Modern Housewife

Modern Housewife

Dobbelt chokolade cheesecake med Oreo bund

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Wed, September 24, 2014 13:16:09

I mandags fyldte min lillesøster 16 år og derfor blev vi inviteret til familiefødselsdag i søndags, hvor der i min invitation også var et ønske om medbragt kage - eller måske var det ikke sådan helt det forløb... jeg havde måske helt selv tilbudt at lave kage til kaffen ;-) Jeg allierede mig dog med fødselsdags"barnet" så hun i det mindste var enig med kages smagsvariationer og da hun både er vild med oreo, chokolade og blåbær, blev denne fine udtrykte kage kreeret og medbragt. Og jeg kan love jer for, at den er både utrolig nem at lave og så smager den himmelsk! Må i alle have en dejlig lille, lille fredag ;-)

DOBBELT CHOKOLADE CHEESECAKE M/ OREO BUND

(1 springform/ca. 12 personer)
250g oreo
120g smør
400g creme cheese
100g flormelis
2 spsk sukker
4 æggeblommer
2 dl fløde
5 blade husblas
130g hvid chokolade
130g mørk chokolade
1 bakke friske blåbær (til pynt)

- Stil de 5 blade husblas i koldt vand i ca 10 minutter
- Knus alle oreo (både cookie & cream) fint med evt. en minihakker/food processor
- Smelt smør og vend i de knuste oreos
- Fór bunden af en springform med bagepapir og tryk oreomassen ned i bunden, så det fylder hele bunden og er jævn og glat, og stil den på køl, så den bliver fast og hård
- I tre skåle: 1) vend flormelis i creme cheesen, så der ikke er noge klumper i, 2) Pisk sukker og æggeblommer hvide, luftige og skummende, 3) Pisk fløden stiv.
- Vend nu indholdet i skål 2 og 3 i skål 1, forsigtigt, så luftheden i det piskede og skummende ikke falder sammen
- Kram husblassen fri fra vand og smelt i en lille gryde (de tager 2 sekunder) - vend det nu ligeledes godt i cremen
- Del nu cremen i to skåle, i to lige dele
- Smelt nu hhv den hvide og mørke chokolade og vend i hver deres skåle til to jævne cremer
- Tag bunden ud fra køl og kom nu den mørke chokoladecreme ovenpå bunden og stil tilbage på køl i 20-30 minutter (lad den lyse creme forblive ude)
- Efter 20-30 minutter tages kagen ud og den hvide chokoladecreme kommes ovenpå det mørke lag, og stilles tilbage på køl
- Lige inden servering: Løsn cremen fra springformen med en kniv forsigtigt rundt langs kanten og fjern forsigtigt sprinformen efterfølgende
- FLyt nu evt. kagen over på et serveringsfad (dette kan godt gøres da kagen/bunden er fast)
- Pynt med de friske blåbær med en let hånd - eller etfer ønske og kreativitet. Jeg ville bare opnå et fint og let æstetisk udtryk




  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post228