Modern Housewife

Modern Housewife

Citron og hvid chokoladelagkage med friske hindbær

Andre kager der smagerPosted by Julie / modernhousewife Wed, August 13, 2014 12:45:58

Endelig, endelig, endelig kan jeg løfte sløret for smagskomponenterne til lørdagens bryllup hvor jeg skulle lave bryllupskagen for et vennepar som skulle sige ja til hinanden. Selve bryllupskagen var såmænd i "små" 4 etager og en guide til sådan et kunstværk vil komme på bloggen på et senere tidspunkt. Men selve opskrifterne til hvad selve kagen indeholdte, det skal I bestemt ikke snydes for. Denne kage blev lavet i 4 etager i forskellige størrelse, hvor denne opskrift afspejler den næst øverste kage, som også er dennæst mindste (hvilket siger lidt om hvor stor en kage jeg havde for til i lørdags). Hård, men uden tvivl fantastisk! Og sikke et fantastisk bryllup vi var til, super mad og vi, de smukkeste omgivelser på Hotel Søfryd ned til Roskilde Fjor, fest hele natten og ikke mindst, et smukt brudepar og masser af kærlighed Jeg elsker elsker elsker bryllupper, der er bare noget magisk ved det og det, at fejre kærligheden, er også bare dejligt. Og så blev min kagen taget helt utrolig godt imod og levede bestemt op til mine og brudeparrets forventninger (mine egne var jeg dog mest nervøs for), så jeg er bare ovenud glad for at det hele gik som det skulle og at de alle 4 etager stod snorlige. Selvom det kostede "blod, sved og tårer", har det været super fedt at afprøve mine egne evner og få denne oplevelse med! Selvom det måske ikke lige er en bryllupskage I derude vil kaste jer ud i, så kan kagen også stå alene, og derfor får I her opskriften på bryllupskagens egentlige indhold og udseende i en helt simpelt og almindelig springform så ALLE kan være med da den faktisk slet ikke er så kompliceret endda :-) Enjoy og good luck ;-)

Mazarin bunde
(1 portion - deles i tre bunde)
375 g hvedemel
300 g sukker
1½ tsk natron
1½ tsk bagepulver
1½ tsk vaniljepulver
5 æg
260 g smeltet smør
3 dl yoghurt
300g revet marcipan

- Tænd ovnen på 170 grader
- Rør/pisk alle ingredienserne sammen pånær marcipanen, så dejen bliver lind
- Riv marcipanen groft og vend i dejen
- Kom dejen i en springform og bag i ovnen i ca 1 time og 15 minutter
- Køl af i springformen i ca 10 minutter og køl derefter af på rist


Hvid chokolademousse
(1 lag)
½ l piskefløde
200g hvid chokolade
4 blade husblas

- Husblas udblødes i vand i ca 10 minutter
- Fløden og chokoladen smeltes i en gryde
- Husblassen krammes fri for vand og smeltes deri.
- Fløde/chokoladeblandingen kommes i en skål og tildækkes med husholdningsfilm, så det dækker overfladen og op ad siderne på skålen
- Lad stå På køl i minimum 3 timer og gerne natten over, hvorefter det piskes op til en creme og kommes på bunden


Citronmousse
(1 lag)
½ l piskefløde
1,5 saften fra 1½ citron
2 spsk sukker
5 blade husblas

- Husblas udblødes i vand i ca 10 minutter
- Pres saften fra citronerne ned i en skål
- Hæld den igennem en tætmasket si, direkte ned i en lille gryde (så citronkød og kerner ikke kommer med)
- Tilsæt sukker og smelt det i citronsaften
- Husblassen krammes fri for vand og smeltes deri
- Køl af og imens piskes fløden stiv
- Vend citronsaften forsigtigt i fløden og stil på køl i minimum 3 timer og gerne natten over


Hvid chokoladeganache til at dække kagen
(2 lag til en kage)
300g smør
450g flormelis
1 spsk vand
200g hvid chokolade

- Vent med denne til lige før denskal burges)
- Pisk alle ingredienser, pånær hvid chokolade, til en jævn masse
- Imens smeltes den hvide chokolade og afkøles bagefter
- Når den smeltet chokolade er nogenlunde helt afkølet, kommes den i smør/flormelis massen og piskes sammen med det, til ganachen bliver luftig og lækker



Saml kagen
Et fad hvor kagen skal serveres på
En spartel kniv/paletkniv
Justerbar kageform (uden bund)
Evt. Kagefolie (gennemsigtigt kagepapir så mousse og kagekrymmel ikke sidder fast på den justerbare kageform ved aftagning)
Ca 300g friske hindbær

- Del kagen i tre lige store bunde (ca 1,3 cm)
- Læg den ene bund på serveringsfadet og kom den justerbare kageform rundt om.
- Evt. afklip kagefolie i den korrekte størrelse og læg mellem kagen og den justerbare kageform
- Tag den hvide chokolademousse ud, pisk den stiv, doser den ovenpå kagebunden og kom en kagebund ovenpå moussen
- Tag citronmousse ud og doser ligeledes denne oven på bunden
- Kom den øverste bund på og stil hele kagen på køl til den har sat sig solidt (i ca 2 timer eller natten over)
- Nu laves den hvide chokoladeganache som skal bruges til at pynte/dække kagen
- Tag kagen ud og fjern bageform og kagefolie
- Doser a halvdelen af cremen på alle kagens sider og top med kagespartlen/paletkniven, så den får en fin kant og dækker hele kagen (det gør ikke noget, at der er lidt krummer som kan ses)
- Nu stilles kagen på køl i ca en time, men kagecremen skal ikke på køl!
- Efter en times tid doseres resten af cremen på kagen og den smøres pænt og glat ud, men en jævn og skarp kant (se billeder)
- Hindbær sættes på kagen (start ca 1 m fra kagens kant og arbejd dig udad og så ind mod midten
- Sæt på køl indtil servering










  • Comments(2)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Julie / modernhousewife Sat, January 14, 2017 08:40:54

Hej Mette,
Tusind tak :-) Desværre må den ikke stå uden køl så lang tid, Fødevarestyrelsen anbefaler max 3 timer uden køl for sådanne flødeholdte festkager. Håber du finder en løsning for det er en rigtig lækker kage!
Mange hilsner
Julie / Modern Housewife

Posted by Mette Sat, January 14, 2017 08:24:27

Hej

Sikke en fin kage. Hvor længe vil du tro den kan holde sig ved stuetemperatur? Ville 5-6 timer være okay?

Mvh Mette