Modern Housewife

Modern Housewife

Blåbærmousse på Browniebund

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Tue, June 10, 2014 09:15:15

TILLYKKE TIL BLOGGEN
- igår fyldte Modern Housewife 2 år! 2 år er gået så hurtigt og mange ting er hændt på flere forskellige niveauer, og ikke mindst, har det været super sjovt hver eneste gang. Så jeg vil gerne takke alle jer som følger med her såvel som på Facebook :-) Det hele giver meget mere mening når nogen følger med og giver både søde kommentarer, spørgsmål og tips og tricks, jeg tager imod det hele og der svares fra hjertet. For det er det, bloggen her bunder i - alt kommer lige fra hjertet. Det er lækkerier som jeg kun selv vil stå inde for, opskrifter som kommer fra mine kreative moments i køkkenet og korte fortællinger fra mit liv, så selvom jeg gemmer mig bag skriften, så er alt hvad jeg har kreeret og lagt på bloggen samt skrevet om de sidste to år, noget som siger noget om mig! Håber at I nyder at følge lige så meget med, som jeg gør at kreere opskrifter til jer. Selvom det står lidt stille i nogen perioder (eksamensperioder eller ferier), så er jeg 100 % into this og elsker udvikle mig og skabe nye lækkerier til jer. Så jeg vil sige TAK fordi I har været her de sidste 2 år og jeg håber at I vil blive ved med at følge med. Jeg vil i hvert fald fortsætte med at dele mine kreationer med jer, for det er det, jeg holder aller mest af <3
Og da fødselsdagen var igår, skal I ikke snydes for lækkerier, så her er årets blog-fødselsdagskage, som i år er lilla frem for sidste års lyserøde kage. Enjoy og god sommer :-)

BROWNIE TOPPET MED BLÅBÆRMOUSSE
(ca 20-25 stykker: 5x5 cm pr firkant)

HUSK: Dette skal forberedes dagen før servering

Browniebund
225 g mørk chokolade
190g smør
420g sukker
1 vaniliestang
3 æg
140g mel
150g mørk chokolade chokolade

- Forvarm ovn på 180 grader
- Imens semeltes de 225 g mørk chokolade
- Pisk smørret blødt sammen med sukker og vanilie (vaniliekornene skrabes fri og mases med lidt sukker, så de spreder sig, inden de piskes med smørret)
- Tilsæt æg samt smeltet chokolade og pisk videre
- Tilsæt mel og pisk igen
- Hak de den mørke chokolade og vend i dejen
- Kom dejen i en 20x25 bradepande og bag i 25-30 minutter
- Køl af

Blåbærmousse
250g blåbær
2 spsk sukker
1 tsk vaniliesukker
2 dl yoghurt
5 dl fløde
5 husblas
- Pisk fløde og sæt på køl
- Husblas udblødes i vand i ca. 10 minutter
- Imens koges bær og sukker og vaniliesukker tilsættes
- Kram husblassen fri fra vand og smelt de kogte bær
- Yoghurt vendes i de kogte bær og det hele vendes i flødeskummet og sættes på køl


Saml kagen
- Samme dag som brownie-bunden er bagt og mousse'en lavet: Når brownien er kølet helt af og moussen har stået lidt på køl, kommes moussen ovenpå brownie-bunden, som stadig er i formen
- Stil på køl til dagen efter (serveringsdagen)

Dette skal gøres dagen efter / på serveringsdagen:
- Tag kagen ud af formen og skær kanten af kagen af, med en stor kniv
- Mål 5x5 cm af (pr stykke) og skær efter målene
- Smelt hvid chokolade og kom i en tylpose/frysepose, klip et lille hul og dosér chokoladen fint over kagerne og top til sidst kagen med et frisk blåbær og glimmer
- Opbevar på køl indtil servering, men tag den ud fra køl ca en halv/hel time inden servering, så brownie-bunden ikke er hård.









  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post214