Modern Housewife

Modern Housewife

Raw brownie

Søde Sundere alternativerPosted by Julie / modernhousewife Thu, March 07, 2013 10:45:02

Jeg har længe ønsket at prøve at lave nogle lækre raw-snacks med dadler, men eftersom jeg desværre ikke er indehaver af en foodprocessor (endnu) grundet vores ikke så store køkken (som i forvejen er overfyldt med en masse andre køkkenredskaber), har jeg ikke kunnet lave dem i mit eget køkken. Så da vi igår var hjemme hos min mor og spise, tilbød jeg at lave aftenens dessert, da hun er indehaver af sådan en foodprocessor - hvilket blev til en raw brownie. Yderst lækkert og endnu et sundere alternativ (men satdig ikke sådan helt sundt skal man huske på, men man kan trods alt spise et stykke med bedre samvittighed, hehe) :-) Den blev lidt "sticky", hvilket jeg ikke synes gjorde noget, for den smagte virkelig lækkert, og havde egentlig bare brownie-midte konsistens, så jeg synes helt bestemt dette er et forsøg værd! Dog vil jeg sige, at det ikke er sidste gang at jeg eksperimenterer med daddel-snacks, da jeg er sikker på at denne brownie kan laves på andre måder også, samt som kugler, så det skal helt klart afprøves flere gange i fremtiden;-)

Raw brownie

(9 store stykker)

1 kasse friske dadler (uden sten)

2 spsk vand

4 dl mandler, som skal blendes til mel (eller 2 dl mandelmel)

2 spsk kokosolie

1½ dl ren rå kakaopulver

1 håndfuld mandler

1 håndfuld valnødder

- Start med at lave mandel mel ved at hælde mandlerne i foodprocessoren og blend til melet er næsten fint. Og læg til side.

- Fjern stenene fra dadlerne og kom dadlerne samt vand i foodprocessoren (uden mandelmelet) og blend til massen er helt jævn og klistret

- Tilføj mandelmel, kakaopulver og koksolie, og blend igen

- Hak valnødder og mandler lidt groft og rør i massen

- Beklæd en form med bagepapir og læg massen deri, så brownien har en tykkelse på ca 1½ cm

- Sæt på køl indtil servering i kvadratiske stykker

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Julie / Modernhousewife Thu, August 22, 2013 07:48:44

Tak Cecilie :-) Ja, det er fantastisk med sunde alternativer, jeg er selv stor fan og eksperimenterer en del med det (se min kategori "søde sundere alternativer" for flere af den slags opskrifter) :-)
Mange knus Julie

Posted by Cecilie Thu, August 22, 2013 00:15:16

Det ser virkelig lækkert ud! Fedt med sunde lækkerier, både til en selv og ens børn!

Mvh Cecilie

http://blog.fashionmom.dk/