Modern Housewife

Modern Housewife

Blåstribede vanilje-kys

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Mon, October 27, 2014 09:55:06

For et par uger siden lavede jeg disse fine blåstribede vanilje marengs-kys i forbindelse med at en af mine kollegaer skulle gå på barsel. Og hun venter selvfølgelig en lille babyboy, så der var ingen tvivl om hvordan disse skulle pyntes - jeg synes selv at de blev helt utrolig cute med striber og glimmer. Teknikken bag striberne er en jeg også bruger når jeg laver stribet cupcakes frosting, som jeg har lavet en guide til her (//www.modernhousewife.dk/#post23) - hvilket faktisk er rigtig nemt og så ser det bare super godt ud også! Disse faldt i hvert fald i god jord hos den kommende mor samt resten af kollegaerne - hvilket nok også skyldes den ægte vanilje jeg har brugt til denne opskrift - enjoy :-)

VANILJE KYS
(30 store)
2,5 past æggehvider (2 bæger)
140g sukker
1 vaniljestang
- Halvér vaniljestangen og skrab vnailjekornene ud. Held lidt sukker ved og mast med en kniv på sukker/vaniljekorn, så vaniljekornene således skiller sig ad.
- Kom æggehvider, sukker og vaniljekorn i en skål og pisk til marengsen bliver stiv og skinnende (ca 10 minutters piskning - jeg brugte derfor min køkkenmaskine)
- Kom en tyller på en tylpose (jeg brugte en stor stjernetylle "M1" fra Wilson) og kom nu farvepastaten på, som striber - min guide findes her (//www.modernhousewife.dk/#post23)
- Kom nu marengsen i tylleposen og dosér som toppe i mundrette stykker på en bageplade med bagepapir (husk ikke for store, da de vokser lidt i ovnen)
- Bag i forvarmet ovn på 130 grader i ca 1 time (hold øje undervejs så de ikke bliver mørke)
- Køl af på rist og opbevar i en lufttæt dåse/glas

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post233