Hvidløgsbrød
BagværkPosted by Julie / modernhousewife Wed, June 12, 2013 18:16:21Igår havde jeg en veninde til mad og lige en time før synes jeg lige at vi manglede noget - og her kommer disse hvidløgsbrød ind i billedet. Hurtigt bakset sammen, kort hævning, men mega lækkert. Nemt, hurtigt og perfekt til de varme grill aftener ;-) Dog vil jeg foreslå at smørret røres og kommes i fryseren dagen før og skæres i aflange stykker og kommes i dejen inden bagning (eftersom det var en spontan bagning kom jeg blød smør i brødet - hvilket gav smag, men jeg vil foretrække at bryge det frosent indne bagning for at få samme konsistens som dem man køber).
Hvidløgsbrød
(2 brød, ca 4 personer)
Selve brødet:
2 dl vand
30g gær
½ tsk salt
200g hvedemel
100g rugmel
100g havregryn, finvalsede
1 fed hvidløg, presset
½ dl græskarkerner
Hvidløgsmør:
150 g smør
3 fed hvidløg, presset
1 tsk salt
2 tsk oregano eller tørret basilikum
- Smør: om skrevet, vil jeg starte med at røre hvidløgssmørret sammen dagen før og lægge i en plastik beholder med låg, beklædt med bagepapir i 1 cm tykkelse
- Brødet: Rør vand, gær og salt sammen så gær og salt opløses
- Kom derefter de resterende ingredienser i og rør godt til dejen bliver jævn
- Stil til hævning indtil en halv time inden spisetid
- Tænd ovnen på 200 grader
- Del dejen i to og lav to aftlange brød og pres dem flade
- Tag det frosne smør ud af fryseren og skær det i aflange stykker
- Placér smørret på midten af de flade brød og buk dejen over smørret så det dækkes helt og buk også enderne, så smørret ikke kan flyde ud når de ryger i ovnen.
- Pensl med lidt vand og sæt i ovnen
- Bag brødene i ca 20 minutter
- Nyd varme!