Modern Housewife

Modern Housewife

Sliders - mini burgerboller

BagværkPosted by Julie / modernhousewife Tue, February 07, 2017 13:29:02

I lørdags skulle min kære mand holde herrefødselsdag her på hans sidste fødselsdag i 20'erne, og derfor skulle det lige være med manér. Menuen var mit foreslag og det faldt i god jord - American theme; sliders, pomfritter 'to-go' og dyppelse i lange baner. Og det var uden tvivl et hit! Det er første gang at jeg hoppede i køkkenet og kreerede disse sliders eller nærmere, mini burgerboller, men det er bestemt ikke sidste gang. De er mega nemme at lave og de passer perfekt til formålet. Man kan naturligvis også lave dem til store burgerboller, men jeg synes det har sin charme at lave det i små størrelser - på den måde kan man smage forskellige slags. I lørdags var der tre forskellige versioner; almindelige ham/cheese burger, chili-spiced hambruger og kyllinge/club sandwich burger.
Der har jo netop også været SuperBowl og der passer disse basser bestemt også ind! Så jeg vil bestemt anbefale at man hopper i køkkenet og serverer disse til den næste fest - det ser imponerende og indbydende ud, og er uden tvivl et hit uden lige. Enjoy ;-)

SLIDERS
(14-16 mini burgerboller)

35g smør
2 dl mælk
25g gær
1 tsk salt
150g rugmel
250g hvedemel


Pynt/pensling:
1 æg
Sesamfrø


- Smelt smør i en lille gryde og tilsæt mælken, opvarm indtil det er lunt
- Hæld den lune mælk/smør blanding i en skål og tilsæt salt
- Smuldrer gæren deri og rør godt rundt med en ske til al gæren er opløst
- Kom rugmel og hvedemel deri - dog kom lidt ad gangen i, så ma sikrer sig at dejen ikke bliver for tør
- Ælt dejen godt i ca 5-10 minutter - jeg vil foretrække en elpisker med dejkroge eller en køkkenmaskine, da dejen æltes godt således
- Når dejen er smidig og glat sættes den til hævning et lunt sted med et viskestykke over i ca en times tid
- Når dejen er færdighævet, hæles dejen ud på et meldrysset bord
- Del dejen i 16 lige store stykker og tril som runde boller
- Placér på en bageplade og tryk let på bollerne, så de bliver en anelse flade (de hæver godt)
- Kom et viskestykke over bollerne og lad hæve ca en halv time mere
- Pisk æg og pensl bollerne når de er færdighævet, og drys med sesamfrø
- Tænd ovnen på 200 grader og bag bollerne i ca 10 minutter
- Lad dem afkøle af på rist
- Flæk de afkølet miniburgerne og fyld dem efter ønske




  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post271