Modern Housewife

Modern Housewife

Skyr-mousse kage med granolabund (sukkerfri)

Søde Sundere alternativerPosted by Julie / modernhousewife Sat, October 11, 2014 10:51:16


I sidste weekend skulle jeg tøsehygge med nogle dejlige damer, med god mad og masser af vino, og så stod jeg for desserten.... og med en forespørgsel på at finde på en lækker og sund kage, så skulle der tænkes ud af boksen, præcis som jeg elsker det! For det er noget af en udfordring at kreere en mousse-kage som hverken indeholder sukker, smør eller fløde.. men det skulle jeg selvfølgelig prøve at se om jeg kunne, og det lykkes! Og resultatet blev endda virkelig godt og lækkert, og smukt! Jep, jeg er fan uden samvittighedskvaler ;-) Så hvis du ikke vil undvære de søde sager, så er denne helt klart et hit :-)

SUKKERFRI SKYR-MOUSSE KAGE MED GRANOLA BUND
(22 cm springform - ca 6 personer)

Bund:
150g sukrin gold
40g grov valsede havregryn
40g fin valsed ehavregryn
30g kokosmel

- Rør havregryn og kokosmel godt sammen
- Kom halvdelen af sukrinen på en pande og smelt den ved lav varme
- Kom halvdelen af havregrynsblandingen ved og vend hurtigt i det flydende sukrin -og mkom derefter med set samme over i en passende form så det dækker halvdelen af bunden i formen - pres med fingrene eller en ske således at bunden bliver jævn og fast. OBS! Dette skal gøres ret hurtigt, inden den smeltede sukrin størkner!
- Nu gøres det samme med resten af portionen og kommes i formen så den dækker resten af bunden - glat/jævn bunden med fingrene eller en ske - og dette gøres ligevel hurtigt da det størkner hurtigt
- Nu stilles bunden i formen på køl


Creme:
4 æggeblommer, past.
2 spsk sukrin gold
600g vanilije skyr
5 blade husblas

- Udblød husblas i koldt vand i ca 10 minutter
- Pisk æggeblommer og sukrin skummende
- Kram husblas fri fra vand og smelt i en lille gryde med en spsk skyr
- Imens vendes det skummende æg/sukrin i skyren og det smeltede husblas kommes deri og vendes hurtigt inden det stivnes
- Gem 100g creme til pynt og kom resten af cremem ovenpå bunden og stil på køl

Pynt:
50g mørk chokolade
100g creme

- Inden servering hakkes mørk chokolade og kommes på toppen af kagen
- Kom cremen i en tyller (jeg brugte Wilson M1) og lav små fine swirl toppe rund i kanten
- Tag ud fra køl ca 10-15 minutter før servering

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post231