Modern Housewife

Modern Housewife

Baileys cheesecake

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Fri, June 20, 2014 11:58:54

Igår havde jeg en virkelig fantastisk dag, jeg fyldte 25 år og var oppe og forsvare min bachelor til et 12-tal, på én og samme dag. Så igår var en meget speciel dag for mig, og denne BA i Informationsvidenskab jeg nu har mig, har resulteret i, at jeg har fået et barselsvikariat som informationsspecialist i det medicinalfirma hvor jeg har været ansat som student i to år, så der hele er bare så overvældende og fantastisk! Og jeg er en ualmindelig glad og lettet kvinde som du skal vise at jeg kan andet end at medbringe kage i tide og utide til mine søde kollegaer ;-) Men igår fejrede jeg dagen med først at blive vækket OG forkælet af min dejlige kæreste og ude på universitetet kom så også mine to søstre og min bedste veninde og overraskede mig da jeg kom ud fra eksamen. Til aften stod den på restaurantbesøg med familien og så selvfølgelig kaffe og KAGE hjemme hos os, hvor en af mine andre dejlige veninder kom og overraskede mig med hendes besøg. Dejlige mennesker omkring og skønne gaver, jeg føler mig meget heldig. Så trods det knap så heldige vejr igår, var der intet der kunne få mig ned :-) Hjemme ved os, forkælede jeg min familie med to kager, den ene er min utrolig lækre jordbærtærte (som i den grad blev rost til skyerne) og som allerede kan findes på bloggen og den anden er en nye kreation, som I får opskriften på lige her! Nemlig en af mine yndlingskager med en af mine yndlings ingredienser, nemlig Bailyes! Så værsgo', et styks meget lækker bailyes cheesecake <3

CHEESECAKE MED STREJF AF BAILEYS

(ca 15 personer / springform)

Bund:
400g bastogne kiks
155g smør
26g baileys


Creme:
5 blade husblas
400g neutral creme cheese (jeg brugte Philidelphia)
1 1/2 dl skyr natural
125g flormelis
1 tsk vaniliepluver
5 dl piskefløde
25 spsk bailyes (doser mere eller mindre efter smagsønske)
50g mørk chokolade

Pynt:
100g mørk chokolade
Fondant roser (kan købes, elelrs laves selv som jeg)


- Blend kiksene i en minihakker og smelt smør
- Rør det sammen og tilsæt baileys under omrøring. Kom det i bunden af en springform, så bunden er ca 1 cm tyk
- Bag bunden i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter og afkøl efterfølgende, imens laves cremen:
- Udblød husblas i koldt vand i ca 10 minutter
- Rør creme cheese, skyr, flormelis og vaniliepulver sammen
- Kram husblas fri fra vand og smelt det i en lille gryde sammen med en spsk creme cheese-masse
- Når det er smeltet hældes det tilbage i creme cheese-massen
- Doser halvdelen af baileys'en nu og vend det forsigtigt i
- Pisk fløden til skum og vend det også forsigtigt i creme cheese-massen
- Doser nu resten af baileys'en, vend det forsigtigt og smag til undervejs
- Hak de 50g mørk chokolade og vend dem i cremen
- Kom creme cheese-cremen oven på bunden (stadig i springform) og kom den på køl så den sætter sig (gerne dagen før servering)
- Pynt: Lige inden servering hakkes/høvles de 100g mørke chokolade og de strøges med let hånd over kagen, jeg oyntede ydermere med hjemmelavet fondantblomster


  • Comments(3)//www.modernhousewife.dk/#post216