Modern Housewife

Modern Housewife

Grove pølsehorn

SnacksPosted by Julie / modernhousewife Sun, February 23, 2014 09:44:24

Det er søndag og det er måske for nogen, tømmermændsdag? Heldigvis for mig er det ikke en dagen derpå i dag, men synes alligevel at alle dem der har lidt ondt i håret, fortjener denne lækre opskrift! Jeg lavede disse i forbindelse med min kærestes fødselsdag i starten af måneden, som aftensnack til alle de alkoholiske drikke, hvilke de passede perfekt til (og dagen derpå hjalp de bestemt også på situationen, hehe!). Det er en grovere form for pølsehorn som giver en meget bedre og mættende madoplevelse, så herhjemme vil der aldrig mere blive serveret almindelig hvide pølsehorn, kun disse, da de har det hele! Og husk på, de kan sagtens laves til fredagsfilmen eller til børnenes madpakker, det behøver ikke kun at være med associationer til festligheder ;-)

Grove pølsehorn
(ca 30-40 stk afhænigng af str)
115g smør
1 L minimælk
100g gær
320g skyr
3 tsk salt
200g rugmel
100g grahamsmel
1500g hvedemel
Ca 15-20 "party pølser", halveret så der er 30-40 pølser i alt
Vand til pensling


- Kom smør og mælk i en glasskål og kom i microbølgeovnen i ca 1 minut/eller smelt i en gryde til det er lunt
- Kom det i en skål og tilsæt salt og gær og rør det godt ud
- Kom de resterende ingredienser (pånær vand og pølser) i og rør godt. Jeg delte dejen i to, æltede hver del og kom dem i hver deres skål til hævning med et viskestykker over, et lunt sted, i ca 1 time
- Tænd ovnen på 200 grader
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt godt
- Del dejen i 2-3 portioner og rul én protion af gangen ud som en cirkel (ca. 40 cm)
- Del cirklen i 8 trekanter og læg en halv pølse på hver af trekanterne, på den bredeste del af trekanten (se billede)
- Rul hver trekant sammen til et horn, ved at starte med at rulle fra den brede ende, rundt om pølsen og hæft den sammen med lidt vand ved spidsen, når hornet "lukkes"
- Læg dem på en bageplade, pensl med vand og fortsæt med de resterende portioner
- Bag hver bageplade i 20-25 minutter og køl af på rist
- Servér lune eller kolde
- Opbevar i poser på køl og enten fryse dem ned eller genvarme dem i ovn i ca 5 -7 minutter så de er lune dagen derpå også ;-)






  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.