Modern Housewife

Modern Housewife

Pop Cakes!

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Sun, June 24, 2012 12:09:47

Opskrift og 'How to do it' - jeg blev overrasket over at det slet ikke var så kompliceret som jeg havde troet. Man skal dog lige holde tungen lige i munden når popcaken skal overtrækkes med chokolade, men efter et par kugler, så kører det lidt på rutinen... Så tøv ikke med at komme igang, for det er et yderst fint og hyggeligt input til en middag, fest eller bare til at forkæle dem man holder af med. Mine blev i hvert fald taget godt imod selvom det var mit første forsøg :-)

How to do-guide

1. Bag en kage

Her vælger man selv hvilken slags kage det skal være. Jeg valgte at bruge disse lyse bunde fra mit tidligere oplæg her men kun en halv portion og jeg tilsatte yderligere ren kakaopulver til dejen.

2. Lav en frosting

Imens kagen køler laves en frosting efter eget valg. Jeg lavede denne:

Chokoladefrosting

250 g flormelis

1 tsk vaniliesukker

75 g blødt smør

2 spsk mælk

20 g ren kakaopulver

- rør smør og flormelis sammen, og tilsæt resten af ingredienserne og pisk det hele til en ensartet masse (jeg anbefaler at piske med en håndmixer eller køkkenmaskine).

3. Smulder kagen og tilsæt frosting

Når kagen er afkølet, smuldres den i en skål, så der ingen store klumper er tilbage. Derefter tilsættes frosting lidt ad gangen og den arbejdes ind i kagesmuldret med bagsiden af en ske indtil den har den rette konsistens (Den skal være blød men fast, da kuglerne ikke skal flyde ud)

4. Form til kugler

Når frosting/kagesmudlret har den rette konsistens, så skal der formes mundrette kugler, som sættes på en fast flade beklædt med bagepapir som kan komme på køl. Kuglerne skal være på køl i min fire timer, eller hvis man har travlt kan man sætte dem i fryseren i max 15 minutter (de skal være kolde men ikke frosne). Jeg valgte at lave mine kugler kagen før, så de stod på køl natten over, hvilket jeg godt kan anbefale.

5. Gør dekorerings pynt klar

Find det pynt frem du gerne vil bruge til at dekorere popcakesene med - her er alt tilladt! Jeg havde tøser-sommer-tema så jeg lavede lilla små sommerfulge ud af fondant og fandt forskellige sukkerkugler i lilla, lyserød, pink og guld. Samt lilla spiseligt glimmer. Men som sagt, alt er tilladt, det er kun fantasien der sætter grænser.

6. Overtræk kuglerne og pynt!

Når kuglerne skal overtrækkes skal man vælge en smeltevenlig chokolade. Jeg brugte candy mells fra Specialkøbmanden som er hvid chokolade i fine farver som er lavet netop til sådan et formål, men smeltechokolade fra supermarkedet kan også bruges. Candy mells smeltes i microbølgeovnen og man dypper derefter det øverste af kagepinden i chokoladen. Derefter sæt en kugle på pinden og dyp hele kagekuglen i chokoladen, så hele kuglen dækkes af chokolade. Dekorér med det samme og sæt i et glas med sukker, så de tører uden at ødelægge pynt og form. Op sæt derefter i køleksabet indtil de skal serveres.

- Vupti, så har du de lækreste, fineste og flotteste Pop Cakes....

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post16