Modern Housewife

Modern Housewife

Babyshower

Fondant kagerPosted by Julie / modernhousewife Sun, June 17, 2012 22:00:29

I dag har jeg været medarrangør til min venindes surprise babyshower - om hun blev overrasket? Ja, helt vildt! Så det var intet mindre end fantastisk. I den forbindelse lavede jeg denne fondantkage som er lavet med lyse bunde og med fyld af hindbærmousse og chokolademousse - hvilket er en af mine favoritkombinationer og det er altid er en sikker vinder.

Lyse bunde

375 g hvedemel

300 g sukker

1½ tsk natron

1½ tsk bagepulver

1½ tsk vaniliepulver

5 æg

260 g smeltet smør

3 dl kernemælk eller yoghurt

(evt tilsæt hakket nødder, chokolade eller bær)

- Alt piskes sammen og kommes i en springform og sættes i foropvarmet ovn på 170 grader i ca 50 minutter.

- Lad stå i springform i ca. 10 min og derefter afkøl på bagerist

- Del kagen i tre bunde.


Chokolademousse

½ l piskefløde

200g chokolade (jeg brugte 100g lys og 100g mørk)

4 blade husblas

- Husblas udblødes i vand i ca 10 minutter

- Piskefløden og chokoladen smeltes i en gryde og husblassen krammes fri for vand og smeltes deri.

- Fløde/chokoladeblandingen kommes i en skål og tildækkes med husholdningsfilm, så det dækker overfladen og op ad siderne på skålen

- Lad stå På køl i min. 3 timer og gerne natten over, hvorefter det piskes op til en creme.


Bærmousse

250g bær (jeg brugte hindbær)

2 spsk sukker

1 tsk vaniliesukker

2 dl yoghurt

5 dl fløde

5 husblas

- Pisk fløde og sæt på køl

- Husblas udblødes i vand i ca. 10 minutter

- Imens koges bær og sukker og vaniliesukker tilsættes

- Kram husblassen fri fra vand og smelt i de kogte bær

- Yoghurt vendes i de kogte bær og det hele vendes i flødeskummet og sættes på køl i min. 3 timer og gerne natten over

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.