Modern Housewife

Modern Housewife

Hvidløg/basilikum kylling

MadPosted by Julie / modernhousewife Mon, July 30, 2012 20:21:26

Det er bare skønt med sund, nem og lækker mad, så her til aften stod den på hel fersk kylling, men med en hjemmerørt marinade med masser af hvidløg med touch af paprika og basilikum. Resultatet blev en velsmagende og saftig kylling, som bestemt skal laves igen en anden gang :-)

Hvidløg/basilikum kylling (hel)

1 hel kylling (1200 g)

4 fed hvidløg

10 store blade frisk basilikum

5 tsk hørfrø olie

½ tsk paprika

1 knivspids chilipulver

salt

peber

- Rens/skyl kyllingen i koldt vand og sæt i et ovnfast fad (gerne på en rist. så fedtet kan drive af kyllingen i ovnen)

- Pres hvidløg i en skål og kom de 'overflødige' hvidløgsrester ind i kyllingen

- Skær frisk basilikum i små stykker og kom det i skålen med presset hvidløg og tilsæt de resterende ingredienser

- Rør godt rundt og fordel med en madpensel 3/4 på kyllingens ydre og fordel den sidste 1/3 inde i kyllingen

- Steg i forvarmet ovn på 180 grader i 65-85 minutter (jeg gav den 65, men det afhænger af den enkelte ovn, så hold øje fra de 65 minutter)

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post39