Modern Housewife

Modern Housewife

Vaniljecreme

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Sat, April 05, 2014 11:46:29

Jeg synes vaniljecreme er noget af det bedste, der er ikke noget bedre end at pifte bær, chokoladekage eller andre lækkerier op med sådan en creme. Og specielt når den er lavet efter alle kunstens regler med vaniljestænger og fløde. Jeg elsker smagen af vanilje og det er der masser af i denne creme - jeg kan kun sige, at den smager fantastisk!

Vaniljecreme
3 dl mælk
1 vaniljestang
5 æggeblommer
4 spsk sukker
3 spsk maizena
2 dl fløde

- Kog mælken op med kornene fra vaniljestangen og selve den flækkede stang
- Imens piskes æggeblommerne hvide med sukker og maizena.
- Tag selve vaniljestangen op af den varme mælk og tilsæt den kogende mælk til æggeblommerne under piskning (med håndmixer), og hæld det hele tilbage i gryden, og lad det koge igennem, mens der piskes (med håndpisker).
- HUSK: bliv ved med at piske selvom det koger, da cremen skal koges ind så den er nogenlunde fast og køl derefter cremen af
- Pisk fløden til skum og vend det i vaniljecremen (start med halvdelen og dosér derefter, så konsistensen bliver som ønsket)
- Hvis den bliver lidt for flydende, så stil på køl 15-30 minutter


Tip: servér til alverdens desserter, såsom til bær, is, i kage eller som jeg før har gjort før, i mine fastelavnsboller, som du kan finde her.  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post207