Modern Housewife

Modern Housewife

Chokolade pavlova med creme og bær

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Tue, July 18, 2017 13:32:27

Den danske sommer er jo lidt en joker når det kommer til sommervejret og jeg vil sige, at jeg på nuværende tidspunkt ikke er synderligt begejstret... Well, lige nu gør det såmænd heller ikke noget eftersom at jeg sidder lænket fast til mit specialekontor og et speciale som skal afleveres om blot to uger, så for min skyld må det lækre sommervejr gerne vente lidt endnu og begynde i august, hvor jeg vinker farvel til computerskærmen og hej til en ægte barsel - behøver at jeg nævne hvor meget jeg glæder mig?!?! ;-) Om ikke andet, så skal det knap så solrige sommervejr da ikke være en hemsko for lækre sommeropskrifter, så derfor får I hermed en ægte sommerdessert som kan laves både til hverdag og til fest, i portionsanretninger (som billederne her) eller som én stor kage - its all about your choice! Pavlova er mega nemt at lave og pyntningen handler bare om din fantasi - alt er muligt - så go ahead og servér denne til næste sommerfest i solen eller til eftermiddagskaffen i ly for regnen ;-)

CHOKOLADE PAVLOVA MED CREME OG BÆR
(4 mindre kager eller en stor til ca 6 personer)

Pavlova
100g æggehvider
200g sukker
1 tsk majsstivelse
100g mørk chokolade

Creme
3 dl fløde
1 tsk sukker
1 vaniljestang

Pynt
Hindbær, friske
Jordbær, friske
Revet hvid chokolade

- Pavlova: Pisk sukker og æggehvider i 15 minutter, så guffen bliver fluffy og shiny
- Smelt chokoladen og vend forsigtigt i guffen (i roligt tempo, så dens fluffy-hed ikke falder)
- Doser chokolade-guffen på en bageplade efter ønsket størrelse og gør dem ca 2-3 cm høje (husk, merengs vokser ikke/flyder ikke ud, så den størrelse du i diameteren laver, er som udgangspunkt også slutresultatet/størrelsen ved servering)
- Bag i forvarmet ovn på 120 grader i ca en times tid (husk at holde øje så den ikke brænder på)
- Køl af på rist med det samme
- Inden servering laves cremen: pisk fløden til flødeskum sammen med sukker og kornene fra vaniljen
- Pynt kagerne med flødeskum og de friske bær
- Servér gerne med det samme og ellers kan kagen godt holde sig på køl




  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post275