Modern Housewife

Modern Housewife

Banankage med chokolade

Søde Sundere alternativerPosted by Julie / modernhousewife Sun, July 28, 2013 10:17:15
En dejlig banankage med masser af chokolade men til gengæld uden hverken mel, sukker eller smør. Så trods den mørke chokolade, vil der ikke være særlig meget dårlig samvittighed ved at tage sådan et stykke, eller tre, som jeg selv gjorde ;-) Jeg lavede kagen i en rugbrødsform, men den blev ikke lige så høj som jeg havde håbet, så hvis man gerne vil have 'højere' stykker, så kan man med fordel lave en dobbeltportion, eller hælde den dobbelte portion i en springform, og så er der flere stykker kage. Tough choice!
Banankage
(ca. 8-10 stykker i rugbrødsform)
3 bananer
4 æg
100g mandelmel
50g kokosmel
1 tsk vaniliepulver
1 tsk bagepulver
150g mørk chokolade

- Tænd ovnen på 175 grader.
- Mos bananer og æg i en blender/foodprocessor og blend det helt flydende
- Hak 50g af den mørke chokolade groft og kom dét samt de resterende ingredienser (pånær de sidste 100g mørk chokolade) i dejen og rør godt.
- Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og kom dejen deri.
- Bag i ovnen i 30-35 minutter (hvis der laves en dobbeltportion i en rugbrødsform skal bagetiden muligvis være længere, men i en springform vil bagetiden nok være den samme).
- Køl først af i 10 minutter i formen (så kagen holder den høje form) og tag derefter kagen op, og lad den køle af på en rist.
- Når kagen er kølet helt af, smeltes de resterende 100g mørk chokolade og hældes i fri hånd ud over kagen og glattes med en pensel (køkkenredskab).
- Stil på køl indtil chokoladen er stivnet, og hold på køl indtil servering :-)


  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post168