Modern Housewife

Modern Housewife

Upside-down æble cheesecake dessert

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Sun, October 23, 2016 13:11:34

Der er intet som efterår og lækre råvare man kan trylle lækkerier frem med, og her er æbler især en af mine favoritter. Og endnu bedre er, når man har muligheden for at få fingrene i de hjemmedyrket af slagsen! Som I nok har kunnet se på instagram @modernhousewifedk var vi hos mine søde svigerforældre for et par weekender siden og der fik jeg lov til at tage alle deres æble fra haven, ja du læste rigtigt - dem alle sammen, så jeg var i himlen. Der er blevet kreeret en æblekage (lynhurtigt i selvsamme nævnte weekend, som smagte dejligt, men ikke lige var blog-venlig i sit ydre) og igår lavede jeg så denne lækre dessert til min svoger og svigerinde som var til middag. Der er intet bedre end at få middagsgæster hvor man rigtig kan lege med desserten og få nogle sjove ideer og få lov til at lave det ;-) Mit udgangspunkt var æblerne og så blev det så til denne dessert - en æble chessecake i nye klær', rystet og smækket sammen med hovedet nedad - lyder det skørt? Ja! Men den smagte himmelsk og gjorde sig pænt på bordet ;-) Så enjoy!

UPSIDE-DOWN ÆBLE CHEESECAKE - PORTIONSANRETNING
(4 personer i almindelige glas)

Æblegrød
3 mellemstore æbler
1 vaniljestang
25g sukker
1 dl vand

- Skræl æblerne, fjern kernehuset og hak æblerne i mindre stykker
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
- Kom æblerne, vaniljen samt de flækkede stænger, sukker og vand i en gryde og kog op indtil æblerne er møre
- Smag til indtil tilfreds, tag derefter de flækkede vaniljestænger op og sæt derefter æblegrøden på køl
- Nu laves creme cheese cremen:

Creme cheese mousse
200g creme cheese
35g flormelis
2,5 dl fløde
(tilsæt 2 blade husblas hvis cheesecaken ikke laves/serveres i glas)

- Rør creme cheese og flormelis sammen
- Pisk fløden stiv og vend i creme cheesen så det bliver en homogen creme
- Sæt på køl indtil det skal doseres i glas
- Imens laves mandel krokant-toppingen:

Mandel krokant
50g mandler
25g sukker

- Kom mandlerne på en bageplade og rist i 10 minutter ved 200 grader
- Kom sukkeret på en pande og smelt det langsomt (uden at røre i det undervejs)
- Når sukkeret er let gyldent hældes de ovn-ristet mandler på og vendes i sukkeret i 1-2 minutters tid
- Hæld de sukkerovertrukket mandler ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af
- Når mandel krokanten er helt kølet af, hakkes den i en mini-hakker/foodprocessor
- Opbevar i en lufttæt skål/boks

Saml deserten
4 glas (almindelig størrelse)
Æblegrød
Creme cheese mousse
Mandel krokant
Digestive

- Start med at dosere 40g creme cheese i bunden af hver glas
- Derefter et lag æblegrød
- Og slut af med endnu et lag creme cheese, også ca 40g pr glas
- Stil glassene på køl med stanniol over så de sætter sig
- Lige inden servering:
- Knus digestivesne (gerne i en minihakker) og doser ¼ i hvert glas, så creme cheesen dækkes
- Top desserten med et par teskeer mandel krokant
- Denne dessert kan sagtens bare serveres som den er, men jeg kan også anbefale at servere den sammen med en lille kompakt chokolade kage, hvilket jeg gjorde, da det passede rigtig godt til den luftige og friske æblegrød og creme cheese mousse




  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post267