Vanilie og chokolade i én cupcake
CupcakesPosted by Julie / modernhousewife Mon, February 18, 2013 17:40:55Disse blev også medbragt til mine veninders fødselsdagsfest i lørdags :-) Opskriften ligner meget mit seneste indlæg med chokoladecupcakes med hindbærfrosting, bare ændret i smagsvariation som er tilføjet/fjernet, så den er let at gå til og kan reguleres efter eget ønske.
Vanilie cupcakes med chokoladestykker
(ca 50 stk minicupaces / 25 almindelige str. cupcakes)
375 g hvedemel
300 g sukker
100g hk mørk chokolade
1½ tsk natron
1½ tsk bagepulver
1½ tsk vaniliepulver
5 æg
260 g smeltet smør
3 dl kernemælk eller yoghurt
200g hk mørk chokolade
- Forvarm ovnen på 200 grader
- Hak den mørke chokolade og rør alle ingredienser sammen til en jævn dej og fordel dejen i muffinsforme
- Bag i ovnen i ca 20 minutter og køl af på rist
Chokoladefrosting
Chokolade frosting
(til ca 50 mini cupcakes / 25 alm. str. cupcakes)
2.5 past. æggehvide
100 g sukker
225 g usaltet blødt smør
0,5-1 tsk vanilie sukker
40g ren kakaopulver
- Pisk med elspisker de past. æggehvider med sukker over varmt vand/vandbad i ca 3 minutter (til sukkeret er smeltet)
- Fjern vandbad og pisk yderligere i ca 10 minutter til massen er kold igen. (Efter vandbad hælder jeg massen i min køkkenmaskine og lader den stå og piske for sig selv, da det godt kan være anstrengende at stå med en elpisker i ti minutter)
- Derefter tilsættes smør lidt ad gangen og til sidst vaniliepulver (NB: Frostingen kan begynde at skille når smøret røres i, så pisk videre indtil frostingen bliver glat igen)
- Når massen ikke skiller længere, tilsættes kakaopulveret og der piskes kort så den bliver jævn i farve og smag.
- Derefter hældes den i en tyller (Wilsons M1) og doseres fint på hvert cupcakes
- Pynt cupcake'en efter ønske - jeg lavede små sommerfugle af fondant, hvilket gav et fint look :-)