Modern Housewife

Modern Housewife

Chokolade skildpadde is

IsPosted by Julie / modernhousewife Sun, April 07, 2013 19:05:09

Det er søndag, det har været den dejligste weekend (med venindehygge fredag, eksamenskrivning lørdag formiddag, shopping + lækker mad i indre by med min kæreste lørdag aften og familiefødselsdag i dag) og solen har vist sig så ofte på himlen at jeg (tro det eller ej) næsten havde glemt alt om den lange og forfærdelige vinter, da jeg i formiddagssolen lavede lækker hjemmelavet is med knuste chokoladeskildpadder.... men så blev det aften og vupti så kom sneen da lige på besøg igen - slet ikke optimalt! Men ikke desto mindre er denne is yderst lækker og skal helt klart laves igen og serveres til de kommende gæster i løbet af sommeren - behøver jeg at sige, at jeg glæder mig til sommer?? Om ikke andet, så rigtig god søndag til jer alle sammen ;-)

Chokolade skildpadde is

(ca 4-6 personer)

6 æggeblommer, past (to i hver bæger)

100g flormelis

½ tsk vaniliepulver

100g mørk chokolade

½ l piskefløde

6 kæmpe chokoladeskildpadder

- Pisk æggeblommer, sukker og vaniliepulver luftigt i ca 5 minutter

- Hæld massen i en lille gryde og rør rundt til den tykner (den må IKKE koge)

- Hæld den nu varme masse over de 100g mørk chokolade (som er grovhakket) og rør rundt så massen bliver ensartet og chokoladen smeltet. Sæt derefter i køleskabet til afkøling

- Pisk fløden luftig og vend det forsigtigt med den kolde chokolademasse

- Knus/hak chokoladeskildpadderne i både grove og fine stykker og vend det i isen

- Hæld det hele i en fryseegnet beholder og sæt i fryseren i 4-5 timer

- Rør i massen ca hver 1-1½ time

- Server når konsistens er som is, og lad ellers stå i fryseren til lysten kommer ;-)

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.