Modern Housewife

Modern Housewife

Henrivende Hindbærsnitter

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Tue, October 02, 2012 22:17:59

Som lovet kommer her dagens surprise med lyserøde nuancer: Hindbærsnitter! Har længe gået og tænkt på at få dem lavet, så i forbindelse med at jeg blev færdig med min opgave tre dage inden deadline (!) synes jeg at jeg fortjente at hoppe en tur i køkkenet og få lavet noget fint og lyserødt i denne 'støt brysterne'-uge :-) Så her er nogle lækre hindbærsnitter som faldt i god jord herhjemme, men har hele femten stk tilbage, så jeg tager resten med på arbejde i morgen til mine søde kollegaer ;-)

Hindbærsnitter

(ca 20 stk)

1 vaniliestang

180g flormelis + ekstra flormelis til glasur

320g smør, stuetemperatur (dvs IKKE smeltet)

520g hvedemel

2 tsk bagepulver

1 dl vand + lidt ekstra vand til glasur

Hindbærmarmelade

evt pynt efter ønske

- Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud. Tilsæt lidt af flormelis til kornene og mas flormelis og korn sammen så kornene skilles ad

- Kom de resterende ingredienser, undtagen vand, til det nylavet vaniliesukker og ælt godt sammen. Jeg brugte min køkkenmaskine med dejkrog på næsthøjest niveau, som bestemt er en stor hjælp.

- Tilsæt vandet til sidst og ælt videre til dejen er glat og klæg

- Stil på køl i 30-45 minutter og tænd imens ovnen på 200 grader

- udrul dejen i 6 lige store aflange firkanter (alle 6 i samme størrelse) og bag i ovnen i 10-13 minutter. De må gerne virke halvbagte.

- Afkøl på rist og sammenlæg de aflange firkater to og to med hindbærmarmelade

- Læg et lag med glasur (lavet af lidt vand og glasur, uden at den er alt for flydende) og pynt med det samme efter ønske, inden det størkner. Mine er pyntet med frysetørret hindbær, sølvfarvet sukker, lyserødt spiseligt glimmer og røde sukkerhjerter.

- Når glasuren er helt størknet udskæres de aflange firkanter til snitter efter ønsket form.

  • Comments(0)//www.modernhousewife.dk/#post88