Modern Housewife

Modern Housewife

Bounty - the healthy way

Søde Sundere alternativerPosted by Julie / modernhousewife Wed, February 13, 2013 08:57:30

Jeg er tosset med bounty og har længe villet lave dem selv... Men da jeg jo, som i ved, også er ret tosset med sunde alternativer uden at gå for meget på kompromis med smag og konsistens, så tænkte jeg, at det måtte være muligt at lave en sundere udgave af bounty - og ja, det ER muligt! Jeg har således erstattet den (meget sukker indholdte) kondiseret mælk med blendet hvide bønner og sødemiddel, selvfølgelig tilsat kokosmel og overtrukket disse barer med mørk chokolade og drysset med kokos. Chokoladen indeholder selvfølgelig sukker, men hvis man ser bort fra dét, så er disse lækkerier faktisk sukkerfrie og med mindre unødig fedt, så disse kan spises med god samvittighed - selvfølgelig stadig med måde som alt andet... Om ikke andet så smager de helt fantastisk, hvilket jeg også skal hilse og sige fra min kæreste som normalt er imod alle disse sunde alternativer, men han var HELT vild med disse - så det må betyde at det virkelig er lykkedes at lave noget sundt og godt, som lægger tæt op ad den usunde original - Enjoy ;-)

Bounty (sundere og sukkerfri)

(ca 20 stk/barer)

150g hvide bønner

2 spsk sødemiddel

kokosmel, til massen har en fast, men blød konsistens

2 dl vand

Mørk chokolade, til at overtrække

- Start dagen før: Sæt de hvide bønner til udblødning i vand, i 10 timer.

- Dagen efter koges de i 50 minutter

- Hæld vandet fra, køl af og stavblend med sødemiddel og 1 dl vand

- Hæld kokosmel til, så det bliver en lidt smuldrende masse og rør til sidst den sidste 1 dl vand ved, så massen bliver blød igen. Samg til med sødemiddel

- Sæt i køleskab en times tid

- Beklæd et fad/skærebræt (som kan stå i køleskab) med bagepapir og tag kokosmassen ud af køleren

- Form massen til 20 aflange barer (ca 4 x 1½ cm) og sæt dem på bagepapiret/fadet og tilbage i køleskabet i ca 5-6 timer

- Smelt chokoladen og start med at pensle alle barernes bunde med chokolade, og sæt tilbage på pladen med choko-bundene nederst - sæt tilbage i køleskab en times tid

- Smelt mere chokolade og pensl nu resten af barerne med chokoladen, så al kokosmasse dækkes, og pynt evt. med kokos inden chokoladen tører

- Opbevar på køl indtil servering

  • Comments(2)//www.modernhousewife.dk/#post134