Modern Housewife

Modern Housewife

Kagekampen: Afternoon Tea

BagværkPosted by Julie / modernhousewife Wed, November 13, 2013 09:14:55

Ja, gårsdagens afsnit stod på afternoon tea...... Scones, crackers og syltetøj. Og alle der så afsnittet igår ved, at det vist ikke lige faldt i god jord hos mig, og jeg vil stadig mene, at scones ikke er kage men bagværk, anyway, ikke min stærke side! Mine crackers blev rigtig gode og dem var jeg ret tilfreds med og det samme med min syltetøj med rom i (virkelig godt vil jeg lige sige!). Jeg var derimod slet ikke tilfreds med mine scones, og derfor vælger jeg (20 minutter inden tiden er gået) at begynde på en ny portion og dermed stresse ret meget og derfor frygtede jeg at skulle se afsnittet. Men Kanal5 har været super søde at klippe det så fint, så man da ikke rigtig får det indtryk synes jeg, så jeg var lettet...... ;-)
I aften står den på en spicy udfordring - lagkage med chili. Det vil sige en lagkage med mindst to forskellige mousse i, hvor chili skal være fremtræden i enten mousse eller kage. Min opskrift i aften er én jeg er øvet i, så den har jeg glædet mig til at lave og vise frem, dog er tiden lidt imod mig i dag, så jeg må tage den lidt på gefülen og ty til alternativer! Derudover bliver det en et afsnit med røg i køkkenet, så håber i følger med og hepper igen igen, for jeg har brug for en masse support i dagens afsnit :-)
Men til at vente på, får I her gårsdagens opskrift, som også er at finde på Kanal 5s hjemmeside her. Og hvis I også vil lære mig lidt bedre at kende, kan I læse om mig og min kærlighed til kagebageriet på Kanal 5 her.

Scones med mørk chokolade, valnødder og hindbær

(8 stk)
260 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1-1½ dl sødmælk
0,5 tsk salt
50g sukker
70g smør, blødt
50g mørk chokolade
30g valnødder
15g frysetørret hindbær

- Forvarm ovnen på 220 grader
- Bland de tørre ingredienser sammen
- Ælt smørret ind i dejen lidt ad gangen
- Tilsæt mælken lidt undervejs under æltning/omrøring til dejen er klæg
- Vend hakket chokolade, hakket valnødder og frysetørret hindbær forsigtigt i dejen
- husk at dejen IKKE må æltes for meget da det gør dejen tør ved bagning
- Del dejen i 8 scones og kom på en bageplade
- Bag scones'ne i 12 minutter, men husk at holde øje så de ikke bliver brændte!
- Køl af på rist og spis lune ;-)


Crackers med touch af kanel og hindbær
(ca 20 stk)
190g hvedemel
2/3 tsk bagepulver
75g havregryn, finvalsede
½ tsk salt
20g rørsukker
1⁄4 dl olivenolie
1 dl vand
1 æg til pensling
1 tsk kanel
1-2 tsk frysetørret hindbærpulver

- Forvarm ovnen på175 grader ( vent evt. med at tænde ovnen da dejen skal stå en halv time på køl inden bagning)
- Bland mel og bagepulver godt sammen
- Tilsæt de resterende ingredienser og rør dejen jævn og godt sammen
- Rul dejen ind i husholdningsfilm og lad stå på køl i ca. 30 minutter
- Rul efterfølgende dejen tyndt ud (på mel) og udstik efter ønske
- Lav evt. en tekst på hver kiks med et mini bagestempel
- Pisk ægget og pensl kiksene (hvis der er tekst på skal der ikke pensles med æg ovenpå det der er skrevet da det vil ’drukne’ bogstaverne så man ikke kan se hvad der står
- Bag i 20-25 minutter og køl af på bagerist
- Mal med en tynd pensel i teksten med det frysetørret hindbær så teksten får en fin pink farve
- Opbevar i en lufttæt kagedåse


Hindbær marmelade
400g hindbær
200g sukker
1 vanillestang
4-8 spsk mørk rom (alt efter hvor stærk rom smagen ønskes)

- Rens og skyld hindbærrene
- Kom sukker, bær og vanillestang (flækket) i en gryde eller bred pande.
- Kog op, og kog ca. 3-­‐5 minutter
- Tag gryden fra varmen, og rør godt rundt.
- Lad gryden stå 15 minutter, og rør derefter rommen i og rør yderligere rundt et par gange
- Hæld på glas og opbevar køligt












  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.