Modern Housewife

Modern Housewife

Dåbskage med hindbær og hvidchokolade/nødde mousse

Fondant kagerPosted by Julie / modernhousewife Sun, November 18, 2012 18:09:19

I dag har jeg været til min skønne venindes søns barnedåb hvor jeg bagte denne søde drenge-fondantkage. Alt er lavet for starten af, så her er opskrifter på både mine bunde, hindbærmousse og hvidchokolademousse med hakkede nødder. Og den var et hit, så jeg er glad :-)

Lyse bunde

(kagen deles i tre bunde)

375 g hvedemel

300 g sukker

1½ tsk natron

1½ tsk bagepulver

1½ tsk vaniliepulver

5 æg

260 g smeltet smør

3 dl kernemælk eller yoghurt

- Alt piskes sammen og kommes i en springform og sættes i foropvarmet ovn på 170 grader i ca 50 minutter.

- Lad stå i springform i ca. 10 min og derefter afkøl på bagerist

- Del kagen i tre bunde.

Hvidchokolademousse med hakket nødder

½ liter fløde

200g hvid chokolade

Nødder, antal efter ønske (jeg brugte hasselnødder)

4 blade husblas

- Husblas udblødes i vand i ca 10 minutter

- Piskefløden og chokoladen smeltes i en gryde og husblassen krammes fri for vand og smeltes deri.

- Fløde/chokoladeblandingen kommes i en skål og tildækkes med husholdningsfilm, så det dækker overfladen og op ad siderne på skålen

- Lad stå På køl i min. 3 timer og gerne natten over, hvorefter det piskes op til en creme.

Hindbærmousse

250g hindbær

2 spsk sukker

1 tsk vaniliesukker

2 dl yoghurt

5 dl fløde

5 husblas

- Pisk fløde og sæt på køl

- Husblas udblødes i vand i ca. 10 minutter

- Imens koges bær og sukker og vaniliesukker tilsættes

- Kram husblassen fri fra vand og smelt i de kogte bær

- Yoghurt vendes i de kogte bær og det hele vendes i flødeskummet og sættes på køl i min. 3 timer og gerne natten over

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.