Modern Housewife

Modern Housewife

Klassiske Kanelsnegle

BagværkPosted by Julie / modernhousewife Sun, February 10, 2013 17:45:34

Jeg lovede at lave kanelsnegle til opstartstræning i min kærestes fodboldklub igår, da de skulle holde et bruncharrangement... Jeg stod for at lave alt maden imens de trænede - jeg tager jo imod enhver mulighed for at stå i et køkken (et svagt punkt, hihi) ;-) Kanelsneglene lavede jeg dog dagen inden, så jeg endte med at råhygge i køkkenet fredag aften og kom til at lave 60 stk i stedet for kun 30 stk - behøver jeg at sige at det bestemt faldt i god jord at der var hele to kanelsnegle til hver mand? :-) I så fald så bare kald mit hjem for Modern Housewife's kanelsnegle værksted - enjoy ;-)

Klassiske Kanelsnegle

(60 kanelsnegle)

130g smør

6 dl mælk

60g gær

2 dl sukker

½ tsk salt

2 tsk kardemomme

1000g mel

Fyld:

300g smør, blødt men ikke smeltet

4 dl sukker

3 spsk kanel, stødt

Pensling:

2 æg

- Smelt smør og varm mælk i microbølgeovn, og hæld i en skål

- Når smør/mælk er fingervarm smuldres gæren deri og der røres til det er opløst

- Sukker og salt tilsættes og der røres til det også er opløst

- Tilsæt mel og kardemomme og ælt dejen til den er smidig (jeg æltede med min køkkenmaskine i ca 5 minutter)

- Lad stå til hævningen overdækket med et viskestykke i 40 minutter

- Imens røres alle ingredienser til fyldet sammen, så det er en blød og ensartet masse

- Del dejen i to: Hver dejdel rulles ud som en rektangel på et let meldrysset bord og fyldet fordeles godt og lige ud på hver rektanglen - dog lades ca 1½ cm på den ene bred-side være uden fyld, så rullen kan lukke sig sammen når dejen rulles sammen.

- Rul nu dejen stramt sammen fra den brede side (hvor der er fyld) og "luk" rullen med lidt vand på det brede endestykke uden fyld. Massér således, at lukningen holder tæt.

- Hver rulle skæres i 30 stykker og placeres på en bagepapirsklædt bageplade (eller flere, jeg måtte lave ca 3-4 plader for denne store portion)

- Læg et viskestykke over sneglene på bagepladen og efterhæv i 40 minutter

- Forvarm ovnen på 225 grader, pensl kanelsneglene med lidt pisket æg og bag i ovnen i 8-10 minutter

- Køl på rist, servér lune eller pynt evt. med glasur (flormis rørt med vand) når kanelsneglene er kølet helt af.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.