Modern Housewife

Modern Housewife

Hvidchokoladeis med marcipan og lakrids

IsPosted by Julie / modernhousewife Sat, August 25, 2012 14:14:45

Hvidchokoladeis med marcipan og lakrids

(ca 4-6 personer)6 æggeblommer, past (to i hver bæger)

½ l piskefløde

100g flormelis

170g hvid chokolade

½ tsk vaniliepulver

150g marcipan

80g lakrids/salmiakbolscher

1 tsk saltlakridssirup (jeg brugte Johan Bülows sirup)

- Hak den hvide chokolade fint og kom 120g i en skål og gem de resterende 50g til senere

- Pisk æggeblommer, sukker og vaniliepulver luftigt i ca 5 minutter

- Hæld massen i en lille gryde og rør rundt til den tykner (den må IKKE koge)

- Hæld den nu varme masse over de 120g hvid chokolade og rør rundt så massen bliver ensartet og chokoladen smeltet. Sæt derefter i køleskabet til afkøling

- Pisk fløden luftig og vend det forsigtigt med den kolde chokolademasse

- Kom lakridsbolcherne i en plastikpose og luk til. Læg et viskestykke over og brug en hammer til at knuse bolscherne nogenlunde fint (helst ingen store stykker)

- Riv marcipanen groft og kom både marcipan og lakridsstumper i den flydende is

- Tilsæt til sidst lakridssirup og rør det hele godt rundt, så fyldet bliver fordelt i hele massen

- Hæld det hele i en fryseegnet beholder og sæt i fryseren i 4-5 timer

- Rør i massen ca hver 1½ time

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post64