Modern Housewife

Modern Housewife

Sprøde grovboller

BagværkPosted by Julie / modernhousewife Sat, February 06, 2016 10:10:20


Min søde mand havde fødselsdag i mandags og derfor skulle han naturligvis forkæles med et lækkert morgenbord. Det bestod således af nybagte boller, friske bær og smoothies! Da vi begge skulle på arbejde mandag, lavede jeg derfor denne dej om søndagen, så den stod koldhævet hele natten, og dermed var klar til bare at komme i ovnen mandag morgen. Og der er da bare intet bedre end nybagte boller ;-) Disse er super nemme, lidt grove og smager dejligt. Om aftenen brugte vi de resterende boller til lækre club sandwiches, så de kan såmænd både bruges på morgen-, brunch-, og aftenbordet! Jeg er fan af en nem, sikker og god opskrift!

LÆKRE SPRØDE GROVBOLLER
(20 stk)
10 dl lunken vand
3 tsk salt
20g gær
100g havrgryn
(finvalsede, ellers blend grovvalsede finere)
250g rugmel
650g hvedemel

- Kom vand og salt i en skål
- Smuldre gæren deri og rør rundt indtil det er opløst
- Kom havregryn, rugmel og hvedemel ved og ælt det godt ved at køre det i køkkenmaskinen (eller dejkroge med en håndmixer) i ca 15 minutter. Dejen må gerne være let klistret og elastisk
- Stil nu dejen på køl i køleskabet natten over (dejen hæver godt op, så det er vigtigt at dejen ikke placeres i en for lille skål, ellers kan dejen godt flyde over og lande i køleskabet - not cool!)
- Forvarm ovnen på 250 grader
- Kom mel på bordet, hæld dejen ud og skær passende størrelse boller (de må gerne være lidt rustikke), og husk, at de hæver yderligere lidt inde i ovnen
- For at få den ekstra sprøde skorpe, satte jeg en dyb bageplade ind med vand, under bagepladen med bollerne, således afgiver den damp og gør bollerne godt sprøde
- Bog bollerne i ca 15.20 minutter, til overfladen og bunden er sprød
- Køl af på rist eller servér med det samme






  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post261