Modern Housewife

Modern Housewife

Hvidløgsbrød

BagværkPosted by Julie / modernhousewife Wed, June 12, 2013 18:16:21

Igår havde jeg en veninde til mad og lige en time før synes jeg lige at vi manglede noget - og her kommer disse hvidløgsbrød ind i billedet. Hurtigt bakset sammen, kort hævning, men mega lækkert. Nemt, hurtigt og perfekt til de varme grill aftener ;-) Dog vil jeg foreslå at smørret røres og kommes i fryseren dagen før og skæres i aflange stykker og kommes i dejen inden bagning (eftersom det var en spontan bagning kom jeg blød smør i brødet - hvilket gav smag, men jeg vil foretrække at bryge det frosent indne bagning for at få samme konsistens som dem man køber).

Hvidløgsbrød

(2 brød, ca 4 personer)

Selve brødet:

2 dl vand

30g gær

½ tsk salt

200g hvedemel

100g rugmel

100g havregryn, finvalsede

1 fed hvidløg, presset

½ dl græskarkerner

Hvidløgsmør:

150 g smør

3 fed hvidløg, presset

1 tsk salt

2 tsk oregano eller tørret basilikum

- Smør: om skrevet, vil jeg starte med at røre hvidløgssmørret sammen dagen før og lægge i en plastik beholder med låg, beklædt med bagepapir i 1 cm tykkelse

- Brødet: Rør vand, gær og salt sammen så gær og salt opløses

- Kom derefter de resterende ingredienser i og rør godt til dejen bliver jævn

- Stil til hævning indtil en halv time inden spisetid

- Tænd ovnen på 200 grader

- Del dejen i to og lav to aftlange brød og pres dem flade

- Tag det frosne smør ud af fryseren og skær det i aflange stykker

- Placér smørret på midten af de flade brød og buk dejen over smørret så det dækkes helt og buk også enderne, så smørret ikke kan flyde ud når de ryger i ovnen.

- Pensl med lidt vand og sæt i ovnen

- Bag brødene i ca 20 minutter

- Nyd varme!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.