Modern Housewife

Modern Housewife

Grønne 25 års Popcakes

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Thu, February 07, 2013 22:56:36

I sommers lavede jeg Popcakes (eller Cakepops) for første gang og eneste faktisk, og disse blev så lavet i fredags også. Min guide fra i sommers kan findes her, men I får den også lige her :-)

Popcakes - How to do-guide

(20 stk)

1. Bag en kage

Her vælger man selv hvilken slags kage det skal være. Jeg valgte at bruge disse lyse bunde fra mit tidligere oplæg her men kun en halv portion og jeg tilsatte yderligere ren kakaopulver til dejen.

2. Lav en frosting

Imens kagen køler laves en frosting efter eget valg. Jeg lavede denne:

Chokoladefrosting

250 g flormelis

1 tsk vaniliesukker

75 g blødt smør

2 spsk mælk

20 g ren kakaopulver

- rør smør og flormelis sammen, og tilsæt resten af ingredienserne og pisk det hele til en ensartet masse (jeg anbefaler at piske med en håndmixer eller køkkenmaskine).

3. Smulder kagen og tilsæt frosting

Når kagen er afkølet, smuldres den i en skål, så der ingen store klumper er tilbage. Derefter tilsættes frosting lidt ad gangen og den arbejdes ind i kagesmuldret med bagsiden af en ske indtil den har den rette konsistens (Den skal være blød men fast, da kuglerne ikke skal flyde ud)

4. Form til kugler

Når frosting/kagesmudlret har den rette konsistens, så skal der formes mundrette kugler (20 stk), som sættes på en fast flade beklædt med bagepapir som kan komme på køl. Kuglerne skal være på køl i min. fire timer, eller hvis man har travlt kan man sætte dem i fryseren i max 15 minutter (de skal være kolde men ikke frosne). Jeg valgte at lave mine kugler kagen før, så de stod på køl natten over, hvilket jeg godt kan anbefale.

5. Gør dekorerings pynt klar

Find det pynt frem du gerne vil bruge til at dekorere popcakesene med - her er alt tilladt! Eftersom det var en 25 års herre/drenge/mande fødselsdag, valgte jeg pynt i grønne nuancer. Men som sagt, alt er tilladt, det er kun fantasien der sætter grænser.

6. Overtræk kuglerne og pynt!

Når kuglerne skal overtrækkes skal man vælge en smeltevenlig chokolade. Jeg brugte candy mells fra Specialkøbmanden som er hvid chokolade i fine farver som er lavet netop til sådan et formål, men smeltechokolade fra supermarkedet kan også bruges. Candy mells smeltes i microbølgeovnen eller i en chokoladesmelter og man dypper derefter det øverste af kagepinden i chokoladen. Derefter sæt en kugle på pinden og dyp hele kagekuglen i chokoladen, så hele kuglen dækkes af chokolade. Dekorér med det samme og sæt i et glas med sukker, så de tører uden at ødelægge pynt og form. Sæt derefter popcakes'ene i køleskabet indtil de skal serveres.

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post132