Citronmåne
Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Thu, March 14, 2013 22:03:01Citronmåne
175 g smør, stuetemperatur
200 g sukker
100 g flormelis
1 vaniliestang
3 store æg
100 g rå marcipan
150 g mel
1 hel citron (skal + saft)
Glasur:
150 g flormelis
1/4 citronsaft
evt vand
- Vaniliestangen flækkes og kornene skrabes ud
- Vaniliekornene og rørsukkeret trykkes sammen således at vaniliekornene skilles ad
- Smør, flormelis og rørsukker/vaniliekorn piskes luftigt
- Æg piskes deri og efterfølgende melet
- Riv marcipanen og citronskal, og vend det i dejen sammen med saften fra 3/4 af citronen (gem den resternede 1/4 til glasuren)
- Tænd ovnen på 165 grader i ca 40-50 minutter
- Imens laves glasuren: Rør citronsaft og flormelis sammen og tilsæt evt. lidt vand efter ønsket konsistens
- Når kagen er kølet, smøres glasuren på kagen og pyntes evt. efter ønske
- Spis!
- Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post143