Modern Housewife

Modern Housewife

Kagekampen: Lagkage med bid i

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Thu, November 14, 2013 14:08:33

Igår stod den på en hot fornøjelse, nemlig en lagkage med chili. En udfordring jeg ikke selv har taget op før, så det var super fedt at være innovativ dog med fokus på noget, så man på den måde blev nødt til at få chilismagen til at sidde lige i skabet så dommerne hverken blev skudt helt bagover af den stærke sag eller værre, at de ikke kunne smage det. Jeg valgte at lave min kage på baggrund af en af mine yndlingskager som allerede er her på bloggen, oreo-chocolate triplecake, som kan findes her. Men i stedet for oreo-moussen lavede jeg her en hvid chokolademousse med lime og chili. Som I nok kunne fornemme igår, så var tiden virkelig imod mig og min mørke chokolademousse, så jeg måtte benytte mig af min back-up mousse som der desværre ikke var nok af til en hel kage, så jeg måtte lave to små lagkager (se oreo-kagen for at se hvordan den skulle have set ud)! Nå men, trods at jeg blev i top sidst, så synes jeg at jeg fik rigtig fin feed back og ros for min chili-smag og min bund, og faktisk også back-up moussen. Så trods problemerne er jeg faktisk tilfreds med resultatet og ikke mindst dommernes kommentarer - det varmer efter sådan en hektisk 1 1/2 time :-) Men altså, det blev til en ugefinale-plads og dét er jeg bare glad for!

I aften udfordres vi i flødekager........ Udfordringen består i, at man skal lave 4x en original, klassisk flødekage samt 4x min egen forbedret nyfortolkning af samme flødekage. Er det nu at jeg skal afsløre at jeg aldrig har smagt en flødekage?! Godt man kan researche og indsamle viden når man ikke selv har prøvet disse sager før, og jeg valgte derfor at lave en kartoffelkage. Ikke fordi jeg jo har noget forhold til sådan en kage, men synes at jeg ville hæve mit eget niveau når nu det gjalt en finaleplads. Denne flødekage består af en vandbakkelse, vaniliecreme og et marcipanlåg med kakaopulver. Her er både vandbakkelsen og vaniliecremen faldgrupper, så det kræver præcision. For at forbedre denne flødekage laver jeg min Kartoffelkage "modernhousewife style" med en nøddebund, vaniliecreme vendt med friske blåvær og stadig med marcipanlåg med kakao. Er godt nok SPÆNDT på i aften - og jeg vil gerne afsløre, at det bliver noget af en hektisk finale for os alle tre uge-finalister! Håber I også ser med i dag, hvor det virkelig gælder og jeg har brug for al det hepperi jeg kan få ;-)

TRIPLE C (TRIPLE CHOCOLATE CHILI CAKE)

Chokolade konfektbund
(1 kagebund)
120 g smør
200 g chokolade, mørk 1 tsk nescafé pulver
1 tsk nescafé kaffe pulver
1 dl vand
2 æg
1 tsk olie
1⁄2 dl fromage frais 1⁄2 dl mælk
150 g mel
1 tsk bagepulver
250 g sukker
30 g ren kakaopulver

‐ Tænd ovn på 160 grader
‐ Smør, chokolade, vand og kaffe smeltes i en gryde
‐ Æg, olie og fromage frais piskes sammen og derefter tilsættes de tørre ingredienser samt de varme som er smeltet i gryden
‐ Smør/spray en springform med smør/fedtstof og hæld dejen deri og bag den i ca. 1 time
‐ Lad afkøle på rist og imens laves mousserne:

Mørk chokolademousse
(1 lag)
1⁄2 l fløde
100g mørk chokolade
100g lys/mælke chokolade
30g ren kakaopulver
1⁄2-­1 tsk chilipulver
4 blade husblas

‐ Kom husblas i et stort glas koldt vand til udblødning i ca. 10 minutter, imens:
‐ Kom alle ingredienser i en gryde og smelt det sammen deri (uden at det koger)
‐ Når chokoladen og fløden er smeltet til en ens masse, krammes husblassen fri fra vand og kommes i gryden og smeltes deri
‐ Hæld på skål og smag til med chilipulver
‐ Tildæk med husholdningsfilm, så det dækker overfladen og op ad siderne på skålen
‐ Køl af i køleskabet
‐ Når massen er kølet helt af, piskes det stift med en håndmikser og kommes på den afkølet kagebund og sættes på køl indtil den næste mousse er klar

Hvid chokolademousse med chili
(1 lag mousse)
1⁄2 l fløde
200g hvid chokolade
1 lime
1⁄2 rød chili uden kerner, finthakket
1⁄2‐1 tsk chilipulver
4 blade husblas

‐ Kom husblas i et stort glas koldt vand til udblødning i ca 10 minutter
‐ Imens fjernes kernerne fra chilien og den hakkes meget fint
‐ Kom fløde og chokoladen i en gryde og smelt det sammen deri (uden at det koger)
‐ Når chokoladen og fløden er smeltet til en ens masse, krammes husblassen fri fra vand og kommes i gryden sammen med chilien og smeltes deri
‐ Hæld på skål og smag til med chilipulver
‐ Tildæk med husholdningsfilm, så det dækker overfladen og op ad siderne på skålen
‐ Køl af i køleskabet
‐ Når massen er kølet helt af, piskes det stift med en håndmikser og kommes oven på den mørke chokolademousse
‐ Lad stå på køl indtil kagen er fast





  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post188