Modern Housewife

Modern Housewife

Fastelavnsboller med vaniljecreme, marcipan og chokolade!

BagværkPosted by Julie / modernhousewife Fri, February 28, 2014 07:36:05


På søndag er det fastelavn og derfor skal I da slet ikke snydes for en lækker opskrift til dagen! Så her har i en fastelavnsbolle opskrift der er nem at lave og smager super lækkert, og så kan den pyntes lige som man ønsker - så man kan nemt tage ungerne med i køkkenet og fastelavnshygge og evt. pynte på deres bekostning ;-) Jeg skal ikke selv til nogen som helst fastelavnsfester hvor de kunne medbringes, men på lørdag står den på festligheder herhjemme, så dér kommer de på bordet og så sender jeg resten af disse med manden på arbejde på søndag, så de går bestemt ikke til spilde :-) Rigtig dejlig og farverig weekend derude!

Fastelavnsboller

(20 stk)

3,5 dl mælk, lunt

30g gær

1 tsk salt

35g rørsukker

100g smør

600g hvedemel

- Gær og salt røres ud i den mælk

- Tilsæt sukker og smeltet smør og rør videre.

- Tilsæt melet, rør godt og ælt lidt tilsidst, så dejen er smidig

- Stil til hævning i ca 30 minutter

- Ælt en smule på bordet og rul dejen ud med en køkkenrulle/rullepind

- Prøv så vidt muligt at skære dejen i firkantede stykker, på ca. 10 x 10 cm, selvom dejen er meget elastisk

- Læg en klat, ca. 2-3 tsk, vaniljecreme (se opskrift nedenfor), godt med revet marcipan og hk chokolade på hvert stykke, pensl sidderne med æg og fold sammen, hjørne mod hjørne og vend samlingerne nedad

- Husk at klemme siderne godt sammen så der ikke sker "uheld" med at cremen løber ud under bagningen

- Lad fastelavnsbollerne hæve i ca. 20 minutter på en bageplade med bagepapir.

- Pensl med letpisket mælk og æg

- Bag fastelavnsbollerne ved 200 grader i ca. 8-10 min (så det er letgyldne)

Fyld:

50g mørk chokolade

120g revet marcipan

Creme
(opskrift nedenfor)

Creme

3 dl mælk

1 vaniljestang

5 æggeblommer

4 spsk sukker

3 spsk maizena

2 dl fløde

- Kog mælken op med kornene fra vaniljestangen og selve den flækkede stang

- Imens piskes æggeblommerne hvide med sukker og maizena.

- Tag selve vaniljestangen op af den varme mælk og tilsæt den kogende mælk til æggeblommerne under piskning (med håndmikser), og hæld det hele tilbage i gryden, og lad det koge igennem, mens der piskes (med håndpisker).

- HUSK: bliv ved med at piske selvom det koger, da cremen skal koges ind så den er nogenlunde fast og køl derefter cremen af

- Pisk fløden til skum og vend det i vaniljecremen (start med halvdelen og doser derefter, så konsistensen bliver som ønsket)

- Hvis den bliver lidt for flydende, så stil på køl 15-30 minutter

Pynt

100g chokolade

1/2 dl fløde

Frysetørret hindbær

Hk mandler

- Chokolade 'overtræk': Smelt chokoladen og tilføj lidt fløde alt afhængig af ønsket konsistens (jeg kan godt lide at den er lidt tyk, så er den også nemmere at håndtere)

- Når fastelavnsbollerne er kølet af, pensles de med glasuren og pyntes med hk mandler og frysetørret hindbær









  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.