Modern Housewife

Modern Housewife

Hindbær Lagkage

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Thu, July 17, 2014 11:12:26

Solen skinner og det giver mig summerfeelings - I skal dermed forkæles med en über skøn og über syndig sommerkage. Denne er sidste skud på stammen af mine nye påfund i forbindelse med kagebuffet jeg serverede for gæsterne til min 25 års fødselsdags/bachelor fest, men bestemt ikke den mindste. Den har både de søde komponenter men også de syrlige og så bindes alle smagende sammen i en fin marcipanvæg - den smagte virkelig fantastisk og den blevet taget yderst godt imod. Og så ser den derudover fin og sommerlig ud, og er faktisk ikke så svær at lave endda og kan/skal laves dagen inden servering - perfekt!
Håber ellers at I alle nyder sommeren derude, jeg er lige netop hjemvendt fra syden i en uge med min bedre halvdel hvor den ikke stod på andet end sol, pool, strand, god mad, rosévin, is og ikke mindst, afslapning og kærlighed. Lige hvad vi begge havde brug for. Så nu er det back on track på arbejdet, hvor jeg for real har indtaget min nye stilling (barselsvikariat) som fuldtids informationsspecialist på Ferring Pharmaceuticals. Jeg har været ansat 2 år som student, men glæder mig helt utroligt til dette år som fuldtid - jeg er uden tvivl det rigtige sted! Nå, men tiden kan jo ikke kun gå med arbejde - i øjeblikket gør jeg klar og øver mig på bryllupskage. Som nævnt tidligere på året, har vi et vennepar som skal giftes her til august og jeg har fået deres tillid og skal lave kagen til deres store dag (hvor jeg i øvrigt også er med som gæst ;-) ). Jeg vil selvfølgelig ikke afsløre hvordan kagen kommer til at se ud lige nu og her, men jeg øver og øver og er i skrivende stund igang med at lave en 'prøvekage' til det kommende brudepar som vi skal nyde i fællesskab i weekenden. Prøvekagen bliver således en kopi af bryllupskagen som vi indtil videre har aftalt, så jeg glæder mig til at høre hvad de synes - og så kommer prøvekagen muligvis på bloggen - hvem ved ;-) Nå, men nu får I i hvert fald opskriften på denne lækre hindbærkage, som jeg håber at I også vil tage godt imod :-)

HINDBÆR LAGKAGE

Bunde
(1 bund - laves af to omgange da der skal bruges to bunde)

200g Mandler

5 æggehvider

200g sukker

- Tænd ovn på 200 grader

- Pisk æggehvider og sukker stift

- Blend mandlerne til mandelmel og vend det forsigtigt i guffen

- Beklæd en springform med bagepapir, så bagepapiret kun dækker bunden. Smør/spray resten af siden på springformen med smør/fedtstof og kom nøddedejen deri

- Bag i 15-20 minutter

Hindbær/vaniliemousse

(1 lag mousse + opsmøring)
1/2 L fløde

100g flormelis

1 vaniliestang

5 blade husblas

250g hindbær (friske eller optøet)

- Pisk fløde med flormelis og vaniliestang

- Tag 1/3 fra og gem til opsmøring

- Stil husblas i koldt vand i ca 10 min

- Opvarm hindbær i en lille gryde, kram husblas fri fra vand og smelt det i hindbærene

- Afkøl hindbær og vend hindbær i den resterende 2/3 mousse

Overtræksmarcipan

300g rå marcipanmasse

20

0g flormelis

35g glukose

- Det hele køres sammen/røres sammen til en jævn masse

Andet/pynt/saml kagen

Friske hindbær

Hvid chokolade

- Kom en bund i en springform, doser den hindbærmoussen på bunden og kom den sidste bund ovenpå.

- Lad stå i køleskab natten over så den sætter sig

- Dagen efter: Gør overtræksmarcipanen klar og rul ud i passende størrelse ift kagen, lav den ca 2 cm højere end selve kagen

- Opsmør kagen let (ikke et tykt lag) med det pisket flødeskum som blev sat til side dagen før og beklæd kagens sider med marcipanen så den bliver fin og jævn
- Inden servering: Pynt med de friske hindbær på toppen af kagen og riv den hvide chokolade let over kagen

- Jeg indfarvede lidt marcipan rødt og lavede nogle små marcipanblomster som ekstra pynt på kagen, hvilket gav et fint, sommerligt og girly look!







  • Comments(3)//www.modernhousewife.dk/#post219