Modern Housewife

Modern Housewife

Hjemmelavet Granola

SnacksPosted by Julie / modernhousewife Tue, September 30, 2014 12:06:18

Forleden fandt jeg ud af at vi ikke havde mere müsli derhjemme, men i stedet for at købe det denne gang, tænkte jeg, at det kunne jeg da gøre bedre selv. Og ja, det kunne jeg ;-) I denne udgave har jeg inkluderet alle de elementer jeg holder aller mest af - men egentlig kan man jo putte alt det som ens hjerte begærer i sådan en blanding - det er kun fantasien der sætter grænser! Da jeg selv ikke er særlig glad for honning, skulle min müsli selvfølgelig ikke honningristes og derfor er det en lidt anden process end den man "normalt" benytter, men den er nem, den er lækker og så kan den tilmed laves som en sukkerfri version! Så hop en hurtig tur i køkkenet og vupti, så har du din egen nye specialdesignet yndlingsmüsli :-)

GRANOLA (med eller uden sukker)
(mængde: mere end det viste glas' størrelse)
2 dl grovhvalsede havregryn
2 dl finhvalsede havregryn
1 dl hørfrø
1 dl gæskarkerner
1/2 dl sesam
1/2 dl solsikkefrø
1 dl mandler, groft hakket
1 dl valnødder, groft hakket
130g sukrin gold (for en sukkerfri version - ellers erstat med brun farin)
1 dl tørret tranebær
1 dl gojibær

- Tænd ovn på 180 grader
- Vend havregryn, alle frø, kerner og nødder (som er groft hakket) godt sammen
- Kom halvdelen af sukrin (eller brun farin) på en varm pande og lad det smelte lidt
- Kom hele müsli blandingen på panden og vend og rør godt rundt
- Kom resten af sukrin (eller burn farin) til og vend hurtigt rundt på panden
- Kom bagepapir på en bradepande og spred müslien ud på hele pladen
- Bag i ovnen i ca 5-10 minutter (hold øje med at den ikke blive for brændt på overfladen), rør lidt rundt undervejs i bagningen
- Tag pladen ud af ovnen og køl af på rist i ca 5-20 minutter
- Smuldre den lune granola i en skål indtil den er afkølet
- Vend nu tranebær og gojibær i müslien og opbevar i en lufttæt bøtte/glas




  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post229