Modern Housewife

Modern Housewife

Kanelbrød

BagværkPosted by Julie / modernhousewife Thu, October 18, 2012 16:27:27

Det er Den Store Bagedag i dag og derfor har min formiddag og eftermiddag stået på lækkerier i køkkenet - i love it! Så her får i min variation af kanelbrød, som sagtens kan spises uden noget, da det har masser at fyld i, mums! Så hvis I ikke allerede er hoppet en tur i det kreative køkken-hjørne, så er denne opskrift nem og lækker, og noget for hele familien! God torsdag -og bagedag alle sammen :-)

Kanelbrød

(1 stort brød)

Brøddejen:

1 dl vand, lunkent

1 dl mælk, lunkent

26g gær

½ tsk salt

6 dl hvedemel

1 tsk vaniliesukker

1 tsk kanel

1 tsk kardemomme

½ dl sukker

fyld:

60 g smør, stuetemperatur

60 g sukker

1½ tsk kanel

- Hæld lunkent vand og mælk i en skål og opløs salt og gæren deri.

- Kom de resterende ingredienser i og rør/ælt godt sammen. Ælt gerne dejen i 10 minutter, så den kan blive lækker og klæg - jeg vil anbefale at bruge en køkkenmaskine med dejkroge til dette.

- Bagefter skal dejen hæve i skålen med et viskestykke over, gerne i en time

- Når der er 15 minutter tilbage af hævetiden tændes ovnen og imens laves fyldet: alle ingredisenser blandes/røres sammen til en glat masse

-Når dejen er færdig med at hæve rulles dejen ud på bordet med lidt mel, til en aflang firkant og fyldet smøres ud på dejen.

- Rul dejen sammen som en rolade på den lange led, og luk dejen sammen på langs og i enderne, så fyldet ikke løber ud under bagningen

- Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og læg den rullede dej deri

- Sæt i ovn og bag i 25-30 minutter

- Når bagningen er færdig skal brødet stå i formen i ca 10 minutter før den tages op og køles af på en rist

- Nyd! :-)

  • Comments(2)//www.modernhousewife.dk/#post95