Modern Housewife

Modern Housewife

Smuk bærsymfoni

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Wed, August 26, 2015 08:59:02

Der er intet som bær, som får en måske almindelig kage til at stråle om kap med solen, og disse fine minikager toppet med blandet friske bær er ingen undtagelse! Jeg havde en del friske bær tilovers fra da jeg lavede en yderst smuk bryllupskage til min venindes bryllup forrige weekend (billeder coming up) og de skulle selvfølgelig ikke gå til spilde - og vupti, disse fine små kager tog lynhurtigt form. De er endnu mere fine i virkeligheden og vil kunne passe til enhver festlighed som ekstra wow-effekt. Og ja, som alternativ bryllupskage, ville de helt sikkert også gå an. Elegancen er i hvert fald ikke til at tage fejl af - og så smager de tilmed himmelsk :-)

SMUKKE MINIKAGER TOPPET MED FRISKE SOMMERBÆR
(15 små kager)

Chokoladebund
(I en 20x25 springform bradepande)
375 g hvedemel
300 g sukker
1½ tsk natron
1½ tsk bagepulver
1½ tsk vaniliepulver
5 æg
260 g smeltet smør
3 dl yoghurt
300g mørk chokolade
40g ren kakao

- Alle ingredienser kommes i en skål/røremaskine og piskes sammen til en jævn dej. Kom fedtstof på springforms bradepanden indvendigt og hæld dejen i.
- Bradepanden sættes i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 25-30 minutter.
- Lad stå i springform i ca. 10 min og derefter afkøl på bagerist.
- Når bunden er helt afkølet skæres den til, så bunden måler ca 1½ cm i højden.
- Herefter udstikkes 15 runde bunde med en småkage udstikker.



Bastogne bund
(I en 20x25 springform bradepande)
500g bastogne kiks
250g smør

- Kom Bastogne kiksene i en minihakker og blend dem helt fint.
- Smelt smørret og bland det godt med de blendet Bastogne kiks.
- Kom bagepapir i bunden af bradepanden (ikke op af siderne) og tryk massen til en fast og jævn bund.
- Stil på køl et par timer, til bunden er fast.
- Når bunden er helt afkølet og fast, udstikkes 15 runde bunde med en småkage udstikker (samme størrelse som chokoladebunden).



Hvid chokoladecreme
(Til 2 tynde lag på 15 kager)
450g smør, stuetemperatur
675g flormelis
1½ spsk vand
1½ spsk vaniliesukker
300g hvid chokolade

- Imens smeltes den hvide chokolade og lad den afkøle.
- Pisk alle ingredienser, pånær hvidchokolade, til en jævn masse.
- Når den smeltet chokolade er nogenlunde helt afkølet men stadig godt lfydende, kommes den i smør/flormelis massen og piskes sammen med det, til cremen bliver luftig og lækker
.
- Sæt til side indtil kagerne skal samles.


Pynt / Sådan samles kagerne
15 runde chokoladebunde
15 runde bastogne bunde
Hvid chokolade creme
Friske bær efter ønske

- Find et serveringsfad og sæt de 15 chokoladebunde derpå.
- Lav en tyl-pose med en tyller i (jeg brugte Wilton M1 til at lave en fin swirl) og kom den hvide chokolade creme i.
- Dosér cremen, så den flugter langs kanten rundt og 'fyld op' i midten, så cremen fylder hele bunden i et enkelt lag.
- Kom nu Bastogne bunden ovenpå cremen så den ligeså flugter med cremen og chokoladebunden.
- Dosér nu endnu engang cremen, så den flugter langs kanten rundt på Bastogne bunden og bevæg dig lidt op, når du fylder midten op, så cremen får en lille spids (og så der er plads til at lægge de friske bær i flere niveauer).
- Placér nu forskellige friske bær på toppen, sådan lidt tilfældigt, men stadig kontrolleret og fint. Tip! Start med at placere de store bær (i mit tilfælge hindbær og brombær) og fyld derefter op med de mindre bær (her, blåbær), således fordeles de friske bær på en elegant og stabil måde.
- Opbevar på køl og tages ud ca. 15 minutter før servering, så cremen kan blive fløjlsblød igen.




  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post255