Modern Housewife

Modern Housewife

Chocoloate chip cookie dough truffles

Søde lækkerierPosted by Julie / modernhousewife Sun, August 12, 2012 21:27:16

Hvem har ikke altid været lidt vild med at spise kagedej rent når ens mor stod i køkkenet og bagte småkager til jul da man var barn? Jeg indrømmer gerne, at jeg har gjort det. Det er jo for lækkert! Og heldigt som det er, er kagedej - eller 'Cookie Dough' som Ben&Jerry lærte mig at det hed da de kom på markedet med deres is af samme navn for nogle år siden, ret populært blandt kage-bage-elskere. Lige siden har jeg været vild med det, og jeg har kigget et hav af opskrifter som laves på baggrund af Cookie Dough-smagen, uden at gøre forsøg. Men da jeg for nylig læste om Lindsay Landis' nyeste kogebog "The Cookie Dough Lover's Cookbook", var jeg solgt og derfor har jeg denne søndag eftermiddag lavet en af hendes opskrifter fra bogen - og det er bare rigtig lækkert! Og nemt!

Opskriften er oversat fra engelsk, så derfor angiver jeg mængder lidt anderledes end normalt)

Chocoloate chip cookie dough truffles

ca 15 trøfler/kugler

8 spsk usaltet smør, stuetemperatur

4 spsk sukker

4 spsk brun farin

2 spsk mælk

1 tsk vaniliesukker

20 spsk hvedemel

½ tsk salt, fint

1 dl chokelade, hakket

150 g chokolade, smeltet til overtræk

- Kontrollér at der er fryserplads, og beklæd et fad med bagepapir

- Pisk smør, sukker og brun farin i ca 2 minutter

- Tilsæt mælk og vaniliepulver og pisk videre

- Tilsæt flormelis og salt og pisk videre

- Tilsæt tilsidst chokolade og pisk det hele godt sammen

- Rul massen til små mundrette kugler og placér på bagepapiret

- Stil på frys i 30 minutter

- Smelt overtrækchokoladen og dyp kuglerne i, og sæt tilbage på bagepapiret

- Pynt evt. efter ønske. Jeg pyntede med guldglimmer og en guldsukkerkugle

- Stil tilbage på frys i 20-30 min., og opbevar derefter i en lukket beholder og stil på køl

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post51