Modern Housewife

Modern Housewife

Valnøddebrød i hævekurv

BagværkPosted by Julie / modernhousewife Sun, April 13, 2014 15:29:05


Det er søndag, og søndag er lig hjemmehygge i vores lille hjem. Dog var min bedre halvdels part i hjemmehyggen måske ikke så nærværende da han er lidt tømmermænds ramt, men så må man jo bare selv skabe hyggen ;-) Jeg har i dag derfor forkælet manden med dette lækre valnøddebrød som har hævet i en rund hævekurv, hvilket giver en saftig og luftig krumme og samtidig lader brødet holde sin form og giver et smukt udseende (kan fx købes her). Jeg har haft hævekurven længe, men har bare ikke fået den brugt, men det er nok den nemmeste form for at 'bage brød', så det skal jeg bestemt til at gøre mig noget mere i. Husk, man må IKKE bage brødet i ovnen når det stadig er i hævekurven (da den ikke kan klare det), men man lader det kun hæve deri og så vender man det ud på en bageplade og bager det med det samme. Jeg kan i hvert fald anbefale at benytte sig af sådan én og specielt med min egen opskrift her, det smager super lækkert. Rigtig god søndag derude :-)

VALNØDDEBRØD

(1 brød)

4 dl koldt vand

1 tsk salt

20g gær

250g hvedemel

250g grovt rugmel

70g valnødder, groft hakket

- Rør vand, salt og gær ud i en skål, så gær og salt bliver opløst i vandet

- Kom de resterende ingredienser i og ælt (i ca 10 minutter/gerne i en køkkenmaskine)

- Drys hævekurven godt med mel og kom dejen deri

- Lad stå til hævning ved stuetemperatur med et viskestykke over i ca 1 times tid

- Når hævningen er ovre, vendes brødet ud på en bagepapirsbeklædt bageplade

- Tænd ovnen på 225 grader og bag brødet i 30-35 minutter



  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.