Modern Housewife

Modern Housewife

Halloween Lakridscupcakes

CupcakesPosted by Julie / modernhousewife Wed, October 30, 2013 14:29:48

Jeg er vild med lakrids – i sådan set alt. Det er bare ikke så ofte jeg selv for eksperimenteret med det da jeg ikke selv er den store kagespiser og når jeg bager er det ofte til andre – og lakrids er ikke lige altid en sikker vinder (da alle ikke er til sådan noget i mad og kager). Men nu hvor det jo er halloween skal der da laves noget ”uhyggeligt” anderledes, vil jeg mene. Og derfor disse fine lakridscupcakes. Som en lille surprise har jeg skåret små stykker af lakridsfudge og blandet i dejen, så der er godt med lakrids-overload, som jeg bedst kan lide det. Og jeg skulle hilse fra mine søde kollegaer, som jeg medbragte disse til i dag, og sige at det smager lækkert! Så hvis du tør hoppe ud i lakrids, er denne cupcake en god start ;-)

LAKRIDSCUPCAKES

(15 stk)

Start med at lave denne hjemmelavet sirup som skal i selve cupcaken (hvis ikke du har mod på dette så erstat med 3 spsk salt lakridssirup (evt. fra Johan Bülow).

Hjemmelavet lakridssirup
250 g salt lakrids bolsjer (jeg brugte en pose peber-bolsjer fra Kræmmerhuset)
6 dl vand
- Kog vandet op og kom alle bolsjerne i
- Rør godt indtil alle bolsjerne er opløst (tilsæt ekstra vand hvis ikke alle bolsjerne bliver opløst)
- Kog indtil siruppen i ca 20 minutter (denne version er meget flydende)


Selve cupcaken
5 æg
300g sukker
1 vaniliestang
150g smør
250g mel
1 tsk bagepulver
1,5 citroner: både saft og revet skal
1,5 dl lakridssirup eller 3 spsk salt lakridssirup
(Johan Bülow)
5 kick lakrids fudge


- Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud.
- Tag lidt af sukkeret ud til vaniliekornene og mas korn og sukker sammen med en kniv således, at vaniliekornene skiller sig
- Kom æg, vanilie/sukker blandingen og det resterende sukker i en skål og pisk det luftigt
- Kom mel, bagepulver, revet citronskal, citronsaft og lakridssirup i, og pisk videre
- Hak derefter kick lakrids fudge i små stykker og vend i dejen
- fordel dejen i muffinsforme og bag i 15-20 minutter ved 200 grader


Lakrids/hvid chokolade frosting

(til 15 cupcakes)
350g smør
520g flormelis
1 spsk vand
1 spsk vaniliesukker
200g hvid chokolade
3 tsk citronsaft
3 spsk lakridsrods pulver
(købt i specialforretning)
2 spsk Raw lakridspulver (fra Johan Bülow)

-Smelt den hvide chokolade og stil på køl
-Kom smør, flormelis, vand og vaniliesukker i en skål og rør godt rundt så flormelis ikke længere er ’løst’
-Pisk derefter med en elpisker til det er luftigt og hvidt
- Når den smeltet chokolade er nogenlunde helt afkølet, kommes den i smør/flormelis massen og piskes sammen med det, til frostingen bliver luftig og hvid
- Kom lakridsrod –og raw lakridspulver ved og pisk igen
- Smag evt. til med lakrids efter ønske
- Pynt cupcakes med frosting efter ønske (jeg brugte wilton M1) og pynt efter tema. Jeg havde fået disse fine mini sukker-græskar af en kollega, så derfor skulle de selvfølgelig drysses ud over cupcaken
- Stil på køl, men tag ud ca en halv time inden servering så frostingen er blød og lækker


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.