Modern Housewife

Modern Housewife

Min første bryllupskage: med chokolade og hindbær

BryllupskagerPosted by Julie / modernhousewife Sun, March 16, 2014 11:54:18

Igår blev min grankusine gift og i den forbindelse fik jeg æren at lave deres bryllupskage. Trods at de vidste at det ville være min første af slagsen, betvivlede de det ikke, hvilket er rigtig dejligt! Så efter et møde med den, på daværende tidspunkt, kommende brud blev det besluttet at det skulle være en tre-etagers kage (til ca 50 personer) med mørke bunde og med fyld af hindbærmousse. Farverne på kagen skulle dermed også matche deres farvetema til festen som er sand, rosa og lys bordeaux og så skulle den være besat af en blomsterrand langs den ene side, så det var det jeg havde at gå efter. Derudover skulle det ikke være en traditionel kage med en topfigur, men i stedet en mere diskret top, med blomster og deres initialer. Så således blev kagen - jeg synes selv den blev super fin, romantisk og lige efter brudeparrets smag og jeg har også kun fået positiv feedback :-)

BRYLLUPSKAGE MED CHOKOLADE OG HINDBÆR

En mere detaljerede guide til hvordan man laver en tre-etagers kage, kan du finde på min blog her. Men nedenfor får du her opskrifterne på hvad der var inde i denne bryllupskage:

Chokoladebunde

(Til en springform på ca 22-25 cm - kagen deles i tre bunde)

375 g hvedemel

300 g sukker

1½ tsk natron

1½ tsk bagepulver

1½ tsk vaniliepulver

5 æg

260 g smeltet smør

3 dl kernemælk eller yoghurt

100g mørk chokolade

50g ren kakao

- Kom alle ingredienser pånær den mørke chokolade og pisk/rør det godt sammen

- Smelt chokoladen og kom det i dejen og pisk/rør videre


- Dejen kommes i en springform og sættes i forvarmet ovn på 170 grader i ca 50-60 minutter.

- Lad stå i springform i ca. 10 min og derefter afkøl på bagerist

- Pak ind i sølvpapir og stil på køl


Hindbærmousse

(2 lag i en kage med tre bunde)

250g hindbær

2 spsk sukker

1 tsk vaniliesukker

2 dl yoghurt

5 dl fløde

5 husblas

- Pisk fløde og sæt på køl

- Husblas udblødes i vand i ca. 10 minutter

- Imens koges hindbær og sukker og vaniliesukker tilsættes

- Kram husblassen fri fra vand og smelt i de kogte bær

- Yoghurt vendes i de kogte bær og det hele vendes i flødeskummet og sættes på køl





  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.