Modern Housewife

Modern Housewife

Gulerods cupcakes - uden sukker og uden gluten!

Søde Sundere alternativerPosted by Julie / modernhousewife Thu, February 28, 2013 10:36:19

En cupcake uden hverken sukker, mel eller smør? Det er netop hvad denne opskrift har, eller mangel på samme ;-) Cupcaken er i stedet baseret på hvide bønner, sødemiddel og æg, tilsat andre lækre krydderier, valnødder og gulerod - lige som en gulerodskage. Mums! Frostingen er dermed også en sund version uden smør, men baseret på creme cheese, skyr og sødemiddel. Nemt, sødt, sundt og ikke mindst, lækkert!

Sunde gulerods cupcakes

(12 stk)

200g hvide bønner

3 spsk sødemiddel

1 dl fromage frais

2 tsk kanel

1 tsk kardemomme

1 tsk bagepulver

1 tsk natron

5 æg

100g revet gulerod

50g hk valnødder

Frosting:

(12 cupcakes)

200g creme cheese (jeg brugte Buko light)

200g skyr

2 tsk sødemiddel

20 dråber citronsaft

- Start dagen før: Sæt de hvide bønner til udblødning i vand, i 10 timer.

- Dagen efter koges de i 50 minutter

- Hæld vandet fra, køl af og stavblend med sødemiddel, imens tændes ovnenpå 185 grader

- Tilsæt fromage frais og stavblend igen

- Tilsæt kanel og kardemomme og stavblend igen. Smag til med kanel, kardemomme og sødemiddel (inden ægene tilsættes)

- Tilsæt æg, bagepulver og natron og stavblend igen til massen er glat og let flydende

- Rør revet gulerod og valnødder i

- Hæld dejen i cupcakesforme og bag i ovnen i ca 25-35 minutter

- Imens laves frosting: Hæld cremecheese, skyr og sødemiddel i en skål og VEND det hele sammen i langsomme bevægelser så frostingen holder den faste konsistens (hvis man rører for meget og for hurtigt, vil frostingen blive for flydende og kan dermed ikke doseres fint på cupcaken).

- Smag til med sødemiddel og citronsaft, og stil på køl indtil dosering

- Når cupcakesene er kølet helt af, kommes frosting på. Jeg brugte Wilsons M1-tyller for et fint look.

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post140