Modern Housewife

Modern Housewife

Hjemmelavet rugbrødsdrys

SnacksPosted by Julie / modernhousewife Sat, October 26, 2013 14:25:27

En god portion neutral yoghurt, hindbær og så lige med et drys af hjemmelavet rugbrødscrunch - det' morgenhygge lige i min ånd! Vi har lørdags-morgenhygget herhjemme som bl.a. stod på denne portion. Det er utrolig nemt at lave og smager lækkert, og så kan man vælge både at lave den almindelige version eller som jeg har gjort, erstattet brun farin med sukrin gold (som er en sukker erstatning som har samme konsistens og virkning som sukker, dog med færre kalorier - behøver jeg at nævne, at jeg er fan?). Rugbrødsdrys kan sådan set bruges som topping til alt, både som jeg har gjort med yoghurt, drys på frugt eller is og som en del af en dessert. Jeg tænker i hvert fald jeg at jeg snart må prøve at lave en rugbrødsdessert ;-) Rigtig god weekend derude <3

Hjemmelavet rugbrødsdrys/ymerdrys (almindelig version og en sundere version)

(En stor portion)

400g rugbrød

4 spsk brun farin (for en sundere version, erstat med sukrin gold)


- Forvarm ovn på 200 grader

- Kom rugbød i foodprocessor/minihakker og blend til helt fint smuldrer eller grovere stykker, som ønsker (jeg blendede mit helt fint)

- Rør brun farin/sukrin gold sammen med rugbrøds krummerne og bred ud på en bageplade beklædt med bagepapir

- Start med at bage i 10 minutter, tag bagepladen ud og vend/rør rundt så de rugbrødskrummer som er nederst, også bliver ristet.

- Sæt igen og bag nu i først 5 minutter og hold øje så det ikke bliver alt for brændt.

- Hvis ikke det er crispy nok så giv den 5 minutter mere og sådan kan du blive ved indtil den er crispy nok. Men igen, hold øje! (jeg endte med at give min omkring 25 minutter i alt i alt).

- Køl af på pladen og opbevar i glas med låg.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.