeltet smør
3 dl yoghurt
300g mørk chokolade
40g ren kakao

- Alle ingredienser kommes i en skål/røremaskine og piskes sammen til en jævn dej. Kom fedtstof på springforms bradepanden indvendigt og hæld dejen i.
- Bradepanden sættes i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 25-30 minutter.
- Lad stå i springform i ca. 10 min og derefter afkøl på bagerist.
- Når bunden er helt afkølet skæres den til, så bunden måler ca 1½ cm i højden.
- Herefter udstikkes 15 runde bunde med en småkage udstikker.



Bastogne bund
(I en 20x25 springform bradepande)
500g bastogne kiks
250g smør

- Kom Bastogne kiksene i en minihakker og blend dem helt fint.
- Smelt smørret og bland det godt med de blendet Bastogne kiks.
- Kom bagepapir i bunden af bradepanden (ikke op af siderne) og tryk massen til en fast og jævn bund.
- Stil på køl et par timer, til bunden er fast.
- Når bunden er helt afkølet og fast, udstikkes 15 runde bunde med en småkage udstikker (samme størrelse som chokoladebunden).



Hvid chokoladecreme
(Til 2 tynde lag på 15 kager)
450g smør, stuetemperatur
675g flormelis
1½ spsk vand
1½ spsk vaniliesukker
300g hvid chokolade

- Imens smeltes den hvide chokolade og lad den afkøle.
- Pisk alle ingredienser, pånær hvidchokolade, til en jævn masse.
- Når den smeltet chokolade er nogenlunde helt afkølet men stadig godt lfydende, kommes den i smør/flormelis massen og piskes sammen med det, til cremen bliver luftig og lækker
.
- Sæt til side indtil kagerne skal samles.


Pynt / Sådan samles kagerne
15 runde chokoladebunde
15 runde bastogne bunde
Hvid chokolade creme
Friske bær efter ønske

- Find et serveringsfad og sæt de 15 chokoladebunde derpå.
- Lav en tyl-pose med en tyller i (jeg brugte Wilton M1 til at lave en fin swirl) og kom den hvide chokolade creme i.
- Dosér cremen, så den flugter langs kanten rundt og 'fyld op' i midten, så cremen fylder hele bunden i et enkelt lag.
- Kom nu Bastogne bunden ovenpå cremen så den ligeså flugter med cremen og chokoladebunden.
- Dosér nu endnu engang cremen, så den flugter langs kanten rundt på Bastogne bunden og bevæg dig lidt op, når du fylder midten op, så cremen får en lille spids (og så der er plads til at lægge de friske bær i flere niveauer).
- Placér nu forskellige friske bær på toppen, sådan lidt tilfældigt, men stadig kontrolleret og fint. Tip! Start med at placere de store bær (i mit tilfælge hindbær og brombær) og fyld derefter op med de mindre bær (her, blåbær), således fordeles de friske bær på en elegant og stabil måde.
- Opbevar på køl og tages ud ca. 15 minutter før servering, så cremen kan blive fløjlsblød igen.




  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post255

Oreo Cheesecake

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Fri, June 26, 2015 12:38:03

Yes, den er god nok, i dag går jeg på sommerferie! Eller skulle man kalde det efterårsferie, taget det yderst trælse såkaldte 'sommervejr' de sidste par uger i betragtning... Nå, anyway, ferie er ferie og jeg er så klar til dette års sommerferie, yay. For første gang, har vi faktisk ikke de vilde planer, men det skyldes også at vi står midt i et lejlighedskøb (jubii), så sommeren i år står dermed på sommerhushygge i dejlige Karrebæksminde og ellers så tager min bedre halvdel og jeg bare de her to ugers ferie på gefülen. Alt er åbent, så det bliver spændende at se hvad vi ender med at foretage os. Men når man har en bil, så kan man altid bare køre derudad og se hvad dagene bringer ;-) Vi glæder os i hvert fald bare til at kunne tilbringe to uger sammen - der skal i den grad soves længe, nydes rosé og laves god mad - og måske en lille kage eller to! Håber at I alle får en dejlig, dejlig sommer og så får I her et styks lækker opskrift på en cheesecake, der er gået hen og blevet en favorit! Enjoy <3

OREO CHEESECAKE
(12-15 personer)

Bund:
260g oreo kiks
110g smør



Creme:
160g oreo kiks
5 blade husblas
400g creme cheese
75g flormelis
1/2 tsk citronsaft
1/2 l fløde
150g hvid chokolade


- Bund: Kom Oreo kiksene i en minihakker og blend dem helt fint.
- smelt smørret og bland det med de smuldret Oreo kiks.
- Kom bagepapir i bunden af en springform (ikke op af siderne) og tryk massen til en fast og jævn bund.
- Stil på køl, og imens laves cremerne:
- Udblød husblas i koldt vand i ca 10 minutter.
- Rør creme cheese og flormelis godt sammen (rør indtil der ikke er flere klumper af flormelis).
- Kram husblas fri fra vand og smelt det i en lille gryde sammen med en spsk creme cheese-creme.
- Når det er smeltet hældes det tilbage i creme cheese-cremen og det hele røres sammen.
- Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt i creme cheese-cremen.
- Del massen I to lige store dele i to skåle.
- I den ene skål laves Oreo-cremen: Blend Oreo kiks i en minihakker og vend 140g (de sidste 20g skal bruges til pynt) forsigtigt i creme cheese-cremen og smag til med citronsaft.
- Tag bunden ud fra køl og kom Oreo-cremen på bunden og stil på køl så den kan sætte sig.
- Imens: Smelt den hvide chokolade, køl den lidt af og vend det smeltet chokolade forsigtigt i den anden skål.
- Del den hvide chokolade-creme i yderligere to dele og kom den ene del oven på Oreo-cremen.
- Den sidste del kommes i en tyl-pose, hvor spidsen klippes af i ønsket størrelse og der laves små 'dutter' på toppen af hele cheesecaken (start med at lave den yderste kant og arbejd dig indad, så bliver mønstret finest og mest lige).
- Drys til sidst hele kagen med de sidste 20g blendet Oreo kiks, med let hånd.
- Sæt på køl indtil servering.


  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post252

Hindbær cheesecake med Oreo bund

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Mon, March 16, 2015 15:48:42

Det er mandag og solen skinner, og derfor skal I forkæles med et styks skøn forårskage! Denne blev lavet i anledningen af min venindes babyshower da hun venter sig en lille pige (lige om lidt) og derfor skulle kagen selvfølgelig indikere babygirl på højt plan. Derfor faldt mit valg selvfølgelig på hindbær og vupti blev det til en über skøn Hindbær cheesecake med Oreo bund og hakket hvid chokolade <3 Og den blev i den grad taget godt imod - specielt også pynten. Dog kan denne kage laves alle dage og derfor er denne opskrift på baggrund af kagen uden pynt, men et lille billede af kagen med al sin pynt får I også her :-) Og så er kagen i øvrigt nem at lave og smager himmelsk! Enjoy ;-)

HINDBÆR CHEESECAKE
(1 alm. springform)

Bund og creme
260 g Oreo kiks
110g smør
5 plader husblas
400g creme cheese (jeg bruger Philadelphia neutral)
125 g flormelis
1 tsk vaniljepulver
1/2 l fløde
300g optøet hindbær
75g hvid chokolade


- Stil de 5 blade husblas i koldt vand i ca 10 minutter
- Kom Oreo kiksene i en blender/minihakker og blend til en fin masse
- Smelt smør og rør det i de fint pulveriserede Oreo kiks
- Kom bagepapir i bunden af en springform og kom Oreo-massen i bunden og tryk den helt fast og jævn, og sæt derefter på køl i 15-30 minutter
- Imens laves cremen:
- Rør creme cheese, flormelis og vaniljepulver sammen
- Kram husblas fri fra vand og smelt det i en lille gryde sammen med en spsk af den nyligt rørte creme cheese-creme
- Når det er smeltet hældes det tilbage i creme cheese-cremen
- Pisk fløden til skum og vend det også forsigtigt i creme cheese-cremen
- Kom de optøede hindbær i en blender og blend dem lind (som en puré) og vend forsigtigt i creme cheese-cremen
- Hak den hvide chokolade og vend det ligeledes i cremen
- Kom nu hindbær-cremen oven på bunden (stadig i springform) og kom den på køl så den sætter sig (gerne dagen før servering)
- Når cremen har sat sig laves hindbærgelen:

Hindbærgele
2 blade husblas
125g hindbær (friske eller optøet fra frost)
100g sukker
2 tsk maizena
1/2 dl vand
Evt. pynt efter ønske


- Udblød husblas i koldt vand i ca 10 minutter
- Blend hindbærene i minihakker eller blender til en puré
- Kom maizena, sukker, vand og hindbærpuré i en lille gryde og kog op
- Når al sukkeret er smeltet og den begynder at tykne hældes massen igennem en fintmasket sigte i en ny skål
- Kram husblassen fri fra vand og smelt det sammen med den flydende, varme hindbærgele
- Lad det køle godt af (evt. et par minutter køleskabet - NB! det må ikke blive for tykt!) og hæld det over den stivnede cheesecake
- Hvis ønsket, skal kagen pyntes nu (valgfrit), så pynten stivner fast sammen med geléen
- Stil kagen på køl igen i et par timer eller natten over
- Ved servering/fjernelse af springform: Skær forsigtigt øverst rundt langs kanten hvor geléen hæfter, for at frigøre noget der skulle sidde fast, når springformen skal af og flyt kagen over på ønsket serveringsfad
- Opbevar i køleskab indtil servering




  • Comments(3)//www.modernhousewife.dk/#post247

Othello lagkage

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Mon, February 02, 2015 13:39:24

Igår havde min søde bedre halvdel fødselsdag og man skal vel fejre når man nærmer sig de tredive ;-) I hvert fald, så blev det på stille og rolig vis med familien som kom til brunch/frokost med alt hvad der hører sig til med lækre smoothies og hjemmelavet pandekager, og senere stod den på kaffe og kage. Og som altid, er én ikke nok, så udover min sædvanlige sikre vinder Oreo-chokolate triplecake, stod den per request fra fødselaren, på Othello lagkage. My very first tryout og jeg skal altså hilse og sige, at den smagte himmelsk! Og så tager den faktisk ikke så lang tid at lave! Synes I hvert fald at alle burde smage en hjemmelavet én af slagsen, for jeg hørte lidt igår, at der var en verden til forskel - hvilket jeg tager som et kompliment ;-)

OTHELLO LAGKAGE

Lyse bunde
(kagen deles i tre bunde)
375 g hvedemel
300 g sukker
1½ tsk natron
1½ tsk bagepulver
1½ tsk vaniliepulver
5 æg
260 g smeltet smør
3 dl kernemælk eller yoghurt

- Alt piskes sammen og kommes i en springform og sættes i foropvarmet ovn på 170 grader i ca 50 minutter.
- Lad stå i springform i ca. 10 min og derefter afkøl på bagerist
- Del kagen i tre bunde.


Vaniljecreme
(til 2 lag)
4 dl mælk
2 vaniljestænger
8 æggeblommer
8 spsk sukker
6 spsk maizena
½ l fløde

- Kog mælken op med kornene fra vaniljestængerne og de flækkede stænger
- Imens piskes æggeblommerne hvide med sukker og maizena med en håndmixer.
- Når mæken har kogt lidt, så tag selve vaniljestængerne op af den varme mælk og tilsæt den kogende mælk til æggeblommerne under piskning (med håndmixer), og hæld det hele tilbage i gryden, og lad det koge igennem, mens der piskes yderligere (med håndmixer).
- HUSK: bliv ved med at piske selvom det koger, da cremen skal koges ind så den er nogenlunde fast og køl derefter cremen af
- Pisk fløden til skum og vend det i vaniljecremen.
- Hvis den bliver lidt for flydende, så stil på køl 15-30 minutter


Chokoladeglasur
Vand
Flormelis
Ren kakao

- Kom flormelis og renkakao i en skål (1 del flormelis, 2 dele ren kakao)
- Tilsæt lidt vand ad gangen og pisk godt, indtil glasuren har den rette konsistens, hvor den ikke er for flydende, men heller ikke alt for fast, da den skal kunne hældes og kunne lægge sig med en blank overflade


Andet
250g makroner
300g marcipan
50-70g flormelis
1/4-½ l fløde

- Knus makronerne i to portioner på 125g hver (gerne både lidt groft og fint knust)
- Ælt marcipan og flormelis sammen og derfter rulles marcipanen ud i et stykke på længde og højde med kagen (min kage havde ca en omkreds på 75 cm)
- Pisk fløden stiv

Saml kagen:
- Kom en bund på serveringsfadet og placér derefter en bagerig eller andet stabilt rundt om kagen
- Kom halvdelen af vaniljecremen ovenpå bunden
- Drys den ene portion knuste makroner ovenpå cremen
- Kom en bundne oven på og doser resten af cremen og makronerne således osm den første gang
- Kom den sidste bund på toppen og stil på køl en times tid eller mere, så kagen sætter sig
- Tag kagen ud, fjern bageringen og opsmør kagens sider med noget af flødeksummet
- Sæt nu den fine marcipankant på rundt om kagen og lad enderne hæfte
- Nu doseres chokoladeglasuren på toppen af kagen i et fint, tyndt lag, så det ikke løber udover kagens kant (men skal være ca en ½ cm fra marcipankanten
- Kom det resterende flødeksum i en tylpose med tyller (jeg brugte Wilton M1) og lav fine små swirls rundt i kanten, så man ikke kan se hvor kage, marcipankant og glasur mødes
- Og voila, har du den fineste og indbydende Othello-lagkage!
- Stil på køl indtil servering


  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post244

Jordbær 'summer feeling' cheesecake

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Wed, January 21, 2015 11:00:43

Så er jeg hjemme fra en helt igennem fantastisk ferie til Australiens skønne land! En lille måned med sol og sommer har i den grad været tiltrængt og jeg har stadig ikke helt vænnet mig til kulde herhjemme.... Men trods det, er det nu engang rart at være hjemme i rutinerne blandt familie og venner efter en måned med helt utrolig mange fantastiske oplevelser og nye indtryk. Og min søde mand og jeg har bestemt ikke ligget på den lade sidde, heller ikke hvad angår god mad og vin! Jeg har godt nok mange smagsindtryk og været livsnyder med stort L på denne tur og der er så meget jeg gerne vil vise og derfor har jeg også udvalgt nogle steder fra de forskellige byer vi besøgte, hvor jeg det næste stykke tid vil lægge nogle guides på bloggen på gode spisesteder til hvis en af jer derude en dag skal forbi Australien. Jeg glæder mig til at fortælle og vise jer det hele med lækre billeder. Nå, men nu er jeg tilbage og glæder mig til at bage for jer igen! Dog har disse dage, siden vi kom hjem i fredags, stået på arbejde, træning og familie/venner prioritering og derfor er årets første søde moment en kage jeg kreerede i slutningen af november og har glæde tmig til at dele den med jer. Det er godt nok ikke en kage som passer til årstiden med en rigtig 'summer feeling' kage som forhåbentligt at få jer i godt humør og få smagssanserne tilbage til sol og sommer, som jeg netop har haft i Aussie. Men selvom den ikke passer til januar, så smager den helt fantastisk og er ret nem at lave (win-win), så hop da en tur i køkkenet, du vil ikke fortryde ;-) Enjoy og GODT NYTÅR ALLESAMMEN <3

JORDBÆR CHEESECAKE

150g smør
270g digestive kiks
400g creme cheese
1,5 dl skyr, neutral
130g flormelis
5 blde husblas
1 vaniljestang
1/2 l fløde
2 spsk sukker
1 stor pk friske jordbær
100 gram mørk chokolade
Lyserødt spiseligt glimmer
Frysetørret jordbær


- Blend kiksene i en minihakker og smelt smør
- Rør det sammen og kom det i bunden af en springform, så bunden er ca 1 cm tyk
- Kom bunden på køl og imens laves cremen:
- Udblød husblas i koldt vand i ca 10 minutter
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
- Rør creme cheese, skyr, flormelis og vaniljekorn sammen
- Kram husblas fri fra vand og smelt det i en lille gryde sammen med en spsk af den nyeligt rørte creme cheese-creme
- Når det er smeltet hældes det tilbage i creme cheese-cremen
- Pisk fløden til skum med de 2 spsk sukker og vend det også forsigtigt i creme cheese-cremen
- Fordel nu lidt creme på bunden (ca ½ cm tykkelse) og gem resten
- Gem tre hele jordbær til pynt og skær nu resten af de hele jorbær på tværs så hver skive har en ½ cm i tykkelse - det er vigtigt at alle skiverne er nogenlunde samme størrelse, da de skal burges til 'pynt'/dækkesle af siden på cheesecaken. Efter alle skiverne er skåret, sættes de langt siden af springformen og sættes 'fast' i den creme der allerede er fordelt.
- De resterende friske jordbær inkl. det, som var tilovers fra før, skæres nu til små stykker og vendes i creme cheese-cremen
- Kom creme cheese-cremen oven på bunden (stadig i springform) og kom den på køl så den sætter sig (gerne dagen før servering). NB! Kom cremen i springenformen langs kanten først, hvor jordbærene er fordelt således, at de sætter sig og jordbærene ikke flytter sig når resten af cremen doseres
- Pynt: Hak de 100g mørke chokolade til spåner og lad det dække hele kagen (springformen er stadig på). Derefter stryges frysetørret jordbær og glimmer med let hånd, og kagen pyntes til sidst med friske jordbær på toppen
- Hold på køl indtil servering




  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post243

Hvid chokolade/blåbærmousse på kakao mandelbunde

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Mon, November 17, 2014 10:39:14

I fredags fyldte min søde far år og vi skulle derfor på besøg til en helt uformel familiefødselsdag med mine søskende og påhæng. Den stod på easy dinner, fodbold, slik en masse og min efterspurgte medbragte kage - so simpel, so good. Denne kan man forberede aftenen inden man får gæster og den valgte pyntning, fem minutter inden gæsterne kommer - så det kan ikke være nemmere - enjoy ;-)

Kakao mandelbund

200g Mandler

5 æggehvider

200g sukker

100g ren kakaopulver

- Tænd ovn på 200 grader

- Pisk æggehvider og sukker stift

- Blend mandlerne til mandelmel og vend det forsigtigt i marengsen

- Hæld kakaopulver ved og vend godt i marengsen

- Beklæd en springform med bagepapir, så bagepapiret kun dækker bunden. Smør/spray resten af siden på springformen med smør/fedtstof og kom nøddemarengsen deri

- Bag i 15-20 minutter og køl af på rist (og opbevar i sølvpapir til dagen efter)

- Nu laves moussen, som derefter skal sættes på køl natten over:


Hvid chokolade/blåbær mousse

½ l piskefløde

200g hvid chokolade

4 blade husblas

250g blåbær, fra frost

- Husblas udblødes i vand i ca 10 minutter

- Piskefløden og chokoladen smeltes i en gryde og husblassen krammes fri for vand og smeltes deri.

- Fløde/chokoladeblandingen kommes i en skål og tildækkes med husholdningsfilm, så det dækker overfladen og op ad siderne på skålen

- Lad stå på køl natten over (og tag nu de frosne blåbær ud fra køl, så de er klar til næste morgen, hvor de skal blendes og vendes i den hvide chokolademousse)

- Næste morgen: Fjern husholdningsfilmen og pisk den hvide chokolademousse stiv ved moderat kraft (håndmixer)

- Kom de optøede blåbær i en food processor/minihakker og blend til en lind masse

- Kom de blendede blåbær i den hvide chokolademousse og pisk yderligere således, at moussen får en fin jævn lyselilla farve

- Saml kagen: Sæt mandelbunden på serveringsfadet og kom en bagering omkring - doser moussen på bunden og glat overfladen. Overdæk med staniol og stil på køl indtil servering

- Pynt med ren kakaopulver (siet over kagen i et tyndt lag) og frys med chokoladespåner eller efter ønske



  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post235

Dobbelt chokolade cheesecake med Oreo bund

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Wed, September 24, 2014 13:16:09

I mandags fyldte min lillesøster 16 år og derfor blev vi inviteret til familiefødselsdag i søndags, hvor der i min invitation også var et ønske om medbragt kage - eller måske var det ikke sådan helt det forløb... jeg havde måske helt selv tilbudt at lave kage til kaffen ;-) Jeg allierede mig dog med fødselsdags"barnet" så hun i det mindste var enig med kages smagsvariationer og da hun både er vild med oreo, chokolade og blåbær, blev denne fine udtrykte kage kreeret og medbragt. Og jeg kan love jer for, at den er både utrolig nem at lave og så smager den himmelsk! Må i alle have en dejlig lille, lille fredag ;-)

DOBBELT CHOKOLADE CHEESECAKE M/ OREO BUND

(1 springform/ca. 12 personer)
250g oreo
120g smør
400g creme cheese
100g flormelis
2 spsk sukker
4 æggeblommer
2 dl fløde
5 blade husblas
130g hvid chokolade
130g mørk chokolade
1 bakke friske blåbær (til pynt)

- Stil de 5 blade husblas i koldt vand i ca 10 minutter
- Knus alle oreo (både cookie & cream) fint med evt. en minihakker/food processor
- Smelt smør og vend i de knuste oreos
- Fór bunden af en springform med bagepapir og tryk oreomassen ned i bunden, så det fylder hele bunden og er jævn og glat, og stil den på køl, så den bliver fast og hård
- I tre skåle: 1) vend flormelis i creme cheesen, så der ikke er noge klumper i, 2) Pisk sukker og æggeblommer hvide, luftige og skummende, 3) Pisk fløden stiv.
- Vend nu indholdet i skål 2 og 3 i skål 1, forsigtigt, så luftheden i det piskede og skummende ikke falder sammen
- Kram husblassen fri fra vand og smelt i en lille gryde (de tager 2 sekunder) - vend det nu ligeledes godt i cremen
- Del nu cremen i to skåle, i to lige dele
- Smelt nu hhv den hvide og mørke chokolade og vend i hver deres skåle til to jævne cremer
- Tag bunden ud fra køl og kom nu den mørke chokoladecreme ovenpå bunden og stil tilbage på køl i 20-30 minutter (lad den lyse creme forblive ude)
- Efter 20-30 minutter tages kagen ud og den hvide chokoladecreme kommes ovenpå det mørke lag, og stilles tilbage på køl
- Lige inden servering: Løsn cremen fra springformen med en kniv forsigtigt rundt langs kanten og fjern forsigtigt sprinformen efterfølgende
- FLyt nu evt. kagen over på et serveringsfad (dette kan godt gøres da kagen/bunden er fast)
- Pynt med de friske blåbær med en let hånd - eller etfer ønske og kreativitet. Jeg ville bare opnå et fint og let æstetisk udtryk




  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post228

Oreo Brownie

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Wed, September 10, 2014 10:02:22

Jeg elsker Oreo's - jeg synes smagen (kiksen) er fantastisk som den er eller dyppet i mælk (det hedder vel ikke cookie and cream for ingenting derovre i USA??) - MEN jeg synes også at den er skøn at eksperimentere med i det søde køkken. I kender jo allerede min favoritkage "Oreo-Chocolate Triplecake" som jeg lavede for halvanden år siden og som kan findes under 'andre kager der smager'. Den er lige siden dens debut på bloggen blevet reproduceret en halv snes gange herhjemme og blandt venner, så derfor er det også mærkeligt at jeg faktisk ikke har haft gang i det eksperimenterende køkken med Oreo noget mere, hmm. Nå, det må der jo gøres noget ved så, jeg har i hvert fald nogle flere ideer med Oreos... Nå, men her får I i hvert fald en ualmindelig lækker én af slagsen - hvad er bedre end en kombination med brownie og Oreo?? Dette er en super nem opskrift med helt almindelige ingredienser, så det er en man ofte spontant kan kaste sig ud i derhjemme hvis man pludselig får gæster - 1 time efter og så er der lækker lun brownie! For ikke at gøre den alt for chokolade-tung lavede jeg også en hvid chokoladecreme og lagde i mellem dejen (se fremgangsmåde for flere detaljer - det er utrolig simpelt) - og det blev et hit skal jeg lige hilse og sige fra mine søde kollegaer som har nydt godt af disse i dag! Nå, jeg vil hoppe tilbage til arbejdet - hav end dejlig solrig onsdag derude :-)

OREO BROWNIE

(16 kvadrater/stykker)
320g mørk chokolade
300g smør
600g sukker
5 æg
200g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
20 groft hakket hele Oreo

- Forvarm ovn på 180 grader
- Imens smeltes den mørke chokolade
- Pisk smørret blødt sammen med sukker og vaniljepulver
- Tilsæt æg samt smeltet chokolade og pisk videre
- Tilsæt mel og bagepulver og pisk igen
- Hak Oreo’sne halv-groft og vend i dejen


Hvid chokolade creme
400g creme cheese
70g hvid chokolade
50g flormelis

- Smelt chokoladen og imens piskes creme cheese og flormelis forsigtigt med en gaffel
- Vend den afkølet chokolade forsigtigt i creme cheesen til en jævn creme


Saml brownien inden bagning
- Kom halvdelen af browniedejen i en ca 30x30 bradepande
- Doser ¾ af den hvide chokoladecreme oven på browniedejen (gem den sidste ¼ til pynt)
- Kom resten af browniedejen ovenpå den hvide creme – og bag i ca 30-35 minutter
- Når brownien er afkølet skæres kanten af hele vejen rundt og den skæres yderligere i 16 lige store kvadrater

Pynt
8 Oreo, halveret
¼ af den hvide chokoladecreme

- Kom den resterede hvide chokoladecreme i en tylpose med en rund tyl (eller en frysepose og klip spidsen af på ca 2 cm)
- Pynt hver brownie med en klat hvid chokoladecreme i højre hjørne og en halv oreo placeres i cremen






  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post225

Citron og hvid chokoladelagkage med friske hindbær

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Wed, August 13, 2014 12:45:58

Endelig, endelig, endelig kan jeg løfte sløret for smagskomponenterne til lørdagens bryllup hvor jeg skulle lave bryllupskagen for et vennepar som skulle sige ja til hinanden. Selve bryllupskagen var såmænd i "små" 4 etager og en guide til sådan et kunstværk vil komme på bloggen på et senere tidspunkt. Men selve opskrifterne til hvad selve kagen indeholdte, det skal I bestemt ikke snydes for. Denne kage blev lavet i 4 etager i forskellige størrelse, hvor denne opskrift afspejler den næst øverste kage, som også er dennæst mindste (hvilket siger lidt om hvor stor en kage jeg havde for til i lørdags). Hård, men uden tvivl fantastisk! Og sikke et fantastisk bryllup vi var til, super mad og vi, de smukkeste omgivelser på Hotel Søfryd ned til Roskilde Fjor, fest hele natten og ikke mindst, et smukt brudepar og masser af kærlighed Jeg elsker elsker elsker bryllupper, der er bare noget magisk ved det og det, at fejre kærligheden, er også bare dejligt. Og så blev min kagen taget helt utrolig godt imod og levede bestemt op til mine og brudeparrets forventninger (mine egne var jeg dog mest nervøs for), så jeg er bare ovenud glad for at det hele gik som det skulle og at de alle 4 etager stod snorlige. Selvom det kostede "blod, sved og tårer", har det været super fedt at afprøve mine egne evner og få denne oplevelse med! Selvom det måske ikke lige er en bryllupskage I derude vil kaste jer ud i, så kan kagen også stå alene, og derfor får I her opskriften på bryllupskagens egentlige indhold og udseende i en helt simpelt og almindelig springform så ALLE kan være med da den faktisk slet ikke er så kompliceret endda :-) Enjoy og good luck ;-)

Mazarin bunde
(1 portion - deles i tre bunde)
375 g hvedemel
300 g sukker
1½ tsk natron
1½ tsk bagepulver
1½ tsk vaniljepulver
5 æg
260 g smeltet smør
3 dl yoghurt
300g revet marcipan

- Tænd ovnen på 170 grader
- Rør/pisk alle ingredienserne sammen pånær marcipanen, så dejen bliver lind
- Riv marcipanen groft og vend i dejen
- Kom dejen i en springform og bag i ovnen i ca 1 time og 15 minutter
- Køl af i springformen i ca 10 minutter og køl derefter af på rist


Hvid chokolademousse
(1 lag)
½ l piskefløde
200g hvid chokolade
4 blade husblas

- Husblas udblødes i vand i ca 10 minutter
- Fløden og chokoladen smeltes i en gryde
- Husblassen krammes fri for vand og smeltes deri.
- Fløde/chokoladeblandingen kommes i en skål og tildækkes med husholdningsfilm, så det dækker overfladen og op ad siderne på skålen
- Lad stå På køl i minimum 3 timer og gerne natten over, hvorefter det piskes op til en creme og kommes på bunden


Citronmousse
(1 lag)
½ l piskefløde
1,5 saften fra 1½ citron
2 spsk sukker
5 blade husblas

- Husblas udblødes i vand i ca 10 minutter
- Pres saften fra citronerne ned i en skål
- Hæld den igennem en tætmasket si, direkte ned i en lille gryde (så citronkød og kerner ikke kommer med)
- Tilsæt sukker og smelt det i citronsaften
- Husblassen krammes fri for vand og smeltes deri
- Køl af og imens piskes fløden stiv
- Vend citronsaften forsigtigt i fløden og stil på køl i minimum 3 timer og gerne natten over


Hvid chokoladeganache til at dække kagen
(2 lag til en kage)
300g smør
450g flormelis
1 spsk vand
200g hvid chokolade

- Vent med denne til lige før denskal burges)
- Pisk alle ingredienser, pånær hvid chokolade, til en jævn masse
- Imens smeltes den hvide chokolade og afkøles bagefter
- Når den smeltet chokolade er nogenlunde helt afkølet, kommes den i smør/flormelis massen og piskes sammen med det, til ganachen bliver luftig og lækker



Saml kagen
Et fad hvor kagen skal serveres på
En spartel kniv/paletkniv
Justerbar kageform (uden bund)
Evt. Kagefolie (gennemsigtigt kagepapir så mousse og kagekrymmel ikke sidder fast på den justerbare kageform ved aftagning)
Ca 300g friske hindbær

- Del kagen i tre lige store bunde (ca 1,3 cm)
- Læg den ene bund på serveringsfadet og kom den justerbare kageform rundt om.
- Evt. afklip kagefolie i den korrekte størrelse og læg mellem kagen og den justerbare kageform
- Tag den hvide chokolademousse ud, pisk den stiv, doser den ovenpå kagebunden og kom en kagebund ovenpå moussen
- Tag citronmousse ud og doser ligeledes denne oven på bunden
- Kom den øverste bund på og stil hele kagen på køl til den har sat sig solidt (i ca 2 timer eller natten over)
- Nu laves den hvide chokoladeganache som skal bruges til at pynte/dække kagen
- Tag kagen ud og fjern bageform og kagefolie
- Doser a halvdelen af cremen på alle kagens sider og top med kagespartlen/paletkniven, så den får en fin kant og dækker hele kagen (det gør ikke noget, at der er lidt krummer som kan ses)
- Nu stilles kagen på køl i ca en time, men kagecremen skal ikke på køl!
- Efter en times tid doseres resten af cremen på kagen og den smøres pænt og glat ud, men en jævn og skarp kant (se billeder)
- Hindbær sættes på kagen (start ca 1 m fra kagens kant og arbejd dig udad og så ind mod midten
- Sæt på køl indtil servering










  • Comments(2)//www.modernhousewife.dk/#post221
Next »