Modern Housewife

Modern Housewife

Hibiscus-vanilje iste

Drikkende nydelserPosted by Julie / modernhousewife Mon, October 06, 2014 09:21:48

Weekenden har budt på masser af soltimer så jeg, trods den øget efterårskulde, har tænkt tilbage på sommeren og med fornyet energi til ugen. Jeg har i hvert fald haft en skøn weekend som bl.a. er har budt på fredagsmiddag med mine yndlings piger, familiefødselsdag og bytur, og hygge brunch-date og solrig gåtur med min dejlige, bedre halvdel. En helt igennem skøøøn weekend! Så her på bloggen i dag og med henblik på det lækre vejr, får I en sommerlig opskrift på en lækker iste, som måske bedst eger sig til de varme sommeraftener, men som bestemt også kan nydes under tæppet eller med en lille sjat alkohol i ;-) Det er nemt, det er lækkert, og så synes jeg det er yderst overskuds-agtigt at diske op med hjemmelavet iste - jeg er i hvert fald kæmpe fan! :-)

HIBISCUS VANILJE ISTE
(1 liter)
1 l vand
40g/10 spsk hibiscus te, løs (fandt teen hos Tante T i Torvehallerne)
1,5 dl koncentreret hyldeblomstsaft (jeg brugte en sukkerfri version)
1 vaniljestang
1/2 tsk sukker

- Kog vandet og hæld over teen i en stor skål
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas kornene og den halve tsk sukker sammen, så vaniljekornene skiller sig ad
- Kom vaniljekorn og flækkede stang ved teen og rør rundt
- Lad køle af i 15 minutter, tag halvdelen af tebladene op og hæld hyldeblomstsaften ved og rør godt rundt, og lad står i endnu 15 minutter
- Smag på isteen, og hvis smagen er kraftig nok, så si hibiscus blade samt vaniljen fra og hæld på flaske og stil på køl. Hvis smagen skal være kraftigere, så lad hibiscus bladene blive i teen længere tid og si fra når smagen er efter ønske.

- Opbevar på køl og server med masser af isterninger og friske bær!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.