Modern Housewife

Modern Housewife

Dulcey karamel flødeboller

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Sat, March 08, 2014 10:57:43


Sidst jeg tryllede i køkkenet, var det magi! En lækker cremet karamel Dulce de leche blev kreeret og derfor var det med denne i mente at disse skønheder er blevet til. Smuk ydre og lige så smuk indre - og så er de faktisk ikke svære at lave endda! Det der kræves for en sådan fin rund skal, er en silikoneform, jeg købte selv min i Frankrig i sommers men jeg ved at man godt kan få fat i den her i landet eller på nettet, så det er bare med at lede. Ellers kan man også lave disse som almindelige flødeboller (guide er på bloggen her). Disse skønheder er lavet på en bund af marcipan blandet med karamelliseret, knuste hasselnødder, almindelig guf, en lille midte af dulce de leche karamel og med en skal af Valrhonas lækre chokolade 'Blond Dulcey' chokolade. Jeg kan kun sige, at det er vanvittigt lækkert! Håber ellers at I alle får en dejlig weekend - min egen startede fantastisk ud med cocktails med mine søde kollegaer igår og i dag står dagen på biffen med to jeg holder af om ikke så længe, det danske MGP og sofahygge med manden senere og bachelor-skrivning i morgen, så jeg klager ikke ;-)

Dulcey karamel flødeboller

(12 store flødeboller i halvkugle silikoneform / ca 15 alm. flødeboller)

250g Valrhona Blond Dulcey chokolade

25g sukker

25g hasselnødder

250g marcipan

150g sukker

1/2 dl vand

80g/2 bæger past. æggehvider

12 tsk dulce de leche cremet karamel (se hvordan du laver den selv her, ellers køb fx urtekrams)



- Smelt Blond dulcey Valrhona chokoladen og fór silikoneformene med chokoladen i et tyndt lag (ca 1 1/2-2 tsk pr. halvkugle)

- Sæt på køl og imens kommes de 25g sukker og hasselnødderne på en pande

- Når sukkeret er smeltet røres hasselnødderne godt rundt med de flydende karamel

- Når det er brunet hældes det hele ud på et bagepapir og køles ned
- Kom den afkølet hårde karamel/hassel blanding i en minihakker og hak det groft

- Ælt de karameliserede/knuste hasselnødder med marcipanen så det er godt blandet og stil derefter til side i en lufttæt pose, så marcipanen ikke bliver tør

- Lav guffen til flødebollerne nu:

- Vand og sukker koges op og koges i 2 minutter. De past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Det hele piskes stift ved hjælp af en elpisker eller køkkenmaskine ved middelhastighed i 15 minutter.

- Tag silikoneformen ud fra køl og kom guffet i en tyllepose og fyld halvkuglen op, så der er ca. en halv cm tilbage

- Dosér nu en tsk dulce de leche ovenpå guffen, i midten og pres den lidt ned i guffen

- Rul marcipanen ud så den har ca 1/2 cm i tykkelsen og udstik med et glas eller lign. som passer i diameteren med halvkuglens bund og læg ovenpå guffen

- Smelt Blond Dulcey chokoladen igen så den dækker marcipanbunden og så den også kommer til at hæfte ved kuglens sider, så chokoladeovertrækket bliver helt

- Opbevar i en lufttæt boks








  • Comments(2)//www.modernhousewife.dk/#post203