Modern Housewife

Modern Housewife

Brøndbykage

Fondant kagerPosted by Julie / modernhousewife Sun, November 17, 2013 11:27:04
Igår holdte min kære far stor 50 års fødselsdag og han spurgte i den anledning, om jeg ville lave kagen, og selvfølgelig ville jeg det! Han sagde det skulle være en overraskelse, så jeg havde frit valg på alle kreative hylder - fantastisk. Derfor tænkte jeg at kagen skulle repræsentere ham og noget han har kært, og eftersom han er kæmpe Brøndbyfan, så lå den lidt til højebenet at det skulle være sådan en kage. Og samtidig skulle det være med smage han kan lide, så den er med fyld af jordbærmousse og nougatmousse, og derudover lavede jeg popcakes som små fodbolde, da det også er nogle kager han elsker! Synes selv at det blev gennemført og heldigvis mente fødselaren det samme ;-) Jeg fik også afprøvet noget jeg aldrig havde prøvet før - at lave en "rund" kage, som en fodbold, så det var mit første forsøg og det lykkedes, så det skal jeg helt sikkert lave igen. Og faktisk er det ikke så kompliceret som det måske ser ud ;-)

BRØNDBYKAGE

En guide til at lave en 3-etagers kage har jeg allerede på bloggen her.

Bunde
Bundene var to lyse bunde (opskrift findes allerede, I samme indlæg som guiden ovenover - her) og en mørk bund (ud fra denne opskrift her).

Jordbærmousse
Findes også allerede på bloggen i selvsamme indlæg som guiden ovenover (her)

Nougatmousse
½ l piskefløde
200g Nougat
100g hasselnødder, hakket
4 blade husblas

- Husblas udblødes i vand i ca 10 minutter

- Piskefløden og nougaten smeltes i en gryde og husblassen krammes fri for vand og smeltes deri.
- Fløde/nougatblandingen kommes i en skål og tildækkes med husholdningsfilm, så det dækker overfladen og op ad siderne på skålen
- Lad stå På køl i min. 3 timer og gerne natten over, hvorefter det piskes op til en creme

- Hak hasselnødderne og vend i moussen

Fodboldkage (halvrund kage) - How to guide
- Først laves mousse og kagebunde (dagen før)
- Klip en stor frost pose om i bunden og den ene side, så man får en stort stykke plast
- Læg den i bunden af en skål (afhængig af hvilken str. kage du skal lave)
- Nu skal skålen og kanterne fores med kagebundene
- Pres bundene godt ind mod skålens kant så den bliver stabil og vær sikker på at der ikke er nogen huller (for ellers løber moussen ud når den lægges i)
- Læg et lag mousse og skær en kagebund til, så den passer
- Læg endnu et lag mousse og den sidste kagebund lægges nu så den flugter med den kagekant du har lavet (hvis du laver end større kage end mig, så kan du fortsætte med et lag mousse og en kagebund skiftevis)
- Når du er færdig med lægge den sammen, så buk plasten ind over kagen, pres kagen lidt og sæt den på køl i et par timer
- Når den har stået på køl et par timer tages den ud og hiv op i plastikken, så kagen slipper skålet nemt og træk plasten forsigtigt af
- Opsmør kagen (opskrift også I guiden ovenover her) og overtræk med fondant
- Og så kan kagen serveres seperat eller være prikken over i'et som jeg har gjort her

FODBOLD POPCAKES
Guide er allerede på bloggen og kan findes her.






  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post190